Spotlight: Wild Side

- Releases

 Normani Cardi B
Spotlight: Wild Side

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Normani.

Als je opgroeit in een van de grootste meidengroepen van je tijd ligt de lat voor je solocarrière eigenlijk automatisch hoog. Toch lag die voor Normani misschien nog wel ietsje hoger. Toen haar groep Fifth Harmony na hun derde album uit elkaar ging wist de hele industrie het zeker: Normani was naast de al eerder vertrokken Camila Cabello de grootste ster van het stel. Maar die verwachtingen omzetten in snel resultaat bleek voor de nu 25-jarige Normani Kordei niet zo eenvoudig als gedacht.

Haar eerste wapenfeiten als soloartiest waren eigenlijk allemaal samenwerkingen. Van Calvin Harris tot 6lack en Megan Thee Stallion. Uiteindelijk werden ‘Love Lies’ met Khalid en ‘Dancing With A Stranger’ met Sam Smith haar eerste grote hits. Het duurde tot eind 2019 tot ze dan eindelijk alleen op een plaat verscheen. De euforische throwback van pophit ‘Motivation’ meegeschreven door Ariana Grande. ‘Motivation’ bewees wat velen in de muziekwereld al heel lang vermoedden: Normani is een ster. Maar weer bleek dat gevoel vasthouden makkelijker gezegd dan gedaan.

Anderhalf jaar heeft het geduurd, maar eindelijk verscheen vrijdag dan weer een nieuwe track van Normani. En wat voor een. De zangeres had altijd al een kant die deed vermoeden dat ze niet zomaar een rechtgeaarde popzangeres was, maar veel meer kon dan dat. R&B kan ze, zo veel is duidelijk na het horen van ‘Wild Side’. De enorm verleidelijke plaat heeft alles wat een bedroom jam nodig heeft. Seks om te beginnen. Maar ook zeker een effectieve sample van R&B-classic ‘One In A Million’ van Aaliyah, een van de meest beheerste Cardi B verses tot nu toe, maar vooral een nu al iconische video ontworpen om het internet te slopen. Of het in Nederland een mainstreamhit wordt is zeer de vraag, maar dat het de streamingdiensten in vuur en vlam zal zetten is een ding dat zeker is.