Nieuws
Top 40 Releases

Selena Gomez bezingt op Love On haar geluk

Selena Gomez bezingt op Love On haar geluk
Selena Gomez  Justin Timberlake  Gabry Ponte  Sza  Katnuf  Linkin Park  Pommelien Thijs  Enrique Iglesias  Rudimental 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Selena Gomez, Justin Timberlake, SZA, Katnuf en ICE en Linkin Park.

LOVE ON – Selena Gomez
Stel: je bent net weer tot over je oren verliefd en je bent onlangs in je favoriete stad Parijs geweest voor de opnames van een serie. Wat doe je dan? Dan combineer je die twee gewoon in een gloednieuwe track. Dat moet Selena Gomez gedacht hebben bij het maken van Love On. Dat nummer zit vol verwijzingen naar Frankrijk/Parijs en naar haar hervonden geluk met producer Benny Blanco. Die laatste zit niet achter de knoppen, Isaiha Tejada en het team van The Monsterz & Strangerz wel. Dat bestaat uit ‘The Monsters’: Alexander Izquierdo, Stefan Johnson en Jordan K. Johnson en The Strangerz: Marcus Lomax en Clarence Coffee Jr. Zij waren al eerder verantwoordelijk voor Top 40-hits als Anyone en Ghost van Justin Bieber, Prisoner van Miley Cyrus en Dua Lipa en Liar van Camila Cabello.

DROWN – Justin Timberlake
Met Selfish kregen we al een smakelijk voorproefje van het nieuwe album van Justin Timberlake, Everything I Thought It Was, dat op 15 maart uit zal komen. Maar het maakte fans hier in Nederland wel benieuwd naar eventuele tourdatums. Goed nieuws: Justin komt naar de Ziggo Dome in Amsterdam en wel op donderdag 15 augustus. En passant heeft hij ook nog een nieuwe track uitgebracht: Drown. Daarop kijkt hij terug op een relatie die hem compleet heeft gesloopt. Hij geeft zijn ex er flink van langs: zo zingt hij dat haar liefde geen diepte had en alleen maar aan de oppervlakte zat.

TURN ME ON – Gabry Ponte & Damante
De Italiaanse dj en producer Gabry Ponte scoorde onder eigen artiestennaam in 2021 en 2022 hits met Thunder (met Lum!x en Prezioso), Call Me (met R3hab en Timmy Trumpet) en We Could Be Together (met Lum!x en Daddy DJ). Voor die laatste twee maakte hij gebruik van Blondies Call Me en Daddy DJ’s Daddy DJ. Ook Turn Me On heeft als basis een oude Top 40-hit: Heater van de Zwitsers-Iraanse dj en producer Samim, dat in 2007 de zesde plek haalde. Die hit samplede dan weer La Cumbia Cienaguera van Alberto Pacheco uit 1970, dat nooit de Top 40 of Tipparade haalde en vooral in Spaanstalige landen bekend is. Gabry Ponte bouwde er een compleet nieuw nummer omheen, dat bekend in de oren klinkt.

SATURN – SZA
Hoewel Saturn al tijdens de Grammy Awards in een commercial werd aangekondigd, was het toch nog even wachten op het nummer. Deze week werd dat wachten beloond. Of het een voorproefje is op haar langverwachte nieuwe album Lana – dat nog steeds geen releasedatum heeft – is nog de vraag. SZA is bijzonder perfectionistisch en brengt haar muziek uit wanneer zij dat wil. Als je de hoes van Saturn bekijkt, mag je aannemen dat er nog meer tracks aan zitten te komen. Saturn gaat over de ellende die de wereld teistert. Het liefst zou SZA zich naar een andere planeet transporteren, een gelukkigere plek. Een plek waar ze de patronen, die in de huidige wereld zijn gegroeid, kan doorbreken.

TRIQ SALAMA – Katnuf x ICE
Katnuf en ICE werken samen op het aanstekelijke Triq Salama, dat in het Nederlands zoiets betekent als ‘moge vrede met je zijn’. De track gaat over het verlangen naar een grote liefde, die ergens op je wacht en die je absoluut niet kwijt wil. Na wat samenwerkingen met Cristian D, Bilal Wahib en Leblanco is Triq Salama na Domino (met Ronnie Flex, Jonna Fraser en Caza) weer een eigen track van Katnuf, die via Van Mij Zijn al een Top 40-hit op zijn naam heeft staan. De beats zijn afkomstig van producer Trobi. Achter deze naam gaat de Nederlander Bryan du Chatenier schuil en hij scoorde vorig jaar een hit met Love Song (met Ronnie Flex en Bilal Wahib).

Ook deze tracks moet je checken
Linkin Park heeft na Lost opnieuw postuum een track uitgebracht met de overleden zanger Chester Bennington. Het is een typische Linkin Park-track die je doet terugverlangen naar oude tijden. Pommelien Thijs komt deze week met de rustige ballad Het Beste Moet Nog Komen, die is geschreven en geproduceerd door Blanks. Enrique Iglesias en countryster Miranda Lambert werken samen op Space In My Heart en laten daarop hun beide genres verrassend goed samenvloeien. Rudimental brengt wat meer tempo via Green & Gold, waaraan ook Skepsis, Charlotte Plank en Riko Dan meewerkten. Die laatste is onderdeel van de groep Roll Deep, die in 2010 met Green Light tot nummer 34 wist te komen in de Nederlandse Top 40.

FRIENDLY FIRE – Linkin Park

HET BESTE MOET NOG KOMEN – Pommelien Thijs

SPACE IN MY HEART – Enrique Iglesias & Miranda Lambert

GREEN & GOLD – Rudimental x Skepsis feat. Charlotte Plank & Riko Dan

Wil je meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify.

(23/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi