Nieuws
Top 40 Releases

Maan maakt comeback met Paranoia

Maan maakt comeback met Paranoia
Maan  Kris Kross Amsterdam  Inna  Teddy Swims  Lauv  Cristian D  $hirak  Topic  A7S  Jess Glynne  Boer Harm  Mabel  Normani  Gunna 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Maan, Kris Kross Amsterdam en Inna, Teddy Swims en Cristian D.

PARANOIA – Maan
We hebben Maan even moeten missen, maar de zangeres is terug. Na onder andere Stiekem, haar enorme Top 40-hit met Goldband, besloot de 27-jarige zangeres om even een pauze in te lassen en op adem te komen. Ze reisde onder andere naar Japan en daar kwam ze tot nieuwe inzichten. “Verloren in het verkeer en de verkeersborden in Japan werd me één ding heel duidelijk: misschien ga ik het wel over een andere boeg gooien. Het stemmetje dat ik zo lang heb weggedrukt krijgt eindelijk ruimte om te spreken", vertelt ze in een interview met het tijdschrift Vogue. "Het is niet dat ik mijn oude muziek niet meer leuk vind, maar ik ben het ontgroeid." Maan gaat op Paranoia inderdaad een andere kant op. De door Goldbands Karel Gerlach geproduceerde track wordt voortgestuwd door synthesizers. Maan zingt over de zoektocht naar haarzelf en klinkt in de verte een beetje als een Nederlandse Taylor Swift.

QUEEN OF MY CASTLE – Kris Kross Amsterdam & Inna
De Roemeense Inna heeft de smaak van het hitwezen weer te pakken. Vorig jaar juni maakte de 37-jarige haar comeback in de Top 40 en scoorde ze met hulp van de dj’s R3hab (Fadil El Ghoul) en Sash (Sascha Lappessen) de top 10-hit Rock My Body. Inna wist in oktober 2008 met Hot (#2) haar eerste en tevens grootste hit te scoren. Ditmaal zijn het de populaire dj’s van Kris Kross Amsterdam die haar bijstaan. Donderdagavond gaat Queen of My Castle in première: een bewerking van King Of My Castle van Wamdue Project, dat in juni 1999 twee weken op nummer 2 prijkte in de Top 40. “Dat is gewoon jeugdsentiment,” aldus Sander van Kris Kross Amsterdam in de Q-middagshow. “Het was ook wel een beetje een vergeten plaatje.”

HAMMER TO THE HEART – Teddy Swims
I’ve Tried Everything But Therapy (Part 1). Zo heet het debuutalbum van Teddy Swims, dat je als het goed is al kent. Maar de Amerikaan heeft meer in petto. Hij heeft net zijn Europese tour afgetrapt en tijdens die tour zullen ook wat nummers te horen zijn, die op de deze week verschenen deluxe versie van het album staan, dat de toepasselijke titel I’ve Tried Everything But Therapy (Part 1,5) kreeg. Toepasselijk, want het album zweeft tussen part 1 en een nog eventueel te verschijnen part 2 in. Op ‘Part 1,5’ staat ook Hammer To The Heart, waarop we horen dat Teddy nog dieper kan gaan, zonder zijn eigen sound te verliezen.

POTENTIAL – Lauv
In 2017 brak de Amerikaanse zanger Lauv door met de track I Like Me Better, die in Nederland aardig wat airplay kreeg. De Top 40 werd niet gehaald en dat is wel vaker het probleem bij Lauv: hij heeft slechts één hit op zijn naam staan en dat is A Different Way (met DJ Snake), die in 2017 niet verder kwam dan de 25e plek. In 2019 was hij nog dichtbij een hit via I’m So Tired…, dat hij maakte met Troye Sivan. Toch bleek de Tipparade het eindstation, net als vijf andere nummers van de zanger. Met Potential doet hij nu een poging om dat te doorbreken. Potential is een mix van pop en R&B. Het nummer vertelt het verhaal van een hechte vriendschap tussen twee mensen, waarvan er één inziet dat hij meer dan vriendschappelijke gevoelens heeft en daardoor bang is om die hechte band kapot te maken.

GOOD THINGS – Bea and her Business
Bea and her Business is niet de naam van een band, zoals je misschien zou denken. Het is de artiestennaam van de Britse zangeres Bea Wheeler. Vorig jaar brak ze online door via haar debuutsingle Born To Be Alive, dat ze al schreef toen ze nog op de middelbare school zat. Vorige maand kreeg ze nog wat airplay met haar nummer Wow!. Good Things is de volgende track waarmee ze probeert de Lijst der Lijsten te bereiken. Was Wow! nog een ode aan het verliefd worden, op Good Things laat Bea zien dat de liefde ook lelijke kanten heeft. De hoofdpersoon in de track ziet namelijk steeds meer vrienden wegvallen, omdat ze een relatie krijgen. Maar haar lukt het maar niet om de ware te vinden en dus slaat de eenzaamheid flink toe.

Ook deze tracks moet je checken

TIFFANY – Cristian D, Lusho, $hirak

OUT MY HEAD – Topic x A7S

EASY – Jess Glynne

KOMKOMMER – Boer Harm

VITAMINS – Mabel

1:59 – Normani feat. Gunna

LOVE ME JEJE – Tems

Nog geen genoeg van deze nieuwe tracks? In onze Spotify-playlist vind je nog veel meer suggesties:

(26/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt