Coverafbeelding Simon & Garfunkel - I Am A Rock
  • Statistieken
  •   10 weken
  •   11 piekpositie
  •   202 punten
  •   1966

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Ze traden voor het eerst onder de naam Tom & Jerry op in de tweede helft van de jaren vijftig en sinds de jaren zestig als Simon & Garfunkel. In 1970 gingen ze uit elkaar om sindsdien sporadisch voor eenmalige concerten of tours weer bij elkaar te komen.

Tijdens hun middelbare school tijd begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere The Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan en brachten enkele singles uit zonder succes. Vanaf eind 1963 traden ze op onder de naam Simon & Garfunkel. De doorbraak van het duo kwam in 1966.

In januari 1966 haalde een remix vanuit de studio van hun The Sounds Of Silence plotseling een hoge notering in de Amerikaanse hitlijsten. Het nummer was in de hele wereld erg succesvol en bereikte in de Top 40 de 10e plaats. Doordat hun muziek in 1967 werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate (met Dustin Hoffman in de hoofdrol) werd hun naam definitief gevestigd. Met hun rustige, goed in het gehoor liggende folkachtige nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als Homeward Bound, I Am A Rock, A Hazy Shade Of Winter, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, El Condor Pasa en My Little Town zijn nog steeds populair en veel van deze songs werden evergreens.Het duo ging in 1970 (tijdelijk) uit elkaar, toch zongen ze op elkaars soloplaten af en toe mee. Na elf jaar kwamen Paul Simon en Art Garfunkel in september 1981 voor één keer samen voor een optreden in Central Park in New York. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden waar ook een dvd van verschenen is.In 2004 hielden zij de Old Friends Tour en daarna traden ze sporadisch weer als duo op. Als soloartiesten hebben ze ook hits gescoord, waarbij Paul Simon de meeste solohits op zijn naam heeft staan.

In 2020 zond de AVRO/TROS een documentaire uit met Nick en Simon die zich samen met vriend Kees in het leven van hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel stortten.Songtekst

A winter's day
In a deep and dark December
I am alone
Gazing from my window
To the streets below
On a freshly fallen silent shroud of snow

I am a rock
I am an island

I've built walls
A fortress deep and mighty
That none may penetrate
I have no need for friendship
Friendship causes pain
It's laughter and it's loving I disdain

I am a rock
I am an island

Don't talk of love
Well, I've heard the word before
It's sleeping in my memory
I won't disturb the slumber
Of feelings that have died
If I'd never loved
I never would have cried

I am a rock
I am an island

I have my books
And my poetry to protect me
I am shielded in my armor
Hiding in my room
Safe within my womb
I touch no-one and no-one touches me

I am a rock
I am an island
And the rock feels no pain
And an island never cries

Songinformatie

Trivia

I Am A Rock, de B-kant van Flowers Never Bend With The Rainfall op deze single, was de opvolger van Homeward Bound en werd zelf opgevolgd door de single The Dangling Conversation, dat geen hitsucces werd in Nederland. Ook het daaropvolgende A Hazy Shade Of Winter werd geen hitsucces, totdat de meidengroep Bangles het coverde en er een hit mee scoorde in 1988.
ArtiestSimon & Garfunkel
 A-kant
Titel Flowers Never Bend With The Rainfall
Lengte 2:09
Componist(en) Paul Simon
Producer(s) Bob Johnston
 B-kant
Titel I Am A Rock
Lengte 2:48
Componist(en) Paul Simon
Producer(s) Bob Johnston
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr 2303
Album Sounds Of Silence


Positieverloop