Dura populairst op de radio

- Hitlijsten

 Daddy Yankee
Daddy Yankee

Het is zomer en dat is ook op de radio te merken; Dura staat voor de vierde week op nummer 1 in de Airplay Top 40. Maar de concurrentie nadert.

De voornaamste concurrent is deze week Coming Home van Sheppard. Wekenlang stond de track in de onderste helft van de lijst maar inmiddels heeft de Australische groep zich, in vier weken top 10, weten op te werken tot nummer 2. One Kiss (van Calvin Harris en Dua Lipa) klautert weer omhoog en staat voor de achtste week in de top 3. Direct daarachter bereikt Happier (van Ed Sheeran) op nummer 4 de hoogste positie terwijl de Brit met zijn hit al 12 weken in de lijst staat.

Opnieuw lijkt Matt Simons een typische radiohit te hebben met We Can Do Better. Na zes weken in het rechterrijtje springt de 31-jarige Amerikaan nu naar nummer 8. Daarmee is het overigens niet de snelste stijger; dat label plakken we deze week op de Alarmschijf van vorige week: Shotgun. De track van George Ezra klimt 21 plaatsen naar nummer 10. In omgekeerde richting is Mad Love (van Sean Paul, Becky G en David Guetta) met 16 plekken verlies de grootste zakker.

Deze week telt de Airplay Top 40 slechts één nieuwe binnenkomer. Hoewel ‘nieuw’… de ex-nummer 1-hit van Shakira is in de versie van Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard nieuw op nummer 21. Ook keren Lucas & Steve en Kraantje Pappie terug in de lijst.

De complete Airplay Top 40 is hier te zien en ook beluister je de lijst via onze playlist op Spotify.

1 ( 1) DURA- daddy yankee

10 (31) SHOTGUN- george ezra

21 (--) WHENEVER- kris kross amsterdam x the boy next door (feat. conor maynard)