Nieuws
Nieuwe Releases

Releases: Eliza Rose en Calvin Harris op één track

Releases: Eliza Rose en Calvin Harris op één track
Eliza Rose  Calvin Harris  Bilal Wahib  Katnuf  Teddy Swims  Maren Morris  X Ambassadors  Bankzitters  Sander Van Doorn  Kevin  Jonna Fraser  Ozuna  David Guetta  Daddy Yankee  2 Chainz  Lil Wayne  Usher  Drake 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste releases voor je op een rij. Deze week trakteren onder anderen Eliza Rose en Calvin Harris, Bilal Wahib en Katnuf en Teddy Swims en Maren Morris je op nieuwe muziek.

BODY MOVING – Eliza Rose starring Calvin Harris
Vorig jaar maakte het grote publiek in Nederland kennis met Eliza Rose. De 31-jarige Britse is al jaren actief in de muziekwereld. Ze mixt het beste van soul, funk, disco, house en UKG samen. In 2021 richtte zij haar eigen platenlabel Rosebud Recordings op. In de zomer van 2022 bracht ze samen met Interplanetary Criminal de single B.O.T.A. (Baddest Of Them All) uit en die kwam in de nazomer in de Nederlandse Top 40. De track bereikte de negentiende stek en bleef 8 weken in de lijst ronddolen. Body Moving maakte ze samen met Calvin Harris en de track maakt zijn titel volledig waar: je kunt er niet op stilzitten. We horen een vleugje funk, een snufje disco en in de verte proef je ook wat soulinvloeden. De zwoele vocalen van Eliza maken het geheel tot een onweerstaanbare dansvloervuller.

BIRKIN – Bilal Wahib & Katnuf
Van TikTok-zanger naar een artiest waar heel veel andere acts mee willen samenwerken: het is snel gegaan met de 22-jarige Anas Kasmi. De geboren Rotterdammer is in België, het land waar hij woont, misschien wel even populair als in zijn geboorteland. We leerden hem vorig jaar als Katnuf kennen via zijn Top 40-hit Van Mij Zijn en sindsdien bracht hij al nummers uit met artiesten als Sigourney K (Leidseplein) en $hirak (Zonder Jou). Voor het catchy Birkin dook hij met Bilal Wahib de studio in. De titel van het nummer verwijst naar de populaire tas, die de Engelse actrice en zangeres Jane Birkin in 1984 samen met Hèrmes introduceerde. Sinds zijn introductie is de accessoire een onverminderd succes en nog altijd dragen veel jonge vrouwen hem. Bilal en Katnuf vinden dat een bepaalde vrouw wel zo’n Birkin verdient, omdat ze simpelweg oogverblindend is.

SOME THINGS I’LL NEVER KNOW – Teddy Swims feat. Maren Morris
Teddy Swims stond de afgelopen weken met Lose Control stevig in de top 3 van de Nederlandse Top 40. De track staat op zijn album I've Tried Everything But Therapy (Part 1), waar ook Some Things I’ll Never Know op te horen is. Dat nummer heeft deze week een nieuwe versie gekregen: het is een duet met de Amerikaanse zangeres Maren Morris geworden. Haar stem ken je vooral van Zedds hit The Middle, die in 2018 18 weken in de Nederlandse Top 40 stond en tot de tweede plek wist te komen. Het is in ons land haar enige Top 40-hit, maar in de countrylijst van Billboard scoorde ze top 10-hits met nummers als I Could Use A Love Song, Rich, Girl en The Bones. Voor Teddy Swims is Some Things I’ll Never Know een belangrijk nummer, zo laat hij in een statement weten: “Het is er een die mij zoveel genezing en acceptatie heeft gebracht door het te schrijven.” Maren werd getroffen door de tekst en de stem van de zanger. “Mijn stem brak verschillende keren tijdens de opname. Ik was zo emotioneel,” zo laat ze weten.

