Nieuws
Worldwide Club 20

Mwaki blijft op 1

Mwaki blijft op 1
Zerb  Sofiya Nzau  Alok  Bebe Rexha 

Zerb en Sofiya Nzau blijven de eerste plek van de Worldwide Club 20 bezetten. Alok en Bebe Rexha weten met Deep In Your Love de hoogste nieuwe te zijn.

Afgelopen week klom Mwaki naar de eerste plek van de lijst met de twintig grootste clubhits ter wereld. Daarmee kwam er voor het eerst een track met Keniaanse zang bovenaan de lijst. Deze week stuiteren Fred Again.. en Baby Keem weer een beetje terug in de lijst met Leavemealone. Die track stond al drie weken op nummer 2 maar moest de afgelopen twee weken genoegen nemen met plek 3. Deze week dus een opleving richting nummer 2 en daarmee de voornaamste concurrent van Mwaki. Ook de nummer 3 van deze week, Weak van Vintage Culture, Maverick Sabre en Tom Breu, moeten we beslist niet uitvlakken als kanshebber. De track is nu zelfs één van de twee snelste stijgers in de lijst. Diezelfde negen plaatsen winst zien we ook bij Biggest Regret van Gorgon City en Bbyafricka dat naar plek 7 schiet.

Het is, zonder twijfel, de week van de grote schoonmaak in de lijst. Een kwart van de noteringen is deze week nieuw in de lijst en dat betekent ook dat er serieuze klappen worden uitgedeeld. Rhythm Machine van Westend en Max Styler is misschien wel het grootste slachtoffer want de track was vorige week, op nummer 10, nog de snelste stijger door met 7 plekken omhoog te schieten. Deze week is Rhythm Machine niet meer terug te vinden in de lijst.

De hoogste binnenkomer in de lijst vinden we op nummer 11: Deep In Your Love. Het is voor de Britse dj en producer Alok inmiddels zijn achtste hit in de lijst waar Bebe Rexha haar derde notering kan bijschrijven. “Nadat ik Bebe ontmoette tijdens een show in Roemenië was het een genoegen om met haar te werken aan Deep In Your Love. Dat deden we deels online en deels toen ze in Brazilië was”, zo liet Alok weten bij de release van het nummer. Het nummer slaat een brug vol spanning tussen de dynamische beats en meeslepende zanglijnen. Voor de oorsprong van het nummer moeten we terug naar 1969 waar de melodie van het nummer voor het eerst te horen was op het filmfestival van Cannes. Ennio Morricone maakte de muziek bij de film Metti, Una Sera A Cena waar dit nummer terug te horen is in Alla Luce Del Giorno. Ongewoon voor de muziek van Morricone is het nummer een swingende track met een typisch orgelgeluid waar de Italiaanse componist veel vaker grijpt naar een melancholisch geluid. De kans dat Alok de muziek van Morricone gebruikte als startpunt voor Deep In Your Love lijkt heel klein. Logischer is het dat hij de inspiratie kreeg bij Chase The Sun van Planet Funk. De Italiaanse groep bracht het nummer, waarop de vocalen afkomstig zijn van de Finse zangeres Auli Kokko, uit in 2001. In Finland, Australië, Italië en België werd het een Top 40-hit waar het in de Nederlandse Top 40 tot nummer 29 wist te komen. In Spanje zette Chase The Sun het beste resultaat neer met een notering op nummer 3.

De nieuwste track van Steve Angello heeft wel even op zich laten wachten. De track was al lange tijd in menig set terug te horen maar wilde je het nummer zelf luisteren dan had je pech. Halverwege vorige maand kwam daar verandering in. “Me is een eerbetoon aan de rauwe en niet-gefilterde energie van een set van mij”, zo vertelt hij over zijn nieuwste track. “Het is een nummer dat bij je blijft en er eigenlijk voor zorgt dat de avond niet stopt. Het galmt door in je hoofd de volgende dag”, zo liet hij weten. De release was door Steve ook eigenlijk niet voorzien want hij maakte de track kort voor de Size XX-show in Stockholm. Maar omdat het nummer zo goed beviel werd het toch een daadwerkelijke release. Vorig jaar scoorde hij met U OK? En What You Need pas zijn eerste hits in de Worldwide Club 20. Beide tracks kwamen in de bovenste helft van de lijst. Of dat met Me ook gaat gebeuren zien we de komende weken. De track komt deze week binnen op nummer 14.

Steve Angello maakte What You Need een slordig half jaar geleden met Wh0 en die zien we deze week ook bij de binnenkomers van deze week. Het Britse duo komt met een grootse samenwerking want voor Turn Me Deeper wisten ze Mark Knight en James Hurr te strikken. De heren maakten het nummer als eerbetoon voor de Amerikaanse zangeres Kathy Brown. Zij vecht momenteel tegen kanker in de vierde en meest ernstige fase. “We wilden iets teruggeven aan een artiest met wie we muzikaal zijn opgegroeid en voor wie we het diepste respect hebben”, zo laten ze weten. De complete opbrengst van de track komt dan ook ten goede aan de ‘GoFundMe’-campagne van Brown die haar moet helpen haar medische rekeningen te kunnen betalen.

De complete Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 1) MWAKI- Zerb, Sofiya Nzau

11 (--) DEEP IN YOUR LOVE- Alok & Bebe Rexha

14 (--) ME- Steve Angello

17 (--) TURN ME DEEPER- Wh0 & Mark Knight & James Hurr feat. Kathy Brown

18 (--) BEATS FOR THE UNDERGROUND- Mau P

19 (--) ALL NIGHT LONG- Kungs, David Guetta en Izzy Bizu

(11/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating