Nieuws
Top 40 Releases

Claude wil gehoord worden

Claude wil gehoord worden
Claude  Ariana Grande  Douwe Bob  Marshmello  Froukje  Armin Van Buuren  Goodboys  Alok  Bebe Rexha  Maks  Felix Jaehn  Leony  Lil Nas X  Gavin James 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week zijn er nieuwe tracks verschenen van onder anderen Claude, Ariana Grande en Douwe Bob.

ÉCOUTEZ-MOI – Claude
Na een wervelend 2023 start Claude 2024 in de zevende hemel, namelijk op het podium van De Vrienden van Amstel Live. En er is meer, want met Écoutez-Moi heeft hij een nieuwe track klaarstaan, waarmee hij zijn succesreeks van een nummer 1-hit en twee top 10-hits voort wil zetten. “Écoutez-Moi heb ik al een tijdje geleden gemaakt,” zo vertelde de zanger in de Q-middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic. “Het nummer is eigenlijk dieper dan dat het klinkt. Het gaat over een gevoel uit het verleden. Ik zou kunnen zeggen dat het het eerste persoonlijke nummer is dat ik schreef over mijn verleden.” Je kunt volgens Claude niet direct horen over wat hij dan precies zingt, want het nummer is toe te passen op verschillende situaties.

YES, AND? – Ariana Grande
De laatste keer dat Ariana Grande solo de Top 40 binnenkwam, was Donald Trump nog president van de Verenigde Staten en hield corona de wereld in zijn greep. Op 31 oktober 2020 was Positions nieuw en zou in 12 weken tot de negende plek komen. Daarna hoorde we – op haar samenwerking met The Weeknd (Die For You) op muzikaal gebied even niets meer van Ariana. Maar nu is ze terug. Het afgelopen jaar kreeg de zangeres een hoop inspiratie. 2023 was één van de meest uitdagende en toch gelukkigste periode uit haar leven: “Ik leerde dat het niet belangrijk is je begrepen te voelen door mensen die je niet kennen.” Yes, And? zal bekend in de oren klinken, want het doet sterk denken aan Madonna’s Vogue. Niet verrassend, want ook daarin vonden producers Max Martin, Ilya en La Grande zelf hun inspiratie.

NOTHING TO LOSE – Douwe Bob
De afgelopen tijd ging het meer over Douwe Bobs privéleven, dan over zijn muziek. De This World Is Our Home-zanger zat in een afkickkliniek om van zijn alcoholverslaving af te komen. Daar is hij nu uit en dat betekent dat hij moet herstellen, maar ook dat er weer nieuwe muziek is. Op Valentijnsdag zal er een nieuw album verschijnen, zo vertelde Douwe in de Q-middagshow van Domien en de nieuwe single Nothing To Lose zal daar ook op te vinden zijn. “Het nummer gaat om pak je kansen, zeg tegen degene van wie je houdt dat je van diegene houdt, stap in die auto en ga een mooie reis maken.”

NO MAN’S LAND – Marshmello x Venbee
Marshmello weet telkens weer te verrassen als het op samenwerkingen aankomt. Werkte hij op Esta Vida nog samen met Farruko, voor No Man’s Land strikte hij de Britse zangeres Erin Doyle, die Venbee als artiestennaam adopteerde. Zij scoorde via Messy In Heaven (met Goddard.) al een top 3-hit in de UK en werkte ook al samen met Rudimental. No Man’s Land gaat over een innerlijke strijd, of zoals Venbee het verwoordt: “Het gaat over je verloren voelen, het gevoel hebben dat je overal waar je gaat, ook al is het naar huis, nooit een vol gevoel hebt, dat je alleen bent in dit niemandsland. Volgens Marshmello kent de single een primeur: het is zijn eerste track met drum and bass-invloeden.

KWIJT – Froukje
Noodzakelijk Verdriet. Zo heet het langverwachte debuutalbum van Froukje, dat vanaf deze week overal te beluisteren is. Kwijt is één van de tracks die de tracklist van het album sieren en de nieuwe single van de zangeres. Ze zingt in het nummer dat ze haar goede vrienden ergens in de nacht verloren is, maar dat ze verlangt naar iemand die zijn armen om haar heen slaat. Dat klinkt als een clash van verhaallijnen die ervoor zorgen dat de track wat zwaar op de maag ligt. Dat is absoluut niet het geval. Kwijt is misschien wel het toegankelijkste nummer dat Froukje de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Want is niet iedereen een keer de liefde of zichzelf kwijt?

Ook deze nummers moet je checken
Er is nog heel veel meer nieuwe muziek uit. Armin van Buuren en Goodboys zochten inspiratie bij Infinity van Guru Josh, dat in twee versies al een hit in de Top 40 was, terwijl Alok Bebe Rexha wist te strikken voor Deep In Your Love. Maks heeft Cheffen uit en Felix Jaehn werkt op Waking Up met Leony, die je nog kent van de Top 40-hits Far Away From Home (met Sam Feldt en Vize) en Faded Love. Lil Nas X is terug met J Christ en shockeert momenteel met de video daarvan. Tot slot is er een rustmomentje, via Afterlife van Gavin James.

FOREVER (STAY LIKE THIS) – Armin van Buuren & Goodboys

DEEP IN YOUR LOVE – Alok & Bebe Rexha

CHEFFEN – Maks

WAKING UP – Felix Jaehn x Leony

J CHRIST – Lil Nas X

AFTERLIFE – Gavin James

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify.

(12/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)