Spotlight: Boyfriend

- Releases

 Selena Gomez
Selena Gomez

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Selena Gomez.

2020 is al een behoorlijk druk jaar voor Selena Gomez. ‘Rare’, haar eerste album in vijf jaar, werd goed ontvangen en werd door muziekcritici gezien als haar beste album tot nu toe. Toch kwam ze al meteen met het bericht dat ze echt nog niet klaar was met muziek uitbrengen. Ze bracht al eerder de track ‘Feel Me’ uit als extraatje en nu komen daar nog drie tracks bij.

Zowel ‘She’ als ‘Souvenir’ als ‘Boyfriend’ werden meegeschreven door haar vaste team van Julia Michaels en Justin Tranter en het is dan ook geen verrassing dat ze heel goed passen op de nieuwe Deluxe Edition van ‘Rare’. Ze zetten die sound van low-key pop met verleidelijke, relatief lage vocalen van Gomez voort. ‘She’ en ‘Souvenir’ nemen ook een pagina over uit het songwritingboek van goede vriendin Taylor Swift. Ze beelden een verhaal uit en trekken je mee in dat verhaal.

Voor ‘Boyfriend’, dat uiteindelijk de single is geworden, is gekozen voor een meer straightforward aanpak. Het wordt niet veel duidelijker dan ‘I want a boyfriend’. Het zorgt voor een gelikt popliedje dat niks aan de verbeelding over laat. Waar ‘Boyfriend’ misschien minder persoonlijk is dan de andere twee nieuwe liedjes op het album, is de sound waar ze zo in slaagde op ‘Rare’ wel degelijk terug en is het zeker een fijn ererondje voor de popzangeres.