Nieuws
Top 40 Releases

Parler Français laat ander geluid van Claude horen

Parler Français laat ander geluid van Claude horen
Claude  Billie Eilish  The Script  Galantis  Rosa Linn  Stephen Sanchez  Goldband  Bebe Rexha  Luke Combs  Peggy Gou  Sophie and The Giants  Bizzey  Zayn  Bente 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Claude, Billie Eilish, The Script, Bebe Rexha, Goldband, Zayn en Sophie and the Giants.

PARLER FRANÇAIS - Claude
Claude begon dit jaar in januari met het lanceren van Écoutez-Moi, dat ‘gewoon’ weer een top 20-hit werd. Sinds zijn nummer 1-hit Ladada (Mon Dernier Mot) is de jonge zanger op natuurlijke wijze uitgegroeid tot één van de huidige sterren in de Nederlandse muziekwereld. Momenteel zit hij druk in een verhuizing, want hij gaat op zichzelf wonen. En daarna kan de blik weer vooruit. Komende zomer staat hij op heel veel festivals en vlak daarvoor verschijnt nu Parler Français. “Liefde is normaal gesproken wederzijds,” vertelde Claude afgelopen week. “Maar stel je voor dat de ander zegt: ‘Ik weet het niet. Ik voel het niet meer.’ Dat is best wel heftig. Het kan zomaar gebeuren. Je hebt het niet in de hand. En wat doe je dan? Dat weet ik niet, dus als iemand zoiets zegt, dan denk ik van: ‘Nee, dat is niet zo. Je vindt me wel nog leuk en ik doe mijn oren dicht en ik luister er niet naar. Er is geen uitweg en daar gaat Parler Français over.”

LUNCH - Billie Eilish
Haar fans keken er lang naar uit, maar deze week verscheen dan eindelijk Hit Me Hard And Soft: het nieuwe album van Billie Eilish, met daarop 10 nieuwe nummers. Daaronder ook de nieuwe single Lunch, die gaat over haar seksuele geaardheid. Eigenlijk wilde ze dat stukje voor zichzelf houden, maar ze was het zat dat de media haar daar maar naar bleven vragen. Zo vertelde Billie aan Rolling Stone: “Om eerlijk te zijn heeft dat nummer me geholpen om te worden wie ik echt ben. Ik heb een deel ervan geschreven, voordat ik ooit iets met een meisje had gedaan en toen dit wel was gebeurd heb ik het lied afgemaakt.” Volgens de Amerikaanse heeft ze al haar hele leven gevoelens voor meisjes en tot vorig jaar begreep ze die gevoelens niet. “Op een gegeven moment wist ik gewoon dat ik mijn gezicht in een vagina wilde.”

BOTH WAYS - The Script
The Script is terug. De band kreeg een flinke klap te verwerken, toen vorig jaar gitarist Mark Sheehan overleed. Het zevende studioalbum van de groep, Satellites, zal sterke verwijzingen kennen naar zijn dood. Het zal op 16 augustus verschijnen in een toch al turbulente zomer voor de groep. The Script gaat met P!nk toeren door Europa tijdens haar Summer Carnival Tour en bereidt zichzelf voor op hun eigen tour, die op vrijdag 6 december Rotterdam Ahoy aandoet en een dag later de Amsterdamse Ziggo Dome. Both Ways is het eerste voorproefje dat we van het album krijgen. Een universele track over iemand die een geliefde verliest, doordat de relatie eindigt of door iets anders. Maar de regels ‘If you miss me like I miss you, Then the feeling goes both ways’ zullen bij iedere The Script-fan een rilling over het lijf bezorgen.

ONE CRY - Galantis feat. Rosa Linn
Galantis is lekker bezig. De afgelopen weken werden we al verwend met verschillende nieuwe tracks van de Zweedse producers Christian Karlsson en Linus Eklöw, waaronder de Top 40-hit Lighter (met David Guetta en 5 Seconds Of Summer), Dust en Mountains (met Jonas Blue en Zoe Wees). Ook maakten de twee een remix van Universe, een track van Rosa Linn. Haar kennen we nog van haar Songfestival-hit Snap, die in 2022 de tweede plek haalde in de Nederlandse Top 40 en maar liefst 26 weken in de lijst stond. Op One Cry zijn de rollen omgedraaid. Deze keer is de Armeense zangeres, songwriter en producer te gast op een nummer van Galantis. De track staat op het album Rx, dat deze week verscheen.

BABY BLUE BATHING SUIT - Stephen Sanchez
Met Until I Found You pakte de inmiddels 21-jarige, Amerikaanse zanger Stephen Sanchez vorig jaar verrassend de Alarmschijf, in de versie met zangeres Em Beihold. Het nummer reikte tot de zestiende positie in de Top 40 en betekende Stephens grote doorbraak in Nederland. High strandde daarna in de Tipparade, maar met Baby Blue Bathing Suit heeft hij nu opnieuw een dromerige en zomerse track uitgebracht. Het is de soundtrack voor de Disney+-documentaire The Beach Boys en dus is het nummer grotendeels geïnspireerd op de muziek van de legendarische Amerikaanse band, die ook in Nederland grote hits scoorde met onder andere Good Vibrations en Kokomo. Stephen is vereerd dat de producers van de docu aan hem dachten: “Het is echt een eer om deel uit te maken van dit project. Endless Summer was een van de eerste vinylplaten die mijn opa mij als kind gaf. Het opnemen van het nummer was net zo ongelooflijk: ik mocht samenwerken met Dan Nigro (Olivia Rodrigo) en Amy Allen (Shawn Mendes en Sabrina Carpenter) om het nummer te schrijven en ik nam de zang op toen ik in Londen in de iconische Abbey Road Studios was. Ik kan niet wachten tot iedereen het hoort!”

Ook deze tracks moet je gehoord hebben

SEX - Goldband

CHASE IT (MMM DA DA DA) - Bebe Rexha

AIN'T NO LOVE IN OKLAHOMA (FROM TWISTERS: THE ALBUM) - Luke Combs

LOBSTER TELEPHONE - Peggy Gou

SHUT UP AND DANCE - Sophie and the Giants

WEEKEND - Bizzey

STARDUST - Zayn

HUIL MAAR NIET OM MIJ - Bente

Nog geen genoeg van deze nieuwe tracks? In onze Spotify-playlist vind je nog veel meer suggesties:

(17-05-2024)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix