Top 40

week 46 (16 november 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
2
2
7
Details Maroon 5 - Memories
27
 
2
232
3
4
10
Details Post Malone - Circles
410
 
3
329
6
6
10
Details Camila Cabello - Liar
610
 
6
288
16
11
16
Details Snelle - Reünie
1116
 
1
562
18
19
3
Details Coldplay - Orphans
193
 
18
55
23
26
5
Details Regard - Ride It
265
23
60
36
33
14
Details Davina Michelle - Better Now
3314
 
19
186
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


32 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
Dat Love Don't Hate maar 1 plaatje stijft verbaast mij niet. Ik heb m nu een paar keer gehoord, maar vind het niet een echte hit.
Top 40 profiel van Nick
Nick
Neeee niet Billie Ellish AS alsjeblieft niet
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Dennis weet ik, maar alsnog
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Endor DS. Was die niet gekraakt? Weird
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
@ Vernon: staat op 538-site als 'gemaakt. Dus dan is het zo weird nog niet
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
Treur niet...wordt niet veel als Alarmschijf gedraaid komende week i.v.m Q-top 1000
Top 40 profiel van Nick
Nick
Lekker Endor DS! Goede plaat
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Staat Someone You Loved te laag volgens het lineaaltje? Waarschijnlijk wel. Is dat heel erg? Nee, vind ik. Het is een klein beetje dezelfde discussie als met All I Want For Christmas Is You straks die gaat ook weer scoren op streams en airplay maar zal hoogstwaarschijnlijk wederom niet in de Top40 staan. Waarom? Het is geen huidige hit.
Top 40 profiel van Tim
Tim
Dua Lipa nu al in de top 10, zeker verdiend. Binnenkomers zijn prima, levert voor Ariana Grande alweer haar 20e Top 40-hit op. Someone You Loved zal volgende week wel de 40 weken aantikken, onwijs knap. Ik hoop dat Selena Gomez en Coldplay nog een beetje doorstijgen richting de Top 10.
Top 40 profiel van Wessel Veenman
Wessel Veenman
Naar mijn mening staat SYL ook te laag. Sowieso is iets meer dan 700 punten voor een nummer dat 40 weken in de lijst staat weinig vergeleken met andere nummer die 35+ weken hebben gehaald. Ik hoop dat 'Bruises' (zijn nieuwe single) binnenkort ook gaat aanslaan. Qua streams in die stijgende (rond plek 130) en wereldwijd richting de top50.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Someone You Loved levert wekelijks wat in op streams staat ie nog aardig hoog maar op de radio heeft ie zijn beste tijd allang gehad ( Sky als grote uitzondering) lineaaltjes kunnen weer aan de kant.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Someone You Loved is een vreemd geval, kwam erg vroeg/snel/makkelijk binnen maar toen begon hij heel laat pas echt te pieken, staat nu te laag wat compenseert I guess. Staat er bijv. in de 538 Top 50 pas 28 weken (29 als hij er deze week nog in staat) in en die heeft zelfs nog 10 plekjes meer.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Roy, helemaal gelijk, jammer dat tracks zoals die van Duncan, Niall, Meduza, 5SOS, Coldplay allemaal maar +1 hebben. SYL nu gedeeld 5e met 39 weken en nog 4 tracks die onder hem staan die er ook zo uit kunnen, voor HHD zelfs 7. 884 pt: nog een paar voor IJskoud en 25 voor de top20 ever (909), wordt close
Top 40 profiel van Arnoud Besseling
Arnoud Besseling
Mass destruction van Faithless was in 2004 de laatste die 2 weken op 40 stond. Full circle van Half Moon Run stond in 2013 1 week op 39 en voor zover ik weet de laatste die 1 week in de top 40 stond
Top 40 profiel van Peter Broekstra Broekstra
Peter Broekstra Broekstra
Hoort Someone you loved niet gewoon bij de eerste 30 te staan? Gezien de posities bij Airplay en Streaming. Het zou tof zijn als de plaat de 40+ weken gaat halen.
Top 40 profiel van Sander
Sander
Mooie lijst Dua Lipa maakt een mooie sprong de top 10 in gaat nog wel nummer 1 worden.Selena Gomez valt me tegen had verwacht dat die ook wel hoger binnen zou komen.Ook fijn dat Jonas Brothers en Sam Feldt nog mooi omhoog gaan in de top 10. Maar jammer dat Camila Cabello blijft staan. Geld trouwens ook voor Naill Horan dat nummer is echt super lekker mag van mij ook wel de top 10 in.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Ivar, in de laatste tijd zeker wel, gemiddeld sowieso, believer en chandelier waren klein, maar vallende ster en nu good thing overtreffen dat
Top 40 profiel van Liesbeth Sprangers Akkermans
Liesbeth Sprangers Akkermans
Spannend of Someone you Loved Corrie en de Rekels in gaat halen...Nog 2 weken te gaan, ziet er qua streaming en airplay nog steeds wel goed uit. Kan misschien zelfs nog gaan stijgen, schat ik in.
Top 40 profiel van Arnoud Besseling
Arnoud Besseling
Someone you Loved staat voor mijn gevoel gewoon veel te laag. In de streaming en airplay lijsten staat 'ie veel hoger en in de single top 100 zelfs op 9. Kensington en Coldplay staan in verhouding dan weer veel te hoog.
Top 40 profiel van Marc Berends
Marc Berends
Nieuwe album van celine dion al geluisterd? Dan is dit echt een ruklijst, bijzonder aangezien haar album momenteel al nummer 1 album ter wereld is...
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Marco ik nam die comment van vorige week meer als een grap lol, vooral door "ik genereer genoeg Airplay"
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Vreemde zakker voor Turn Me On, omhoog naar B op 538 en stijginkje op streaming deze week. Verder weinig om over te praten deze week. Leuke veranderingen in de Top 10 (behalve Pa Olvidarte) maar daarbuiten hetzelfde wat ik vorige week zei: zo veel nummers die grote stappen zouden kunnen maken dat er eigenlijk maar een paar dat echt doen en daarnaast weer een hele boel dikke zakkers. Interessante tijden voor de lijst.
Top 40 profiel van Arnoud Besseling
Arnoud Besseling
Nou ja erg consequent is de top 40 niet. Vroeger toen er nog singles verkocht werden was het veel eenvoudiger en doorzichtiger hoewel er n toen ook wel eens dubieuze dingen gebeurden. Last Cristmas heeft ooit een re-entry gehad in 1997 op basis van verkoopcijfers, de jaren erna toen airplay werd meegeteld niet meer, opzich wel vreemd. Toen Michael Jackson overleed werden was er een ware tsunami van Jackson hits maar in de top 40 wist men daar moeilijk raad mee en werd alleen Billie Jean opgepikt. Bij Whitney Houston in iets mindere mate hetzelfde en dus ook met de jaarlijkse kersthits. Nou ben ik bepaald geen fan van Mevrouw Carey en zie alweer op tegen de december maand alleen al vanwege dat verschrikkelijke horrornummer van haar...
Top 40 profiel van Arnoud Besseling
Arnoud Besseling
Careless Whisper van George Michael stond in dec 2016 na zijn dood ook nog 1 weekje in de top 40 maar dat was een re-entry.
Top 40 profiel van
Weet iemand of Good Thing van Zedd nu de kleinste Top 40 hit ooit is qua punten?
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ik ben op zich wel voor het uitsluiten van oude kersthits- de Top 40 hoeft er niet elke december hetzelfde eruit te zien.
Top 40 profiel van Roy Spijkerboer
Roy Spijkerboer
Veel veranderingen in de top 10, maar daarbuiten zit het helaas wat vast.
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
Lekkere stijger voor Dus Lipa en ook de Jonas Brothers vervelen nog steeds niet. Volgende week vrijdagmiddag geen radio-uitzending en dus ook geen Alarmschijf-bekendmaking rond 15.50 uur i.v.m. de Q-top 1000
Top 40 profiel van Arnoud Besseling
Arnoud Besseling
@ Ivar Sip. Nee zeker niet. In de jaren 60 was het heel normaal dat een nummer maar 1 week in de top 40 stond. Ergens in 1971 heeft men de regel bedacht van minimaal 2 weken en sindsdien zijn hitjes van een week bijna niet meer voor gekomen. In de jaren 80 was het zelfs 3 weken. Dat was om te voorkomen dat platenzaken al na een week hun ingekochte singles alweer in de uitverkoopbakken moesten zetten. Volgens mij is de top 40 de enige hitlijst met zulke regels maar het maakt het er niet geloofwaardiger op
Top 40 profiel van Jos van Praag
Jos van Praag
Dua Lipa nu met al haar 10 top 40 hits een top 10 hit!
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Oh, dan heb ik het me verkeerd herinnerd, ik dacht dat die het heel slecht had gedaan. Excuus.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
@ Frank Zweers: Altijd die saaie "lineaaltjes" opmerking. Dat is toch wat de Top40 doet? Verschillende factoren meten en daar uit een Top40 populairste platen maken? Heb liever 10 lineaaltjes opmerkingen dan 1 zo'n gozer (onder de Top40 van vorige week) die zich afvraagt waarom Atemlos Durch Die Nacht er niet in staat hahaha.