Global Top 40: Taki Taki houdt stand op 1

- Hitlijsten

 Selena Gomez DJ Snake
DJ Snake | Selena Gomez

Taki Taki, de hit van DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna en Cardi B voert de Global Top 40 voor de derde week aan.

Vorige week kwam Mia, de track van Bad Bunny en Drake, binnen op nummer 2. Daarmee leek dat de gedoodverfde kandidaat om de eerste plaats van Taki Taki over te nemen. Deze week blijft de volgorde op de plekken 1 en 2 onveranderd. Achter die twee hits keert Girls Like You van Maroon 5 en Cardi B weer terug in de top 3. De hit stond voor twee weken even buiten de top 3 maar vervolgt nu de lange reeks op het erepodium want inmiddels staat Girls Like You nu voor de 18e week in die top 3. Daarmee overtreft het nummer nu de 17 weken die Havana (van Camila Cabello en Young Thug) eerder dit jaar in de top 3 neer wist te zetten. Het record staat op naam van Despacito (van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber) dat vorig jaar na 25 weken uit de top 3 viel.

De hoogste binnenkomer in de Global Top 40 staat deze week op nummer 7 via Sunflower. Post Malone en Swae Lee maakten de track voor de film Spider Man – Into The Spider Verse die vanaf december in de bioscopen te zien zal zijn.

Op nummer 8 staat de snelste stijger in de lijst: Sicko Mode. De track van Travis Scott kwam op 18 augustus binnen op nummer 6 maar wist nog niet hoger te komen. Deze week schiet de track terug naar de top 10 waar Sicko Mode nu voor de vierde week staat, mede door de release van de videoclip bij het nummer. In omgekeerde richting is het een flinke sprong achteruit voor Stoopid! van 6ix9ine en Bobby Shmurda. De track, die nu 14 plaatsen zakt, kwam twee weken geleden binnen op nummer 32 en piekte vorige week op nummer 26.

De complete Global Top 40 is hier te zien. 

1 ( 1) TAKI TAKI- DJ Snake & Selena Gomez & Ozuna & Cardi B
Check hier de songtekst van Taki Taki

7 (--) SUNFLOWER- Post Malone & Swae Lee
Check hier de songtekst van Sunflower

8 (19) SICKO MODE- Travis Scott

14 (--) KISS AND MAKE UP- Dua Lipa & Blackpink

22 (--) WHEN THE PARTY’S OVER- Billie Eilish

30 (--) FINE CHINA- Future & Juice Wrld

34 (--) SUNCITY- Khalid feat. Empress Of