Nieuws
Top 40 Releases

Benson Boone vlamt opnieuw op Slow It Down

Benson Boone vlamt opnieuw op Slow It Down
Benson Boone  Fast Boy  R3hab  Olivia Rodrigo  Suzan & Freek  Shakira  Cardi B  Only The Poets  Cristian D  KM  $hirak  Rani  Jvke  Pnau 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Benson Boone, Fast Boy en R3hab, Olivia Rodrigo, Suzan & Freek en Only The Poets.

SLOW IT DOWN – Benson Boone
Met Beautiful Things scoort Benson Boone momenteel nog een top 5-hit in de Top 40, maar de opvolger staat al klaar en dat is Slow It Down. Een track over een ontmoeting waar de vlammen van afspatten en waarvan je hoop dat die snel leidt tot een relatie. Je fantaseert van alles bij elkaar, maar al snel kom je tot de conclusie: rustig aan. Wellicht is het een advies dat Benson van Dan Reynolds kreeg, de frontman van Imagine Dragons en de man die hem onder zijn hoede nam. Deze week vertelde de Beautiful Things-zanger in een interview dat Dan hem soms afremde: “Één van de dingen die ik van hem heb geleerd is om nooit een beslissing te nemen, die mij niet gelukkig zou maken. Dan zegt: 'Als je een beslissing neemt, denk dan altijd vooruit, bijvoorbeeld: is dit wat je echt wilt?”

WOW! – Bea and her Business
Behalve een hoop ellende – en dat is nog zacht uitgedrukt – hebben de lockdowns tijdens de coronapandemie ook nog iets goeds voortgebracht: de doorbraak van zangeres Bea Wheeler. Zij plaatste covers van hits op TikTok en kreeg daarmee al snel een flinke fanbase. George Ezra besloot zelfs met haar een duetversie te zingen van Budapest. Inmiddels heeft de 19-jarige Bea een platencontract en staat ze op 11 april in Bitterzoet in Amsterdam. Waar Born To Be Alive al hier en daar te horen was, lijkt de Londense singer-songwriter nu nog wat meer airplay te gaan pakken. Haar stijl kenmerkt zich als soulvolle pop en dat hoor je op het aanstekelijke Wow! ook terug.

ELECTRICITY – Fast Boy x R3hab
De Duitse broers Felix en Lucas Hain, samen Fast Boy, leerden we in 2022 kennen via Bad Memories, dat zij maakten met Meduza, James Carter en Elley Duhé. Met een derde plek in de Top 40 was direct het zaadje geplant voor nog meer, al moesten we daar wel op wachten. Love Me Now (met Ofenbach) en Forget You (met Topic) werden geen hit, maar All My Life (met Tiësto) pakte de Alarmschijf en stond de afgelopen weken in de onderste helft van de Lijst der Lijsten. Electricity is een samenwerking met ‘onze eigen’ R3hab. Op de track komen de stijlen van beide jocks samen tot een knetterend geheel. R3hab stond vorig jaar voor het laatst in de Nederlandse Top 40, toen het zomerse Rock My Body, met Inna en Sash!, de negende plek haalde.

OBSESSED – Olivia Rodrigo
Als er iemand inmiddels bedreven is in het maken van wraaknummers en break-up songs, dan is het Olivia Rodrigo wel. Op Drivers License huilde ze om een verbroken relatie, op Good 4 U bezong ze hoe haar ex met haar gevoelens omging en op Vampire maakte ze hem met de grond gelijk. En dan hadden we ook nog Get Him Back, waarin ze hem het liefst op harde wijze terugpakt. Wat komt er daarna? Als je het Olivia vraagt: een obsessie. Ze is geobsedeerd door de ex-vriendin van haar vlam en laat in het nummer blijken dat jaloezie behoorlijk destructief kan zijn én funest voor je relatie. Obsessed staat op de deluxe edition van Olivia’s album Guts, Guts (Spilled), dat deze week is uitgekomen. Daarop staan nog vier andere nieuwe nummers.

LIEFDE GEGEVEN – Suzan & Freek
Dat Suzan & Freek niet alleen in ons kikkerlandje succesvol zijn, is geen geheim meer. Ook bij onze zuiderburen doen ze het meer dan goed. Nadat ze in 2022 mee mochten doen met het achtste seizoen van Liefde Voor Muziek, de Vlaamse equivalent van Beste Zangers, zien we ze ook terug in het huidige (tiende) seizoen. In dit jubileumseizoen is van elk seizoen 1 act afgevaardigd. Naast acts als Clouseau, Regi en K3 doet ook Laura Tesoro mee, die we nog kennen van het Eurovisiesongfestival van 2016. In de aflevering waarbij de muziek van Laura centraal staat, hebben Suzan & Freek haar nummer Not Easy omgedoopt tot Liefde Gegeven. Een schot in de roos, want hun Belgische collega’s waren tot tranen toe geroerd.

Ook deze tracks moet je checken

PUNTERÍA – Shakira, Cardi B

GONE BY NOW – Only The Poets

KIKI – Cristian D, KM, $hirak

OUTSIDE IN – Rani

CLOUDS – Jvke

NOSTALGIA – PNAU

16 – The Indien

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify!

(22/03/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)