Nieuws
Greedy en Lose Control domineren al 11 weken

Top 2 zit muurvast

Top 2 zit muurvast - Greedy en Lose Control domineren al 11 weken
Tate McRae  Teddy Swims  Justin Timberlake  Drake  Wizkid  Kyla  Marco Borsato  Frans Bauer  Mika  Jeroen Van Der Boom  Bruno Mars  Duck Sauce  Kenny B  Major Lazer  DJ Snake  Mø  Ed Sheeran  Kygo  Selena Gomez  Calvin Harris  Dua Lipa  Daddy Yankee 

Greedy van Tate McRae en Lose Control van Teddy Swims staan op nummer 1 en 2 in de Top 40. Dat is al vanaf begin november het geval. Nooit eerder hadden we zo lang achter elkaar precies dezelfde top 2.

Het is pas de eerste keer in de geschiedenis dat we meer dan twee maanden achter elkaar precies dezelfde top 2 hebben. Het is nu al voor de elfde week op rij dat Domien zijn uitzendingen afsluiten met Lose Control op 2 en Greedy op 1. Lose Control evenaart daarmee tussendoor ook meteen het record van meeste weken op nummer 2. Dat staat sinds 2019 op naam van I Don't Care van Ed Sheeran en Justin Bieber. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Teddy Swims al 11 weken aaneengesloten op nummer 2 staat, terwijl I Don't Care zijn reeks op nummer 2 heeft onderbroken door twee weekjes op nummer 3 te staan.

Top 3-hits
De afgelopen 11 weken hebben er .... verschillende hits op nummer 3 gestaan:

 • 5 weken Prada van Cassö, Raye & D-Block Europe
 • 3 weken Stay (Never Leave) van Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard
 • 2 weken Tonight van Son Mieux
 • 1 week Stick Season van Noah Kahan

Hoe nu verder?
Als deze top 3-hits is het vooralsnog niet gelukt om de gezamenlijke zegetocht van Greedy en Lose Control te doorbreken. Maar hoelang houden zij het nog vol? Lukt het Noah Kahan om vrijdag door te stijgen naar de 2e of 1e plaats? Is er misschien nog een andere hit die de top 2 in stijgt? Maakt Lose Control nog kans om de nummer 1 positie over te pakken of hebben we straks voor de 12e week op rij gewoon weer precies dezelfde top 2?

Hieronder zetten de periodes uit het verleden op een rij waarin we ook veel weken op rij exact dezelfde top 2 hadden. Het record stond tot voor kort op 8 weken. Daarvoor hadden we al meerdere periodes van 7 weken gehad. Bij elke periode vermelden we welke nummer 3-hits destijds voor de dreiging zorgden en hoe er uiteindelijk een einde is gekomen aan de muurvaste top 2. Mogelijk maakte een van onderstaande scenario's vrijdag ook een einde aan de hegemonie van Greedy en Lose Control.

1. Greedy - Tate McRae
2. Lose Control - Teddy Swims

11 weken dezelfde top 2 vanaf november 2023

1. Can't Stop The Feeling - Justin Timberlake
2. One Dance - Drake feat. Wizkid & Kyla
8 weken dezelfde top 2 in juni / juli 2016

Nummer 3-hits in deze periode:

 • 2 weken This Is What You Came For van Calvin Harris // Rihanna
 • 5 weken This Girl van Kungs vs Cookin' On 3 Burners
 • 1 week Bailar van Deorro ft. Elvis Crespo

Vóór de acht weken dat Can't Stop The Feeling en One Dance respectievelijk op nummer 1 en 2 in de Top 40 stonden, hadden de twee singles ook al twee weken in omgekeerde volgorde op nummer 2 gestaan. Na zijn acht weken op nummer 1 zakte Can't Stop The Feeling! naar de derde plaats om plaats te maken voor de nieuwe nummer 1-hit Cold Water van Major Lazer feat. Justin Bieber & Mø. One Dance hield het nog een negende week vol op nummer 2, maar zette daarna ook de daling in.

1. Afscheid Nemen Bestaat Niet - Marco Borsato
2. Heb Je Even Voor Mij - Frans Bauer
7 weken dezelfde top 2 in december 2003 en januari 2004

Nummer 3-hit in deze periode:

 • 7 weken Shut Up van The Black Eyed Peas

Bijzonder aan deze periode is dat terwijl Afscheid Nemen Bestaat Niet en Heb Je Even Voor Mij op nummer 1 en 2 stonden, we ook zeven weken lang dezelfde nummer 3 hadden: Shut Up Van The Black Eyes Peas. Het was de eerste en enige keer dat we zeven weken achter elkaar precies dezelfde top 3 hebben gehad.
Deze track maakte uiteindelijk ook een einde aan deze bijzondere periode van zeven weken door in de eerste week van februari stuivertje te wisselen met Heb Je Even Voor Mij. De week daarna moest ook Afscheid Nemen Bestaat Niet plaatsmaken voor de nieuwe nummer 1-hit Ramaganana van Treble. Vóór Afscheid Nemen Bestaat Niet had Heb Je Even Voor Mij overigens al twee weken op nummer 1 gestaan.

