Coverafbeelding Ed Sheeran feat. Camila Cabello & Cardi B - South Of The Border

Ed Sheeran feat. Camila Cabello & Cardi B

South Of The Border

  • Statistieken
  •   18 weken
  •   9 piekpositie
  •   315 punten
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-02-1991
Land   Verenigd Koninkrijk

In 2005 maakt Ed Sheeran zijn eerste mini-album The Orange Room. De zanger is ondertussen actief in het uitgaansleven van Engeland. Zo laat hij in een interview weten dat hij in 2009 meer dan 300 optredens heeft gedaan.

Een jaar later toert hij mee met Example en werkt ondertussen aan een nieuw album, Loose Change. Op dat album staat ook de single The A Team, waarmee hij in 2011 te zien is in het programma Later… with Jools Holland. Daarna wordt het nummer massaal gedownload en is de doorbraak van Sheeran een feit. De single staat 32 weken genoteerd in de Top 40. Kort daarna bereikt ook The Lego House de lijst, maar de singles daarna slagen daar niet in.
In 2013 gaat het tweede deel van de bioscoopserie The Hobbit in première. Sheeran maakt met I See Fire een belangrijke hit voor die film.

In 2014 verschijnt het tweede album van Sheeran, X. Van dat album bereiken Sing en Don't beide de 15e plaats in de lijst. In het najaar is Thinking Out Loud de derde single afkomstig van X. Thinking Out Loud staat vijf weken boven aan de Top 40 en is zijn eerste nummer 1-hit. De zanger staat dan al 16 maanden onafgebroken genoteerd in de Top 40.

In 2015 is een nieuwe versie van Bloodstream zijn nieuwe single. Aan het nummer werkten, naast Rudimental, ook Gary Lightbody en Johnny McDaid (beiden van Snow Patrol) mee. Eind juni bereikt Photograph de Top 40.
In augustus is hij te horen op de nieuwe track van Macklemore, Growing Up (Sloane's Song), dat de Amerikaan schrijft voor zijn twee maanden oude dochtertje. In oktober maakt de zanger bekend dat Lay It All On Me (opnieuw met Rudimental) voorlopig de laatste release is van de Brit. Hij wil zich concentreren op het maken van zijn derde studioalbum.

Op de eerste vrijdag van 2017 verschijnen er twee singles tegelijk via Shape Of You en Castle On The Hill, die op de eerste dag alle streaming-records breken. Shape Of You wordt binnen 24 uur ruim 6,8 miljoen keer afgespeeld bij Spotify. Het vorige record stamt uit augustus 2015 met Drag Me Down (van One Direction), dat toen tot 4,75 miljoen keer wist te komen. Shape Of You wordt de tweede nummer 1-hit van Sheeran. Die track staat op 29 april voor de 15e week op de eerste plaats. Een week eerder vestigde Shape Of You daarmee het record als langst genoteerde track op nummer 1. Het vorige record stond op naam van Gusttavo Lima die in 2012 met Balada voor 13 weken de lijst wist aan te voeren.

Met de release van ÷, op 3 maart 2017, breekt Ed Sheeran ook alle records. Zo wordt het album in de eerste 24 uur na de release wereldwijd op Spotify bijna 57 miljoen keer aangeklikt. Het vorige record stond op naam van Starboy van The Weeknd met 29 miljoen kliks. Na Shape Of You en Castle On The Hill wordt Galway Girl de officiële derde single van het album. Perfect, dat in augustus verschijnt, wordt de derde nummer 1 voor de Brit. Op het moment dat de albumtrack op nummer 1 komt verschijnt er een 'duet'-uitvoering met Beyoncé. Halverwege december voegt hij daar ook een symfonische uitvoering met Andrea Bocelli aan toe. Perfect wordt in 2018 zijn tweede track bij de 25 grootste Top 40-hits ooit. Met Pharrell Williams is hij de enige artiest die dat weet te presteren. Eind 2017 komt een lang gekoesterde wens van Sheeran in vervulling als River verschijnt, een track die hij maakte met Eminem. Die track wordt zijn vijfde Alarmschijf.

Op 12 januari 2018 verschijnt de video bij End Game, de track van Taylor Swift waarop hij en Future hun vocale bijdragen leverden. Van het album Divide wordt Happier in het voorjaar van 2018 de vijfde officiële single.

