Gers Pardoel zette zichzelf met Ik Neem Je Mee definitief op de kaart, maar het was zeker niet zijn eerste kennismaking met de Top 40. Onder zijn voornaam Gers had hij rond de jaarwisseling 2009/2010 een grote hit als gastartiest in Broodje Bakpao van The Opposites. Hij piekte hiermee op een tweede plaats achter Fireflies van Owl City. Begin 2011 had hij opnieuw een bijdrage aan een hit. Hij werkte samen met Adje, Jayh en Reverse mee aan Ik Ga Hard van The Partysquad, dat toen tot de zestiende plaats reikte.

De opnames van zijn debuutalbum Deze Wereld Is Van Jou bevonden zich toen in de afrondende fase. Nadat het album in oktober 2011 verschenen was, was deze wereld van Gers Pardoel. De vervolgsingles Nergens Zonder Jou (nr. 5) en Bagagedrager (nr. 2, duetten met resp. Guus Meeuwis en Sef) presteerden weliswaar ook voortreffelijk, maar de voornaamste oorzaak van het grote succes van het album lag toch bij de eerste single Ik Neem Je Mee. Op 5 november 2011 lukte Gers met deze plaat wat hem twee jaar eerder met Broodje Bakpao niet lukte: een nummer 1-hit scoren.

Toen stootte hij namelijk Somebody That I Used To Know van Gotye na drie weken van de eerste plaats af. Ik Neem Je Mee verbleef vanaf dat moment vier weken aan de top, waarna Gotye het stokje twee weken lang over wist te nemen. Daarna was het weer de beurt aan Gers Pardoel. Die wist nog twee weken aan het totaal van Ik Neem Je Mee toe te voegen. De hits die in de herfst van 2011 stuivertje wisselden, kregen uiteindelijk een plekje in de geschiedenisboeken.

Somebody That I Used To Know wist de score van La Danse De Zorba van onder meer Trio Hellenique (1965) te overtreffen en werd de grootste hit aller tijden (totdat Happy van Pharrell Williams er een schepje bovenop deed in 2014). Gers Pardoel kwam met Ik Neem Je Mee op een totaal van 975 punten, waarmee Huilen Is Voor Jou Te Laat van Corry en de Rekels uit 1970 van de troon werd gestoten. Ik Neem Je Mee is zodoende de grootste Nederlandstalige hit aller tijden!

De top 10 van 5 november 2011

1. IK NEEM JE MEE - Gers Pardoel

2. SOMEBODY THAT I USED TO KNOW - Gotye

3. WE FOUND LOVE - Rihanna feat. Calvin Harris
De Schotse producer Calvin Harris had in de zomer van 2011 zijn Top 40-debuut gemaakt met Bounce. Met een 28ste plaats als hoogste positie kon gerust gesproken worden van een valse start. En hoe kun je een dergelijke start beter rechtzetten dan met het meewerken aan de eerste single van Talk That Talk, het nieuwe album van Rihanna? Die track had de naam We Found Love en daarmee waren Calvin Harris en Rihanna vastgeroest aan de derde plaats. Acht weken op rij bleef de plaat hekkensluiter van het erepodium: een record!

4. PARADISE - Coldplay

5. TITANIUM - David Guetta feat. Sia

6. GOT 2 LUV U - Sean Paul feat. Alexis Jordan
Nadat Sean Paul in 2006 een grote hit scoorde met Temperature, leek zijn succestijd tot het verleden te behoren. De vijf singles waarmee de Jamaicaanse artiest daarna in de Tipparade binnenkwam, wisten stuk voor stuk niet de stap naar de Top 40 te maken. Eind 2011 had Sean Paul echter weer eens een Top 40-hit te pakken. Van zijn album Tomahawk Technique werd Got 2 Luv U uitgebracht als eerste single. Met een zesde plaats als hoogste notering was het gelijk de vijfde top 10-hit voor Sean da Paul. Het was een duet met Alexis Jordan, die verantwoordelijk was voor de grootste hit van 2011: Happiness.

7. MOVES LIKE JAGGER - Maroon 5 featuring Christina Aguilera

8. WITHOUT YOU - David Guetta feat. Usher
Terwijl David Guetta's Titanium zich nog op de vijfde plaats bevond, had hij met opvolger Without You alweer zijn volgende top 10-hit te pakken! Het was de vierde single van zijn album Nothing But The Beat. Afgaande van het succes van de eerste singles Where Them Girls At? (nr. 28) en Little Bad Girl (nr. 29) leek het niet de goede kant op te gaan met het album, maar de derde single Titanium evenaarde met een tweede plaats de hoogste positie van When Love Takes Over (2009) en Club Can't Handle Me (2010). Without You was zijn achtste top 10-hit. Voor R&B-zanger Usher kwam dat aantal hiermee op elf stuks terecht.

9. BLESSED (AVICII EDIT) - Tom Hangs & Shermanology
De Zweedse diskjockey Tim Bergling brak in 2010 door met de zomerhit Bromance. Onder de naam Tim Berg bereikte hij hiermee op een haar na de eerste plaats. Eind 2011 werd het tijd voor een tweede top 10-hit. Onder de naam Tom Hangs bracht hij met zangeres Shermanology de track Blessed uit. Deze plaat kwam tot nummer 9, waarmee het succes van Bromance lang niet werd geëvenaard. Dat zou Tim Bergling onder de artiestennaam Avicii meer dan goedmaken in 2013, want in dat jaar werd zowel Wake Me Up! als Hey Brother een nummer 1-hit.

10. WELCOME 2 ST. TROPEZ - DJ Antoine vs Timati feat. Kalenna