DEEP END – X Ambassadors
Vanaf 22 december kun je naar de bioscoop voor Aquaman and the Lost Kingdom, waarin Jason Momoa opnieuw de rol zal spelen van de gespierde DC-held van de zee. Het is een vervolg op de eerste Aquaman-film uit 2018 en in 2017 kon je de held ook al spotten in Justice League, waarin Superman op wonderbaarlijke wijze weer tot leven werd gebracht. X Ambassadors mocht de soundtrack maken van Aquaman and the Lost Kingdom. Deep End klinkt daarom net iets commerciëler dan ander werd van de Amerikaanse band, die eerder dit jaar nog in de Top 40 stond met Back To You (met Lost Frequencies en Elley Duhé). “Toen we in eerste instantie werden benaderd om dit nummer te componeren, werden we geïnspireerd door de centrale thema's van de film, namelijk kameraadschap en standvastige vastberadenheid,” zo laat zanger Sam Nelson Harris weten. “Als broers en oude bandleden hebben mijn broer Casey en ik samen een groot aantal ups en downs meegemaakt. Dit nummer is in veel opzichten een eerbetoon aan de onbreekbare band die we delen. Dat ons nummer in een superheldenfilm voorkomt, is een diepgaand moment voor mij, omdat ik altijd een grote waardering heb gehad voor stripboeken en heldhaftige verhalen. Dit nummer is zonder twijfel een bucketlist-moment voor mij en onze band.”

CUPIDO – Bankzitters
Net als heel veel artiesten had Bankzitters de vurige wens om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival en dus stuurden Matthyas Het Lam, Koen van Heest, Raoul de Graaf, Robbie van de Graaf en Milo ter Reegen de track Cupido in, mede geschreven en volledig geproduceerd door Paul Sinha. “Wij wisten dat we iemand nodig hadden die (1) een hit kon schrijven en (2) ginger was. Ed Sheeran was helaas niet beschikbaar dus gingen we voor de tweede beste optie: Paul Sinha,” aldus Milo op de site van de groep. “Binnen een mum van tijd was de beat af en was het tijd om onze pennen erbij te pakken om onze teksten te schrijven. Wij wilden een pakkend liefdesnummer schrijven met een titel die iedereen in heel Europa kon begrijpen. Dat werd: Cupido.” Het vijftal is zeer tevreden. “Alles is af en we zijn allemaal stiekem trots op het eindresultaat. Alles is zoveel mogelijk in Eurovisie stijl gemaakt om de jury te overtuigen. Het voelt alsof we op de vooravonden van iets heeeeul groots zijn.”

Ook deze tracks moet je checken
Rapture van IIO bereikte in 2001 de 21e plek in de Nederlandse Top 40. Sander van Doorn en Robert Falcon namen deze classic onder handen en hebben nu een nieuwe versie van het nummer uit. Kevin heeft met Wonderland een nieuw album uit en één van de 18 nummers die de Rotterdamse rapper hierop heeft gezet is Frontlinie, dat hij maakte met Jonna Fraser. David Guetta is zeer productief. Vorige week bracht hij al When We Were Young (The Logical Song) uit en deze week helpt hij Ozuna op Vocation.

Daddy Yankee brengt wat zon op de regenachtige herfstdagen die we nu beleven: Bonita brengt je qua gevoel terug naar de zomer. Eerder dit jaar bracht Drake het album For All The Dogs uit en nu is er een nieuwe editie met daarop een aantal nieuwe nummers, waaronder ook You Broke My Heart. 2 Chainz en Lil Wayne hebben deze week het album Welcome 2 Collegrove gedropt. Met 21 nummers en dik een uur luisterplezier is het een groot cadeau voor de fans van beide rappers. Op Transparency vergezelt Usher de twee en dat levert een sterke clash tussen R&B en hiphop op.

RAPTURE – Sander van Doorn with Robert Falcon

FRONTLINIE – Kevin feat. Jonna Fraser

VOCATION – Ozuna x David Guetta

BONITA – Daddy Yankee

YOU BROKE MY HEART – Drake

TRANSPARENCY – 2 Chainz, Lil Wayne feat. Usher

Wil je meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify.

(17/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town