Global Top 40: Girls Like You naar 1

- Hitlijsten

 Maroon 5 Tyga
Maroon 5 - Adam Levine

Vorige week was Girls Like You van Maroon 5 en Cardi B de hoogste nieuwe op nummer 6 en deze week maken de Amerikanen de sprong naar nummer 1.

Te Boté, de hit van Casper Magico, Nio Garcia, Darell, Nicky Jam, Ozuna en Bad Bunny, was vorige week een verrassende nummer 1. Na een week al neemt de track, die in ons land nog nauwelijks is opgevallen, weer afscheid van die leidersrol. Maroon 5 en Cardi B grijpen de macht en die laatste staat ondertussen ook met I Like It nog steeds op nummer 3.

Back To You (van Selena Gomez) dat de afgelopen drie weken tegen de top 10 moest aanhikken, springt deze week met 7 plekken winst naar de vijfde plaats van de Global Top 40. Met God’s Plan, dat vorige week na 19 weken buiten de top 10 viel, keert Drake deze week weer terug in de top 10. Me Niego (van Reik, Ozuna en Wisin) stond eind maart al een weekje in de top 10. Sindsdien schommelde het nummer door de lijst en deze week maken acht plekken winst (op nummer 20) het de snelste stijger in de lijst.

De uit Compton afkomstige Tyga bracht een jaar geleden met Bitch I’m The Shit zijn vijfde studioalbum ui en nog geen half jaar later was ook zijn zesde, Kyoto, een feit. Van dat album kwamen de singles Boss Up en Temperature die niet al te veel deden. Anders is dat nu met Taste, de samenwerking met Offset die de hoogste nieuwe is in de Global Top 40 op nummer 21.

Twee hits leveren deze week tien posities in en zijn daarmee de snelste zakkers; All Mine (van Kanye West) en Freaky Friday (van Lil Dicky en Chris Brown).

De complete Global Top 40 check je hier en beluister je via onze playlist op Spotify

1 ( 6) GIRLS LIKE YOU- maroon 5 feat. cardi b

20 (28) ME NIEGO- reik ft ozuna / wisin

21 (--) TASTE- tyga feat. offset

25 (--) REBORN- kids see ghosts