Op 10 mei 2019 verschijnt I Don't Care, een samenwerking met Justin Bieber. Met 10,97 miljoen streams wordt het op de eerste dag van verschijnen de meest gestreamde track in 24 uur. Die track staat uiteindelijk elf weken op de tweede plaats in de Top 40 - een prestatie die nog nooit eerder is geleverd.
In de aanloop naar het album No.6 Collaborations Project, het album dat op 12 juli verschijnt, brengt hij de tracks Cross Me (met Chance The Rapper en PnB Rock), Beautiful People (met Khalid) en Blow (met Chris Stapleton en Bruno Mars) uit. In augustus wordt duidelijk dat ook South Of The Border, het nummer met Camila Cabello en Cardi B, een focustrack is. Voor het album maakt hij met Stormzy de track Take Me Back To London. Als wederdienst is Sheeran dan op zijn beurt weer te horen op Own It dat een plek krijgt op het tweede studioalbum van de Britse rapper.
Na een periode waarin hij zijn focus meer op zijn gezin had laat hij eind 2020 weer van zich horen met het nummer Afterglow. Halverwege 2021 dropt hij de single Bad Habits dat afkomstig is van zijn nieuwe album ‘=’ (equals) dat op 29 oktober zal uitkomen. De tweede single Visiting Hours verschijnt in augustus en nog geen maand later is daar al nummer drie genaamd Shivers. Tijdens de lancering van zijn album '=' (equals) dropt hij ook de single Overpass Graffiti. Drie weken voor Kerstmis brengt hij samen met Elton John de kerstsingle Merry Christmas uit. Alle Britse opbrengsten van het kerstnummer gaan naar de Ed Sheeran Suffolk Music Foundation. Op de valreep van het jaar brengt hij samen met Fireboy DML de single Peru uit.
Begin februari 2022 brengt hij een remix uit van het nummer The Joker And The Queen. Hiervoor heeft hij de Amerikaanse zangeres Taylor Swift weten te strikken. Beide artiesten plaatsten meerdere easter eggs (verborgen boodschappen) in eerdere clips van elkaar om hun samenwerking aan te kondigen. Na een spontane ontmoeting met J Balvin in een sportschool in New York besloten de heren samen te werken. Ed leerde Spaans en het leverde de twee singles Sigue en Forever My Love op. In april brengt hij samen met Lil Baby een remix versie uit van het nummer 2Step. In de herfst van 2022 laat hij van zich horen met het nummer Celestial.

Songtekst

She got the mmm brown eyes
Caramel thighs
Long hair, no wedding ring, hey
I saw you looking
From across the way
And now I really wanna know your name
She got the mmm white dress
But when she's wearing less
Man, you know that she drives me crazy
The mmm brown eyes
Beautiful smile
You know I love watching you do your thing

I love her hips
Curves, lips, say the word
Te amo, mami
Te amo, mami
I kiss her
This love is like a dream

So join me in this bed that I'm in
Push up on me and sweat, darling
So I'm gonna put my time in
I won't stop until the angels sing
Jump in that water, be free
Come south of the border with me
Jump in that water, be free
Come south of the border with me

Het got the mmm green eyes
Geving me signs
That he really wants to know my name, hey
I saw you looking
From across the way
And suddenly I'm glad I came, ay
Ven para acá, quiero bailar
Toma mi mano
Quiero sentir tu cuerpo en mi, estás temblando
Mmm green eyes
Taking your time
And now we know we'll never be the same

I love his lips
Cause he says the words
Te amo, mami
Te amo, mami
Don't wake up
This love is like a dream

So join me in this bed that I'm in
Push up on me and sweat, darling
So I'm gonna put my time in (Time in)
I won't stop until the angels sing
Jump in that water, be free
Come south of the border with me
Jump in that water, be free
Come south of the border with me

Flawless diamonds
In a green field near Buenos Aires
Until the sun's rising
We won't stop until the angels sing
Jump in that water, be free
Come south of the border with me
Jump in that water, be free
Come south of the border with me

Bardi, uh
You never live 'til you risk your life
You want your shine, you gotta get more ice
Am I your lover or I'm just your vice
A little crazy, but I'm just your type
You want the lips and the curves
Need the whips and the furs
And the diamonds I prefer
In my closet, his and hers, hey
He want that little mamacita margarita
I think that Ed got a little jungle fever, hey
You are more than something boring
Legs open and tongue out, Michael Jordan
Go exploring in something foreign
Bust it up a rain forest, it be pouring, yeah
Kiss me like you need me
Rub me like a genie
Pull up to my spot in Lamborghini
Cause you gotta see me, never leave me
You got a girl
That could finally do it all
Drop an album, drop a baby
But I never drop the ball, uh

So join me in this bed that I'm in
Push up on me and sweat, darling
So I'm gonna put my time in
I won't stop until the angels sing
Jump in that water, be free
Come south of the border with me
Come south of the border, border
Come south of the border with me
Come south of the border, border
Come south of the border with me
Jump in that water, be free
Come south of the border with me
Jump in that water, be free
Come south of the border with me

Songinformatie

ArtiestEd Sheeran,
Camila Cabello,
Cardi B
Titel South of the Border
Lengte 3:24
Componist(en) Ed Sheeran · Steve Mac · Fred Gibson · Camila · Belcalis Almanzar · Jordan Thorpe
Producer(s) Steve Mac, Fred, Ed Sheeran
Engineer(s) John Hanes / Assistant Engineer: Simone Torres
Mixage Serban Ghenea
Platenlabel Asylum
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Hoogste positie UK 4
Hoogste positie US 49
Album No.6 Collaborations Project


Positieverloop