Top 40

week 45 (9 november 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
2
2
6
Details Maroon 5 - Memories
26
 
2
193
11
5
15
Details Snelle - Reünie
515
 
1
537
19
31
2
Details Coldplay - Orphans
312
 
19
32
26
26
4
Details Regard - Ride It
264
26
42
33
25
13
Details Davina Michelle - Better Now
2513
 
19
181


21 Reacties


Log in om te reageren.

Jelle Dijkstra  - 
Ik vind persoonlijk Atemlos durch die Nacht te laag staan. Dat terwijl ik in mijn eentje toch al voldoende airplay genereer voor op zn minst een top 10 notering. Volgens mij is dit doorgestoken kaart.
Hans Berg  - 
JOhan de Velde, je hebt niet veel streaming nodig, als bijv mensen iets van te voren bestellen. Dat kan tegenwoordig, dus dan is het bij "voorintekening" al een binnenkomer.
Johan Van de Velde  - 
@Vernon Nab, ja de Top40 zit inderdaad vrij vol. Veertig nummers... Haha, grapje. :-)
Johan Van de Velde  - 
Ik vind het nog altijd opvallend, vreemd zelfs, dat Love Don’t Hate it al in de Top40 staat, laat staan zo hoog. Ik kan het mis hebben , maar volgens mij is er nog niet veel streaming etc.
Martijn Schipper  - 
Pimm Hest Hè!? Wat vreemd, dat voelt echt niet zo! Mooie statistiek!
Gaatze Wijma  - 
Op zich prima lijst. Zoals hieronder aangegeven had Pa Olvidarte niet op Nummer 5 gehoeven, Nummer 8 of 9 was beter geweest. Helaas zakken Sam Smith, Jonas Brothers en Riton ipv ze stijgen, blijft God is A Dancer staan ipv hij zakt en blijven: Dan & Shay, The Script en Regard staan ipv ze juist stijgen. Helaas ook enorme val voor Dimitri Vegas. Had wat mij betreft nog wel een paar weken in de lijsten mogen staan. Zedd, Miss Montreal, Kris Kross Amsterdam en Marco Borsato (Hoe Het Danst) mogen juist wel er liefst volgende week uit. Gelukkig veel pluspunten. Tones And I en Maroon 5 blijven staan. Al mag Maroon 5 binnenkort ook wel op Nummer 1 komen. Gelukkig stijgen Camila Cabello, Sam Feldt, Ed Sheeran (South Of The Border), YouNotUs, Coldplay en Duncan Laurence, Niall Horan & Meduza (al hoeven die ook niet hoog in Top 20), en zakt reunie. Deze week goede binnenkomers. Ook Ze Kent Mij. Jammer dat deze plaat van Kensington wel Alarmschijf is geweest en in het mijn ogen veel betere What Lies Ahead niet.
Gaatze Wijma  - 
Beste Wesley Steenbergen, Pa Olvidarte is op zich goede track, maar hoeft voor mij niet in Top 5. De hoes van Jonas Brothers was fout, dus terecht gecorrigeerd. Coldplay en Duncan Laurence stijgen inderdaad gelukkig door, Selena & Dua komen inderdaad gelukkig hoog binnen en ook zakt Martin Garrix gelukkig met Home uit de lijst maar komt het veel beter Used To Love. Kris Kross Amsterdam gaat (naar mijn mening) gelukkig flink onderuit en dat geldt ook voor Hoe Het Danst. Daling Señorita vind ik nog meevallen. Helaas wel instagram ingestort. Die had wat mij betreft nog wel een paar weken in de lijst mogen staan. Zedd en Miss Montreal zijn geen hoogvliegers en mogen volgende week wel weer weg. Ik denk dat Hoe Het Danst nog 1 week in de lijst staat. Denk zelf volgende week op 37 of zo, Lewis Capaldi kan wel eens voor de laatste week in de lijst staan. Hangt denk ik af, hoeveel binnenkomers we hebben.
Gaatze Wijma  - 
Beste Marco Gerritsen, Ik ben het met je eens dat Duurt te lang beter is dan Pa Olvidarte. Maar hoe zo met snelle een luxeprobleem. Is toch weer het verhaal qua streams. Jammer om dat verhaal dat maar weer op te rakelen. Maar streams zegt niets.
