Spotlight: Stars

- Releases

 Pnau Bebe Rexha Ozuna
Spotlight: Stars

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van PNAU.

Hoe onderscheid je jezelf als producer in de hedendaagse dancemuziek? Dat is een vraag die steeds meer acts niet kunnen beantwoorden. Veel producers hebben niet meer de creativiteit om echt met een eigen sound te komen die herkenbaar maar toch origineel is. Toch is er stiekem een Australisch trio opgestaan dat het echt anders doet.

Al in 1999 richtte Nick Littlemore en Peter Mayes PNAU op. In 2016 werden ze vergezeld door Nick’s broer Sam. Hun eerste wereldwijde succes kwam in 2013 toen Het Franse duo Faul & Wad Ad gebruik maakte van een van hun tracks voor de hit Changes. Hun echte doorbraak kwam echter pas toen ze de monsterhit Cold Heart produceerden voor Elton John en Dua Lipa. De kleurrijke synths waar die plaat op leunde waren een grote reden voor het succes ervan. Ineens wilden dan ook veel meer artiesten met het Autralische trio werken.

Onder de radar verschenen in de afgelopen jaren meerdere sterke tracks met een soortgelijke vibe. You Know What I Want met Troye Sivan brak niet door, maar The Hard Way met Khalid bereikte wel de Top 40. PNAU’s nieuwste wapenfeit heet Stars. De vocalen op Stars komen van Bebe Rexha en een verrassend sterke Ozuna. Het levert wederom een frisse plaat op met heerlijke synthpop-beat en ijzersterk refrein. Tijd om PNAU toe te voegen aan het lijstje kanshebbers voor de zomerhit van 2023.