Top 4: Mash-ups

- Top 4

 Miami Sound Machine U2 Natasha Bedingfield Steely Dan Gigi D'Agostino
Top 4: Mash-ups

Op de track In My Mind van Dynoro is het loopje van Gigi D'Agostino's L'Amour Toujours slim gemixt met het nummer In My Mind van Ivan Gough & Feenixpawl ft. Georgi Kay. Beide nummers hebben ooit in de Top 40 gestaan. We gingen eens op zoek in het Top 40-archief of we meer mash-ups konden vinden van twee oude Top 40-hits.

1 Do It Again Medley With Billie Jean - Club House

Van het woord 'mash-up' had de Italiaanse groep Club House in 1983 waarschijnlijk nog nooit gehoord. Op het hoesje van hun enige Top 40-hit staat namelijk "Do It Again Medley With Billie Jean". Hoewel zij het zelf een medley noemden, voldoet deze track aan alle kenmerken van een mash-up. De twee gebruikte nummers zijn Do It Again van Steely Dan uit 1972 en Billie Jean van Michael Jackson, dat eerder in 1983 de tweede plaats van de Top 40 had bereikt.

2 Doctor Pressure - Mylo vs Miami Sound Machine

De Schotse producer Mylo had in 2004 zijn Top 40-debuut gemaakt met Drop The Pressure. Het nummer bereikte de 22e plaats. Een jaar later haalde hij opnieuw de Top 40 met een nieuwe versie, Doctor Pressure, waarbij zijn eerste hit was gemixt met Dr Beat van Miami Sound Machine uit 1984. Deze mash-up werd eigenlijk gemaakt door het Britse duo Phil N' Dog, maar op het hoesje van Doctor Pressure werden de namen van de oorspronkelijke uitvoerenden vermeld: Mylo vs Miami Sound Machine.

3 Take Me To The Clouds Above - LMC vs U2

Bij bovenstaande mash-ups werd steeds een recente hit met een oudere hit gemixt. Je kunt natuurlijk ook twee oudere hits pakken, die mixen, en daar een beat onder zetten. Dat is wat de Britse producers van LMC gedaan hebben. Zij combineerden in 2004 de vocalen van Whitney Houstons hit How Will I Know uit 1986 met het basriffje van With Or Without You van U2 uit 1987. De vocalen waren opnieuw ingezongen door Rachel McFarlane. Take Me To The Clouds Above bereikte de 20e plaats in de Top 40: niet zo hoog als de twee oorspronkelijke nummers uit de jaren 80 kwamen.

4 Bruised Water - Chicane vs Natasha Bedingfield

Voor zijn hit Saltwater uit 1999 maakte de Britse producer Chicane gebruik van het sfeervolle Theme From Harry's Game van Clannad. Tien jaar combineerde hij zijn eigen Saltwater met de hit I Bruise Easily van Natasha Bedingfield uit 2005. Het eindresultaat werd Bruised Water. Hoewel dit een mash-up is van Saltwater en I Bruise Easily is in deze track dus zelfs ook nog Theme From Harry's Game terug te horen.

Ken jij nog andere mash-ups van twee hits die allebei in de Top 40 gestaan hebben? Laat het ons dan hieronder weten.

(Foto: BSR Agency)
0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!