Nieuws
Tipparade

Miley Cyrus 1 van de 10 nieuwe tracks

Miley Cyrus 1 van de 10 nieuwe tracks
Miley Cyrus  Douwe Bob  Cian Ducrot  Doja Cat  Post Malone  Snelle  Gunna  Kevin  Ava Max  Swedish House Mafia  Jan Smit  Marco Schuitmaker  Ilse DeLange  Selena Gomez  Duncan Laurence  Joel Corry  MK  Rita Ora 

Douwe Bob blijft deze week staan op nummer 1 met The World Is Our Home.

Douwe Bob staat inmiddels 11 weken in de lijst. Cian Ducrot heeft met Heaven (#2) echter de langst genoteerde track in handen met 13 weken. In de top 10 zien we verder 3 spannende verschuivingen. Doja Cat stijgt met Paint The Town Red 12 plekken en komt op nummer 7 terecht. Ook Post Malone is nieuw in de top 10: Enough Is Enough gaat in de derde week van 14 naar 9. De snelste stijger is deze week voor Snelle. Zijn nieuwe single Radio schuift op van 30 naar 10 en lijkt al rijp te zijn voor de Top 40.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 10 binnenkomers aan je voor.

17 (--) FUKUMEAN – Gunna
De 30-jarige Amerikaanse rapper Gunna is met Fukumean toe aan zijn derde notering in de Tipparade. In 2020 scoorde hij een hit in de Top 40 met Lemonade (samen met Internet Money, Don Toliver & Nav). Erna kwam Big (met Rita Ora, David Guetta en Imanbek) niet verder dan de Tipparade. Fukumean is afkomstig van zijn album A Gift & A Curse.

19 (--) VANZELFSPREKEND – Kevin
Kevin scoorde eerder dit jaar weer eens een hit, ditmaal met Yade Lauren. Trust stond uiteindelijk 5 weken in de enige echte en kwam tot nummer 19. Op Vanzelfsprekend probeert de rapper uit Rotterdam het weer alleen.

22 (--) CHOOSE YOUR FIGHTER – Ava Max
De Barbie mania lijkt maar voort te duren. De hitfilm, die wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar opbracht, bracht al hits voor Dua Lipa (Dance Again) en Billie Eilish (What Was I Made For?). In de Tipparade staat ook nog Barbie World genoteerd (Nicki Minaj met Ice Spice en Aqua), deze week op nummer 8. Daar komt nu een vierde track bij: Choose Your Fighter van Ava Max. De Amerikaanse staat momenteel ook nog in de lijst met Car Keys (Ayla), met Alok.

23 (--) RAY OF SOLAR – Swedish House Mafia
De terugkeer van het dj-trio Swedish House Mafia (Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso) heeft tot dusver 2 hits opgeleverd. In 2021 was het goed raak met Moth To A Flame, de epische track met The Weeknd (#10). Ruim een half jaar later deed Heaven Takes You Home (met Connie Constance) het ook meer dan behoorlijk. Ray Of Solar is de eerste track sinds It Gets Better uit 2021 waarop de heren alleen zelf ‘te horen’ zijn. De laatste keer dat dat een hit opleverde was met Greyhound in 2012 (#18).

25 (--) VAN GOES TOT PURMEREND – Jan Smit & Marco Schuitmaker
De hits van Jan Smit vliegen ons de laatste jaren niet meer om de oren. Zijn duet met Willem (Waylon) deed het in juni 2022 nog wel aardig, maar verder is het maar stil, terwijl het Nederlandstalige genre juist weer aan een opmars bezig is. Jan Smit pakt het nu slim aan, door met dé levenslied zanger van dit moment samen te werken: Marco Schuitmaker. Laatstgenoemde stond tot vorige week nog in de Tipparade met Zomernacht In Griekenland.

26 (--) QUIET – Ilse DeLange
Aan de airplay lag het zeker niet, maar toch lukt het Ilse DeLange eerder dit jaar niet met Confetti Shotgun om haar terugkeer te maken in de Top 40 (na Changes uit 2020). Quiet, die eerder vandaag uitkwam, is allesbehalve ‘quiet’. Ilse heeft er weer een lekkere meezinger van weten te maken, in de stijl die we van haar gewend zijn. Zal dit haar drieëntwintigste hit in de Lijst der Lijsten worden?

27 (--) SINGLE SOON – Selena Gomez
Na de zomerhit Calm Down van Rema (waar tevens een versie van verscheen met Selena Gomez) is het de hoogste tijd voor nieuw werk van Selena zelf. Single Soon is de eerste single van haar nog te verschijnen vierde studio album, de opvolger van Rare uit 2020. Eerder deze maand begon de Amerikaanse met het teasen van de nieuwe track. Ze zei erover: “Single Soon is just a fun little song I wrote a while back".

28 (--) REST IN PEACE – Duncan Laurence
Eind mei was daar opeens een bericht van Duncan Laurence op Instagram. Op de dag dat zijn nieuwste album uit zou moeten komen, gaf de voormalige winnaar van het Eurovisie Songfestival aan dat de laatste maanden te veel voor hem zijn geweest en hij zich genoodzaakt voelt om de release uit te stellen. De hele heisa rondom Mia Nicolai & Dion Cooper zal daar vast ook aan bijgedragen hebben. Inmiddels heeft hij zich weer op kunnen laden en komt morgen RIP uit. Vorige week verscheen er ook al een nieuwe track: Anything.

29 (--) USED TO BE YOUNG – Miley Cyrus
Vandaag ging op de Amerikaanse televisie de vernieuwde versie van de concert special “Endless Summer Vacation: Continued (Backyard Sessions)” in première, een soort documentaire waar de zangeres veelal nummers van haar laatste album Endless Summer Vacation laat horen en het verhaal achter deze tracks. Ook haar nieuwe single Used To Be Young zal hier nu aan bod komen, die morgen verschijnt.

30 (--) DRINKIN’ – Joel Corry x MK x Rita Ora
Vorige week ging op Ibiza de nieuwe track van Joel Corry, MK en Rita Ora in première: Drinkin’. Achter MK gaat de Amerikaanse dj en producer Marc Kinchen schuil, die nu zijn debuut maakt in de Tipparade. Rita Ora is ook wel weer toe aan een hit, nadat haar 2 laatste singles flopte. Joel Corry staat momenteel nog in de Top met 0800 Heaven, samen met Nathan Dawe en Ella Henderson.

(24/08/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Loreen - Is It Love
Details Son Mieux - Tonight
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Dua Lipa - Training Season
Details Antoon - Blindelings
Details Cyril - Stumblin' In
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Rondé - Undecided
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Tate McRae - Greedy
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Di-Rect - My Blood
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor