Shotgun opnieuw meest gedraaid

- Hitlijsten

 George Ezra
George Ezra

Voor de derde keer klimt Shotgun van George Ezra naar de eerste plaats van de Airplay Top 40.

De track van de 25-jarige Brit heeft met zijn hit nu voor de vijfde week het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio. De afgelopen maand moest George Ezra drie weken genoegen nemen met de tweede plaats toen Hurt Somebody (van Noah Kahan en Julia Michaels) de eerste plek wist te bezetten. Die zakken deze week naar de derde plaats.

Met 15 plaatsen winst is Side Effects (van The Chainsmokers en Emily Warren) de snelste stijger. In de afgelopen elf weken wist de hit van het Amerikaanse duo niet verder te komen dan nummer 24. Deze week schiet Side Effects voor het eerst naar de bovenste helft van de lijst op nummer 19. Whenever (van Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard) staat deze week 17 plaatsen lager en is daarmee, op nummer 33, de snelste zakker.

De lijst telt slechts één nieuwe binnenkomer via Duurt Te Lang van Davina Michelle die haar hit deze week op nummer 34 ziet debuteren. Ondertussen keert New Light (van John Mayer) terug in de lijst én zien we Crazy (van Lost Frequencies en Zonderling) als re-entry. Die laatste is met 46 weken in de lijst meteen ook weer de langst genoteerde hit in de Airplay Top 40.

De complete Airplay Top 40 check je hier.

1 ( 2) SHOTGUN- George Ezra
Check hier de songtekst van Shotgun

19 (34) SIDE EFFECTS- The Chainsmokers feat. Emily Warren
Check hier de songtekst van Side Effects

29 (RE) NEW LIGHT- John Mayer
Check hier de songtekst van New Light

34 (--) DUURT TE LANG- Davina Michelle
Check hier de songtekst van Duurt Te Lang

36 (RE) CRAZY- Lost Frequencies & Zonderling
Check hier de songtekst van Crazy