Coverafbeelding Simon & Garfunkel - Fakin' It
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1967

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Ze traden voor het eerst onder de naam Tom & Jerry op in de tweede helft van de jaren vijftig en sinds de jaren zestig als Simon & Garfunkel. In 1970 gingen ze uit elkaar om sindsdien sporadisch voor eenmalige concerten of tours weer bij elkaar te komen.

Tijdens hun middelbare school tijd begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere The Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan en brachten enkele singles uit zonder succes. Vanaf eind 1963 traden ze op onder de naam Simon & Garfunkel. De doorbraak van het duo kwam in 1966.

In januari 1966 haalde een remix vanuit de studio van hun The Sounds Of Silence plotseling een hoge notering in de Amerikaanse hitlijsten. Het nummer was in de hele wereld erg succesvol en bereikte in de Top 40 de 10e plaats. Doordat hun muziek in 1967 werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate (met Dustin Hoffman in de hoofdrol) werd hun naam definitief gevestigd. Met hun rustige, goed in het gehoor liggende folkachtige nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als Homeward Bound, I Am A Rock, A Hazy Shade Of Winter, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, El Condor Pasa en My Little Town zijn nog steeds populair en veel van deze songs werden evergreens.Het duo ging in 1970 (tijdelijk) uit elkaar, toch zongen ze op elkaars soloplaten af en toe mee. Na elf jaar kwamen Paul Simon en Art Garfunkel in september 1981 voor één keer samen voor een optreden in Central Park in New York. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden waar ook een dvd van verschenen is.In 2004 hielden zij de Old Friends Tour en daarna traden ze sporadisch weer als duo op. Als soloartiesten hebben ze ook hits gescoord, waarbij Paul Simon de meeste solohits op zijn naam heeft staan.

In 2020 zond de AVRO/TROS een documentaire uit met Nick en Simon die zich samen met vriend Kees in het leven van hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel stortten.Songtekst

When she goes, she's gone.
If she stays, she stays here.
The girl does what she wants to do.
She knows what she wants to do.
And I know I'm fakin' it,
I'm not really makin' it.

I'm such a dubious soul,
And a walk in the garden
Wears me down.
Tangled in the fallen vines,
Pickin' up the punch lines,
I've just been fakin' it,
Not really makin' it.

Is there any danger?
No, no, not really.
Just lean on me.
Takin' time to treat
Your friendly neighbors honestly.
I've just been fakin' it,
I'm not really makin' it.
This feeling of fakin' it--
I still haven't shaken it.

Prior to this lifetime
I surely was a tailor, look at me...
("Good morning, Mr. Leitch.
Have you had a busy day?")
I own the tailor's face and hands.
I am the tailor's face and hands and
I know I'm fakin' it,
I'm not really makin' it.
This feeling of fakin' it--
I still haven't shaken it.

Songinformatie

ArtiestSimon & Garfunkel
 A-kant
Titel Fakin' It
Lengte 3:14
Componist(en) Paul Simon
Producer(s) John Simon
 B-kant
Titel You Don't Know Where Your Interest Lies
Lengte 2:20
Componist(en) Paul Simon
Producer(s) John Simon
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr 2911
Releasedatum 07-07-1967
Album Bookends

Positieverloop