Nieuws
Eminem overtroffen

Ronnie Flex is de succesvolste rapper in de Top 40-historie

Ronnie Flex is de succesvolste rapper in de Top 40-historie
Ronnie Flex  Eminem  Pitbull 

Ronnie Flex mag zich sinds deze week de succesvolste rapper noemen in de hele geschiedenis van de Nederlandse Top 40. Hij komt deze week op 5973 Top 40-punten te staan.

Ronnie Flex heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld tot een entertainer en is daarmee het label van ‘rapper’ een beetje ontgroeit. Toch is zijn prestatie er niet minder om, want als we kijken naar artiesten die succesvol zijn in de urban-scene dan zien we deze week dat de Top 40-score van Ronnie Flex die van Eminem én Pitbull heeft overtroffen. Daarmee kunnen we Ronnie Flex officiëel wel de meest succesvolle urban artiest in de complete Top 40-historie noemen. Ook stapt hij deze week de top 50 van meest succesvolle acts binnen.

Eerste hits 
Het is geleidelijk gegaan met Ronell Langston Plasschaert, zoals Ronnie volledig heet. Op 27 oktober 2012 maakte je voor het eerst kennis met hem in de Nederlandse Top 40. Nooit Meer Slapen, met Yellow Claw, Mocromaniac en Jebroer kwam toen binnen op 39 en zou in 4 weken Top 40 niet verder dan 38 komen. Hij zou daarna nog een tijdje moeten wachten op zijn eerste solohit. Op 22 februari 2014 komt die er via de track Zusje, waarmee hij de 25e plek zou halen. Ronnie vestigt zijn naam pas echt als hij in 2015 een nummer 1-hit scoort met Lil Kleine. Drank & Drugs, waar later zelfs een Duitse versie van werd gemaakt, stond drie weken op nummer 1 en maakte deel uit van het New Wave-project, dat later de Popprijs zou winnen. Zeg Dat Niet, de hit die hij voor Drank & Drugs scoorde met Lil Kleine, was ook afkomstig uit dat project. 

Zusje (2014) en Drank & Drugs (2015)

Veel samenwerkingen
Anno 2024 staat Ronnie Flex op 31 Top 40-hits. Zij grootste scoorde hij in 2017 met Maan. Blijf Bij Mij werd door Perfect van Ed Sheeran van de eerste plek gehouden en strandde op nummer 2. Het is niet de enige samenwerking die het tot de Top 40 schopte. Maar liefst 28 van zijn 31 hits waren nummers met andere artiesten. Daarin liet de Rotterdammer zijn veelzijdigheid zien, want hij werkte met heel wat acts uit andere disciplines: van BLØF tot aan Flemming en van Kris Kross Amsterdam tot aan Snelle. Het grootste deel van zijn 'collabs' bestaat uit samenwerkingen met Lil Kleine (6), gevolgd door Boef (3). Flemming heeft twee keer met Ronnie Flex samengewerkt op een Top 40-hit: op Terug Bij Af (#18 in 2022) en Alles Op Gevoel (#4 in 2023). Datzelfde geldt voor Kris Kross Amsterdam (Adrenaline en Alles Wat Ik Mis), Famke Louise (Fan en Alleen Door Jou), Mr. Polska (Zusje en Niemand) en Zoë Tauran (Adrenaline en Alles Op Gevoel). Zusje is Ronnies grootste solo-hit. 

Niemand (2015), Blijf Bij Mij (2017) en Adrenaline (2022)

Grootste urban-artiest 
Ronnie Flex passeert deze week dus Eminem als grootste urban-artiest. Dat Amerikaanse icoon scoorde tussen 1999 en 2018 24 Top 40-hits en stond in totaal liefst 266 weken in de Lijst der Lijsten. Bij de Nederlander staat dat aantal nu op 292 weken. Eminem scoorde in 2013 zijn grootste Top 40-hit, via The Monster dat in 2013 tot de tweede plek kwam en 752 Top 40-punten bij elkaar sprokkelde. 'Em' heeft op andere vlakken nog een streepje voor op Ronnie: hij heeft met Without Me en Lose Yourself twee nummer 1-hits op zijn naam staan. Qua top 10-hits heeft de superster er één meer: 14 om 13. Ook stond Eminem meer weken in de top 10: 89, tegenover de 75 weken van Ronnie Flex. 

Lose Yourself (2002)

Foto: YouTube

(05/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season