Gaatze Wijma  - 
Beste Lazzaranzo, Ik denk persoonlijk dat je niet wil dat platen die een 10 weken in de lijst staan nog in Top 10 staan. Persoonlijk bekijk ik dat per track persoonlijk. Sam Smith mag wat mij betreft naar Top 5. Maar Beautiful People en Blauwe Dag mogen wel nu niet buiten Top 10. Gelukkig zakt reunie nu wel eindelijk buiten Top 10. Ik ben het wel met je eens wat betreft Hoe Het Danst. Ik denk dat die nog 1 week in de Top 40 staat en dan weg is. Ik ben zelf veel meer blij dat Ik sta jou beter nu eindelijk bijna uit de lijst ligt. Dat vind ik een van de slechtste platen van 2019. Want die tekst slaat echt nergens op!!
Gaatze Wijma  - 
Beste Nick de Rooij, Ik vind zelf Pa Olividarte niet slecht, maar Top 5 is ook wel te hoog. Plaats 8 of 9 was meer terecht geweest.
Nick de Rooij  - 
Kensington AS
Lazzaranzo  - 
Ik verwacht dat Selena Gomez de nieuwe Alarmschijf pakt. Opzich wel wat goede verschuivingen, alleen de top is weer dramatisch. Het wordt écht tijd dat de top 20 een keer goed wordt opgefrist. Rituals, Blauwe Dag, Beautiful People en How Do You Sleep? mogen echt snel weg zakken. Verder wel mooi dat we weer eens 3 superstips zien. Gelukkig zakt Hoe Het Danst nu ook eindelijk wat harder weg. Ben benieuwd naar volgende week, waarschijnlijk weer 2-3 superstippen.
Nick de Rooij  - 
Regard DS
Marco Gerritsen  - 
Dance Monkey houdt vooralsnog Memories achter zich, al denk ik dat Memories er ondertussen op airplay al voorbij is. Pa Olvidarte wordt ook geen nieuwe Duurt Te Lang, wel een hele dikke hit maar Duurt Te Lang deed het toch echt iets organischer en was imo ook specialer.
Marco Gerritsen  - 
4 prima binnenkomers wederom. Denk ook 3 grote hits en een gemiddeld hitje voor Snelle. Dat Ze Kent Mij binnenkomt lijkt een beetje apart aangezien op Spotify in ieder geval een andere albumtrack (Voor Je Deur) beter scoort. Maar de videoclip en een klein beetje airplay (en dus het feit dat dit de single is) maken hier in het verschil. Een luxeprobleem.
Vernon Nab  - 
Volgensmij zit de Top 40 vrij vol. Veel nieuwe en stijgende hits maar geen plek om echt door te groeien, wat voor veel dikke zakkers zorgt en dat is alsnog niet genoeg. Je moet echt een grote zijn om het goed te doen op dit moment.
Pimm Hest  - 
Blauwe Dag staat ondertussen al langer in de Top 10 dan Als Het Avond Is..... 😉
Freek Luiten  - 
Voor het eerst sinds India Arie dat de nummer 40 blijft staan in de 2de week!!?? (overigens, stond India Arie 3 weken op 40)
Wesley Steenbergen  - 
Lijst met wel wat verschuivingen en meningen. Pa Olvidarte naar 5: NICE, nieuwe hoes Only Human, had niet gehoeven, Orphans vliegt omhoog, Duncan gaat ook prima omhoog al, Selena en Dua komen redelijk hoog al binnen, Garrix lost precies Home af dus de weken blijven tellen. Helaas zakken Senorita, Hoe het danst en Ik sta jou beter wel best hard. Ook Instagram snelt onderuit. Good thing blijft op 40 staan, what a joke! En geen een stap terug voor Miss montreal, maar 1 stap vooruit. Hoe het danst nu Marco's grootste hit en Someone you loved 38 weken, maar ik denk dat beiden er helaas wel snel uitvallen
Wesley Steenbergen  - 
Liesbeth, dat doen ze pas vanavond, doen ze altijd
Liesbeth Sprangers Akkermans  - 
De kolom met punten klopt nog niet.