Artiestafbeelding Daddy Yankee

Daddy Yankee

Land Puerto Rico

Geboortedatum 03-02-1977 (46 jaar)

Officiële websitehttp://www.daddyyankee.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  109 weken in Top 40
  •  2.909 punten
  •  #155 aller tijden
  •  6 Top 40-hits

Biografie

Ramón Luis Ayala Rodríguez, beter bekend als Daddy Yankee, is een Puerto Ricaanse reggeaton artiest, acteur 

film – producent en zakenman. Hij is mede verantwoordelijk voor de grote doorbraak van reggaeton. In Latijns - Amerika is hij zeer populair. 

Yankee zong al vanaf zijn vroege tienerjaren en zoals vele rapartiesten gebruikt hij sociale vraagstukken in zijn teksten.
In 2005 debuteert Daddy Yankee met Gasolina in de Nederlandse Top 40. Zijn samenwerking met Inna op More Than Friends blijft in 2013 steken in de Tipparade. 
 
Eind 2016 scoort Daddy Yankee samen met Luis Fonsi met Despacito een succes in de Spaanstalige landen. De track maakt in 2017 ook de oversteek naar andere landen. In 2018 staat hij met Dura zeven weken lang op nummer 2 maar door de overmacht van One Kiss (Calvin Harris en Dua Lipa) blijkt de eerste plaats buiten bereik. In augustus maakt hij met Janet Jackson de single Made For Now. 
 
Voor zijn eerste release in 2019 zoekt hij de samenwerking met Snow op. Die scoorde in 1993 een wereldhit met Informer en dat vormt de basis voor Con Calma, zijn tweede nummer 1-hit in ons land. In juli werkt hij mee aan Instagram, een track met Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Natti Natasha en Afro Bros. Ook is hij dan, samen met Anuel Aa, Karol G, Ozuna en J. Balvin, te horen op de track China. Aan het begin van 2020 levert hij met Nicky Jam de track Muévelo af. 
Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
puntenSocial media


Twitter

Facebook