1. Relax Take It Easy - Mika
2. Jij Bent Zo - Jeroen Van Der Boom
7 weken dezelfde top 2 van augustus tot en met oktober 2007

Nummer 3-hits in deze periode:

 • 2 weken They Way I Are van Timbaland featuring Keri Hilson
 • 1 week Proosten van Guus Meeuwis
 • 4 weken Big Girls Don't Cry van Fergie

Net zoals Frans Bauer hierboven stond Jij Bent Zo van Jeroen Van Der Boom twee weken op nummer 1 voordat hij 7 weken op rij de nummer 2-postitie warm mocht houden. Relax Take It Easy en Jij Bent Zo hebben in augustus ook één weekje in omgekeerde volgorde op nummer 1 en 2 gestaan, voordat ze aan hun periode van zeven weken begonnen. Jij Bent Zo stond hierna nog twee weken langer op nummer 2, maar Relax Take It Easy moest het veld ruimen en zakte naar nummer 4. De nieuwe nummer 1 werd het postuum duet Bedankt Mijn Vriend van André Hazes & André Hazes Jr.

1. Just The Way You Are - Bruno Mars
2. Barbra Streisand - Duck Sauce
7 weken dezelfde top 2 in november en december 2010

Nummer 3-hits in deze periode:

 • 3 weken Dynamite van Taio Cruz
 • 3 weken Only Girl (In The World) van Rihanna
 • 1 week Rolling In The Deep van Adele.

Just The Way You Are stond al drie weken op nummer voordat Barbra Streisand van Duck Sauce op 6 november 2010 naar de tweede plaats steeg. Tot die tijd had de vorige nummer 1-hit Bumpy Ride van Mohombi op 2 gestaan. Aan de 7 weken van Just The Way You Are en Barbra Streisand, kwam op Eerste Kerstdag een einde toen Only Girl (In The World) van 4 naar 2 steeg. Barbra Streisand daalde meteen naar de vijfde plaats. Eén week later nam Hello van Martin Solveig & Dragonette de eerste plaats over van Just The Way You Are.

1. Parijs - Kenny B
2. Lean On - Major Lazer x DJ Snake feat. Mø
7 weken dezelfde top 2 van april tot en met juni 2015

Nummer 3-hits in deze periode:

 • 2 weken See You Again van Wiz Khalifa featuring Charlie Puth
 • 1 week King van Years & Years
 • 3 weken See You Again van Wiz Khalifa featuring Charlie Puth
 • 1 week Stole The Show van Kygo feat. Parson James

Vóór deze periode stond Lean On al twee weken op 1. De zeven weken gingen van start tot Parijs en Leon van positie wisselden. Het bijzondere is dat na deze zeven weken de twee hits weer terugkeerden na hun eerste positie. Lean On en Parijs domineerden zelfs nog twee weken in omgekeerde positie de Top 40. In totaal hebben de twee nummers dus 10 weken op de nummers 1 en 2 gestaan. Daarna was het ook meteen afgelopen voor beide nummers. Drank & Drugs van Lil' Kleine & Ronnie Flex en Ain't Nobody (Loves Me Better) van Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson namen daarna de bovenste twee posities in.

1. Shape Of You - Ed Sheeran
2. It Ain't Me - Kygo & Selena Gomez
7 weken dezelfde top 2 in maart en april 2017

Nummer 3-hits in deze periode:

 • 3 weken Scared To Be Lonely van Martin Garrix & Dua Lipa
 • 3 weken Habiba van Boef
 • 1 week Symphony van Clean Bandit feat. Zara Larsson

Ed Sheeran brak met Shape Of You brak in 2017 het record van de langst genoteerde nummer 1-hit. Het nummer wist 15 weken de Top 40 aan te voeren. De laatste zeven weken deed hij dat met It Ain't Me van Kygo & Selena Gomez aan zijn zij. Daarvoor hadden Rockabye van Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie, Energie van Ronnie Flex feat. Frenna en Scared To Be Lonely van Martin Garrix & Dua Lipa afgewisseld op die positie gestaan. Despacito van Luis Fonsi & Daddy Yankee (feat. Justin Bieber) maakte na zeven weken een einde aan de reeks. Die track zou vervolgens ook 15 weken op nummer 1 blijven staan. In de eerste drie weken dat Despacito de lijst aanvoerde, bleven Shape Of You en It Ain't Me trouwen keurig achter elkaar staan, maar dan op de nummers 2 en 3.

1. One Kiss - Calvin Harris & Dua Lipa
2. Dura - Daddy Yankee
7 weken dezelfde top 2 van april tot en met juni 2018

Nummer 3-hits in deze periode:

 • 6 weken Flames van Davis Guetta & Sia
 • 1 week Jackie Chan van Tiësto & Dzeko ft. Preme & Post Malone

Ook in 2018 hadden we te maken met een hit die het record van langst genoteerde nummer 1-hit aan het breken was. One Kiss hield het uiteindelijk 16 weken aan de top uit. Zeven weken daarvan stond Dura van Daddy Yankee op nummer 2. Voordat Dura aan de beurt was, hadden Friends van Marshmello & Anne-Marie, No Tears Left To Cry van Ariana Grande en Flames van Davis Guetta & Sia op die positie gestaan. Na zeven weken moest Daddy Yankee het stokje doorgeven aan In My Feelings van Drake, die een week later ook One Kiss van zijn positie zou verdrijven.

(17/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi