Coverafbeelding Ed Sheeran feat. Khalid - Beautiful People
  • Statistieken
  •   23 weken
  •   3 piekpositie
  •   717 punten
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-02-1991
Land   Verenigd Koninkrijk

In 2005 maakt Ed Sheeran zijn eerste mini-album The Orange Room. De zanger is ondertussen actief in het uitgaansleven van Engeland. Zo laat hij in een interview weten dat hij in 2009 meer dan 300 optredens heeft gedaan.

Een jaar later toert hij mee met Example en werkt ondertussen aan een nieuw album, Loose Change. Op dat album staat ook de single The A Team, waarmee hij in 2011 te zien is in het programma Later… with Jools Holland. Daarna wordt het nummer massaal gedownload en is de doorbraak van Sheeran een feit. De single staat 32 weken genoteerd in de Top 40. Kort daarna bereikt ook The Lego House de lijst, maar de singles daarna slagen daar niet in.
In 2013 gaat het tweede deel van de bioscoopserie The Hobbit in première. Sheeran maakt met I See Fire een belangrijke hit voor die film.

In 2014 verschijnt het tweede album van Sheeran, X. Van dat album bereiken Sing en Don't beide de 15e plaats in de lijst. In het najaar is Thinking Out Loud de derde single afkomstig van X. Thinking Out Loud staat vijf weken boven aan de Top 40 en is zijn eerste nummer 1-hit. De zanger staat dan al 16 maanden onafgebroken genoteerd in de Top 40.

In 2015 is een nieuwe versie van Bloodstream zijn nieuwe single. Aan het nummer werkten, naast Rudimental, ook Gary Lightbody en Johnny McDaid (beiden van Snow Patrol) mee. Eind juni bereikt Photograph de Top 40.
In augustus is hij te horen op de nieuwe track van Macklemore, Growing Up (Sloane's Song), dat de Amerikaan schrijft voor zijn twee maanden oude dochtertje. In oktober maakt de zanger bekend dat Lay It All On Me (opnieuw met Rudimental) voorlopig de laatste release is van de Brit. Hij wil zich concentreren op het maken van zijn derde studioalbum.

Op de eerste vrijdag van 2017 verschijnen er twee singles tegelijk via Shape Of You en Castle On The Hill, die op de eerste dag alle streaming-records breken. Shape Of You wordt binnen 24 uur ruim 6,8 miljoen keer afgespeeld bij Spotify. Het vorige record stamt uit augustus 2015 met Drag Me Down (van One Direction), dat toen tot 4,75 miljoen keer wist te komen. Shape Of You wordt de tweede nummer 1-hit van Sheeran. Die track staat op 29 april voor de 15e week op de eerste plaats. Een week eerder vestigde Shape Of You daarmee het record als langst genoteerde track op nummer 1. Het vorige record stond op naam van Gusttavo Lima die in 2012 met Balada voor 13 weken de lijst wist aan te voeren.

Met de release van ÷, op 3 maart 2017, breekt Ed Sheeran ook alle records. Zo wordt het album in de eerste 24 uur na de release wereldwijd op Spotify bijna 57 miljoen keer aangeklikt. Het vorige record stond op naam van Starboy van The Weeknd met 29 miljoen kliks. Na Shape Of You en Castle On The Hill wordt Galway Girl de officiële derde single van het album. Perfect, dat in augustus verschijnt, wordt de derde nummer 1 voor de Brit. Op het moment dat de albumtrack op nummer 1 komt verschijnt er een 'duet'-uitvoering met Beyoncé. Halverwege december voegt hij daar ook een symfonische uitvoering met Andrea Bocelli aan toe. Perfect wordt in 2018 zijn tweede track bij de 25 grootste Top 40-hits ooit. Met Pharrell Williams is hij de enige artiest die dat weet te presteren. Eind 2017 komt een lang gekoesterde wens van Sheeran in vervulling als River verschijnt, een track die hij maakte met Eminem. Die track wordt zijn vijfde Alarmschijf.

Op 12 januari 2018 verschijnt de video bij End Game, de track van Taylor Swift waarop hij en Future hun vocale bijdragen leverden. Van het album Divide wordt Happier in het voorjaar van 2018 de vijfde officiële single.

Op 10 mei 2019 verschijnt I Don't Care, een samenwerking met Justin Bieber. Met 10,97 miljoen streams wordt het op de eerste dag van verschijnen de meest gestreamde track in 24 uur. Die track staat uiteindelijk elf weken op de tweede plaats in de Top 40 - een prestatie die nog nooit eerder is geleverd.
In de aanloop naar het album No.6 Collaborations Project, het album dat op 12 juli verschijnt, brengt hij de tracks Cross Me (met Chance The Rapper en PnB Rock), Beautiful People (met Khalid) en Blow (met Chris Stapleton en Bruno Mars) uit. In augustus wordt duidelijk dat ook South Of The Border, het nummer met Camila Cabello en Cardi B, een focustrack is. Voor het album maakt hij met Stormzy de track Take Me Back To London. Als wederdienst is Sheeran dan op zijn beurt weer te horen op Own It dat een plek krijgt op het tweede studioalbum van de Britse rapper.

Songtekst

We are, we are, we are

L.A.
On a Saturday night in the summer
Sun down and they all come out
Lamborghinis and their rented Hummers
The party's on, so they're heading downtown
Everybody's looking for a come up
And they wanna know what you're about
Me in the middle with the one I love and
We're just trying to figure everything out

We don't fit in well
Cause we are just ourselves
I could use some help
Getting out of this conversation here
You look stunning, dear
So don't ask that question here
This is my only fear
That we become

Beautiful people
Drop top designer clothes
Front row at fashion shows
What do you do and who do you know
Inside the world of beautiful people
Champagne and rolled up notes
Prenups and broken homes
Surrounded but still alone
Let's leave the party

That's not who we are
We are, we are, we are
We are not beautiful
Yeah, that's not who we are
We are, we are, we are
We are not beautiful

L.A.
Drove for hours last night
And we made it nowhere
I see stars in your eyes
When we're halfway there
Now I'm not fazed by all the lights
And flashing cameras
Cause with my arms around you
Yhere's no need to care

We don't fit in well
We are just ourselves
I could use some help
Getting out of this conversation here
You look stunning, dear
So don't ask that question here
This is my only fear
That we become

Beautiful people
Drop top designer clothes
Front row at fashion shows
What do you do and who do you know
Inside the world of beautiful people
Champagne and rolled up notes
Prenups and broken homes
Surrounded but still alone
Let's leave the party

That's not who we are
We are, we are, we are
We are not beautiful (Yeah)
Yeah, that's not who we are
We are, we are, we are
We are not beautiful

We are, we are, we are
We are not beautiful

Songinformatie

ArtiestEd Sheeran,
Khalid
Titel Beautiful People
Lengte 3:17
Componist(en) Ed Sheeran · Fred Gibson · Khalid Robinson · Max Martin [= Karl Martin Sandberg] · Shellback [= Karl Johan Schuster]
Producer(s) Max Martin, Shellback, Ed Sheeran, Fred Gibson / Additional Producer: Alex Gibson
Engineer(s) Denis Kosiak, Fred Gibson, Joe Rubel, John Hanes, Michael Ilbert
Mixage Serban Ghenea
Platenlabel Asylum
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 14
Album No.6 Collaborations Project


Positieverloop