Artiestafbeelding Sza

Sza

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 08-11-1990 (32 jaar)

Officiële websitehttps://szactrl.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  52 weken in Top 40
  •  886 punten
  •  #796 aller tijden
  •  5 Top 40-hits

Biografie

Solána Imani Rowe ontmoet in 2011 het team van Top Dawg Entertainment als haar vriendje als sponsor werkt aan een show waar Kendrick Lamar een optreden verzorgt. Op dat moment worden opnames overhandigd en niet veel later neemt ze muziek op. Ze brengt in het najaar van 2012 haar eerste ep See.Sza.Run uit, die een half jaar later een vervolg krijgt met S. Niet veel later krijgt ze een contract bij Top Dawg Entertainment.

 
In juni van 2017 verschijnt haar debuutalbum, Ctrl. Op dat album zijn ook Travis Scott en Kendrick Lamar te horen. Met diezelfde Lamar maakt ze ook een track voor de Marvel-film Black Panther, All Stars. Op het moment dat die track verschijnt, staat Sza al in de Top 40 met What Lovers Do, de hit van Maroon 5. 

In 2020 maakt ze, samen met Justin Timberlake, de track The Other Side als nummer uit de film Trolls World Tour. Solo verschijnt op eerste kerstdag de track Good Days. 

Haar eerste werk in 2021 is een samenwerking met Doja Cat. De dames droppen de track Kiss Me More. Nadat ze in augustus een aantal teasers had geplaatst van haar nieuwe album op Soundcloud, gaven fans aan dat ze de track I Hate U officieel moest uitbrengen. Hier gaf ze begin december gehoor aan. In juni 2022 bracht ze een luxe versie uit van haar debuutalbum Ctrl ter ere van haar 5-jarig jubileum. Op het album staan maar liefst 7 niet eerder uitgebrachte nummers. Met de track Shirt verscheen in oktober 2022 haar derde single van haar op dat moment nog te verschijnen tweede album, getiteld SOS. Op 9 december 2022 verscheen dit langverwachte album dan, waarvan ze ook de single Nobody Gets Me uitbrengt. Kill Bill, de tweede track van dit album, gooit ook hoge ogen. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook