Nieuws
Wereldwijde pers is laaiend enthousiast

Releases: Olivia Rodrigo domineert de headlines met album Guts

Releases: Olivia Rodrigo domineert de headlines met album Guts
Olivia Rodrigo  Suzan & Freek  Claude  Purple Disco Machine  Duke Dumont  Nothing But Thieves  Emma Heesters  The Chainsmokers  Duncan Laurence  The Rolling Stones  Ayra Starr  Marshmello  Dove Cameron  Cardi B  Megan Thee Stallion 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week word je verwend met nieuwe muziek van onder anderen Suzan & Freek en Claude, Olivia Rodrigo en Purple Disco Machine, Duke Dumont en Nothing But Thieves.

GET HIM BACK! – Olivia Rodrigo
Fans van Olivia Rodrigo hebben er lang naar uitgekeken – net als de internationale muziekpers – maar nu is het moment daar: haar album Guts is uit. We kregen daar al de Top 40-hit Vampire en het nummer Bad Idea Right als voorproefje van. Muziekcritici zijn al enthousiast: Variety vindt het album van een hoger niveau dan Angry, de combacksingle van The Rolling Stones, terwijl The Guardian het 4 sterren geeft en spreekt over ‘een scherp album dat voor iedereen relevant is’. Volgens USA Today zullen er nog vele hits gaan volgen, want ‘alle liedjes zijn voorbestemd voor miljoenen streams, er zit geen minder nummer tussen’. Get Him Back doet in de verte denken aan werk van Taylor Swift en heeft een eigentijdse, aanstekelijke sound. Een overspelige ex moet volgens Olivia krijgen wat hij verdient: zoete wraak.

VAS-Y (GA MAAR) – Suzan & Freek & Claude
“De demo van Vas-y hadden we 1,5 jaar geleden af,” zo vertelde Claude in de Q-middagshow op Qmusic aan Domien Verschuuren. “Het is heel grappig,” zo voegde Suzan daar aan toe. “Voordat hij Ladada (Mon Dernier Mot) schreef, heeft hij een beginnetje geschreven van Vas-y, met Arno Krabman en Joren van der Voort. Dat was eigenlijk alleen een klein stukje refrein en dat heeft Arno, die ook onze producer is, aan ons laten horen en wij vonden dat gewoon heel er mooi om naar te luisteren. Toen hebben wij pas later gedacht: kom, we gaan een sessie inplannen met Claude en kijken of we iets samen kunnen maken. Wij vroegen: “Ligt dat demootje, die paar zinnen die er al staan, ligt dat er nog?” Claude was verbaasd dat Suzan en Freek van die demo wisten, maar had wel oren naar een samenwerking met het duo. “We hebben hem samen afgemaakt,” aldus Suzan, “en we waren er heel erg blij mee.” In november staat Claude in het voorprogramma van de concerten van Suzan & Freek en dan zal Vas-y (Ga Maar) live gebracht worden.

SOMETHING ON MY MIND – Purple Disco Machine, Duke Dumont, Nothing But Thieves
Nothing But Thieves staat momenteel stevig in de top 10 van de Nederlandse Top 40 met Overcome en is veel op de radio te horen met Tomorrow Is Closed. Met Something On My Mind heeft de Britse groep nu een nieuw ijzer in het vuur. Het is een samenwerking met Purple Disco Machine en Duke Dumont. Gezien de sound van Dead Club City, het laatste album van de groep, en Welcome To The DCC is een samenwerking met die acts logisch. Something On My Mind gaat over het verlangen naar een persoon, dat nog niet helemaal vervuld kan worden door bepaalde gedachten, een stemmetje in je hoofd.

DAT HADDEN WIJ MOETEN ZIJN – Maksim & Emma Heesters
In Nederland is Maksim Stojanac, kortweg Maksim, nog niet heel bekend, maar in België staat hij samen met onder anderen Pommelien Thijs en Camille aan de voorhoede van een nieuwe generatie Vlaamse supersterren. Grappig detail: zowel Pommelien, als Camille en Maksim waren te zien in de muzikale jeugdserie #LikeMe, waarin zij versies zongen van bekende Nederlandse en Belgische hits. Maksim scoorde deze zomer een top 10-hit in de Belgische Ultratop 50 met Onder Invloed en scoorde in die lijst ook met Vechten Voor Je, Alleen Met Mij en Zonder Mij. Zijn album Maksim bereikte de eerste plek in de albumlijst bij onze zuiderburen. Daarop staan nummers die mede geschreven en geproduceerd zijn door ‘onze eigen’ Haris Alagic en die ken je dan weer van nummers met Lucas & Steve en Wasted Love van Ofenbach, waarop hij te horen was onder zijn pseudoniem Lagique. Hij werkte ook mee aan Dat Hadden Wij Moeten Zijn. Een krachtig duet van Maksim met Emma Heesters, over een verbroken relatie.

SUMMERTIME FRIENDS – The Chainsmokers
Vakantieliefdes en -vrienden. Je leert ze kennen in een hete club, op het strand of op de camping en je hebt er een zomer lang een leuke tijd mee. En daarna? Daarna wordt vaak de afstand te groot, blijkt die zomerliefde toch nog een ander schatje te hebben of blijkt hij, zij of hen de boot af te houden op WhatsApp. Wat overblijft is een verlangen of een onvervuld gevoel. The Chainsmokers hebben dit alles gevangen in een track: Summertime Friends. Of dat een hit gaat worden, is nog maar de vraag. Andrew Taggart en Alex Pall, die achter The Chainsmokers zitten, stond vorig jaar voor het laatst in de lijst. High kwam tot 29 en stond slechts 4 weken in de Top 40. Daarna wisten geen van hun nummers de Lijst der Lijsten te bereiken. Nu de temperaturen in september flink zijn opgelopen, hebben ze in ieder geval het weer mee.

Ook deze nummers moet je horen
In 2018 bracht Douwe Bob I Do uit, dat hij maakte met Jacqueline Govaert van Krezip. Een hit werd het nooit, maar nu het in Beste Zangers is gezongen door Duncan Laurence heeft het gevoelige liedje weer kans om toch nog de Top 40 te bereiken. Duncan liet de tranen over Douwes wangen stromen. Met Angry maken The Rolling Stones hun comeback op plaat en afgelopen week domineerde het nummer al de showbizzrubrieken en nieuwsuitzendingen. Het kan de 50e Top 40 voor de Stones worden en de eerste sinds Streets Of Love uit 2005. Het houdt verder niet op met de samenwerking die maar binnenstromen. Leigh-Anne, die je nog kent uit Little Mix, maakte My Love met niemand minder dan Ayra Starr, terwijl Marshmello met Dove Cameron samenwerkt op Other Boys en Cardi B Megan Thee Stallion weer van stal haalde voor Bongos.

I DO – Duncan Laurence

ANGRY – The Rolling Stones

MY LOVE – Leigh-Anne feat. Ayra Starr

OTHER BOYS – Marshmello x Dove Cameron

BONGOS – Cardi B feat. Megan Thee Stallion

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify!

Foto: cover album Guts

(08/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi