New Releases: Robin Schulz dropt nieuwe versie Alane

- Releases

 Bilal Wahib R3hab Pjotr Ronnie Flex Friday Wes Robin Schulz
Robin Schulz en Wes

Zoals iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe releases. Je checkt nummers van Robin Schulz en Wes, Bilal Wahib en Friday.

ALANE – Robin Schulz & Wes
Wie veel naar het Foute Uur luistert op Qmusic, hoort Alane van Wes nog regelmatig voorbijkomen. Het is één van de grootste zomerhits uit de geschiedenis: de track kwam in 1997 op nummer 1 in de Top 40. Robin Schulz heeft er nu een 2020-sausje overheen gegooid en daarmee zou Alane weleens terug in de lijst kunnen komen. En no worries… Je kunt nog altijd zinnen als ‘Luilak hang je was op’ in het nummer horen.

TIGERS – Bilal Wahib
Video Vixen staat nu voor de derde week op nummer 1 in de Tipparade en werd deze week ook nog goud. Maar Bilal Wahib is al twee stationnetjes verder, want Tigers is al de tweede track die de rapper en acteur na Video Vixen uitbrengt. En die track krijg je niet zo snel uit je hoofd. De line ‘Ik ben met die tigers, tigers, tigers, tigers’ blijft gegarandeerd de hele dag in je hoofd zitten.

MISS U MORE THAN U KNOW – Sofia Carson with R3hab
Net als Selena Gomez en Ariana Grande werd Sofia Carson ook bekend via Disney Channel. En net als hen beschikt ook zij over een gouden keeltje en een muzikale droom. Ze werd geboren in de Amerikaanse staat Florida, maar haar ouders zijn emigranten uit Colombia. Het is dan ook niet gek dat je Colombiaanse invloeden in haar muziek terughoort. Op Miss U More Than U Know werkt ze samen met onze eigen R3hab. Het levert een zomerse track op.

ZELFS JE NAAM IS MOOI – Xerxes
Niet alleen Robin Schulz besloot om een cover te maken, ook de Amsterdamse zanger Xerxes. Hij komt met een eigen versie van Zelfs Je Naam Is Mooi. Daarmee stond Henk Westbroek in 1998 33 weken in de Top 40 en hij kwam in die weken tot de zesde plek. Xerxes, die eigenlijk Khashayar Naseri heet, heeft er een track van gemaakt die het goed zal doen op zomerse dagen.

DÉJA VÙ – Ayden feat. Ronnie Flex
De indruk dat je iets al eerder hebt meegemaakt. Dat is volgens Van Dale de definitie van een déja vù. En dat is precies waar de gelijknamige track van Ayden over gaat. Ze wordt keer op keer teleurgesteld door haar geliefde. De naam Ayden heb je vast vaker gehoord. Ze scoorde in 2014 al een top 10-hit met Till It Hurts (met Yellow Claw), dat tot de zevende plek in de Top 40 kwam.

OMGEKEERDE WERELD – Pjotr feat. Wudstick
Pjotr heeft een pabo-diploma en mag dus voor de klas staan op een basisschool. Dat doet hij niet, want de Zutphense rapper probeert onder de vleugels van Snelle door te breken. Omgekeerde Wereld is na tracks als Kameleon en Verliezen Met Jullie zijn nieuwste track en het is meteen ook een bijzonder persoonlijke. Het is een ode aan zijn moeder, zo liet hij op Instagram weten. “Ze is chronisch ziek, maar heeft altijd fantastisch voor mij gezorgd. Als kind bereik je op een gegeven moment een fase van je leven waarin je de pijn en de tranen van je ouders gaat zien en dat jij je zorgen gaat maken om je hen, in plaats van andersom. Toen ik Wudstik vroeg om dit liedje samen met mij te maken wist ik nog niet dat zijn moeder recent is overleden, heel bijzonder om dan juist dit te zingen! Het voelt alsof het zo moest zijn, ik ben heel dankbaar voor de liefde die in dit nummer zit!”

THOUSAND FACES – Don Diablo & Andy Grammer
Van 2012 tot en met 2016 bereikte de Amerikaanse zanger Andy Grammer vier keer de Tipparade, maar telkens wist hij niet door te stoten tot de Top 40. Misschien dat het nu met Thousand Faces wel lukt. De 36-jarige singer-songwriter werkt hierop samen met Don Diablo. Die stond van 2015 tot en met 2018 zes keer in de Tipparade en ook hij heeft nog nooit in de Top 40 gestaan.

HEY MAMA – Friday
Dankzij hun track 21 maakten we kennis met de vrienden Koen Brouwer en Quinten Huigen. De track stond afgelopen maand in de Tipparade en kreeg veel airplay op onder andere NPO Radio 2. Helaas werd de Top 40 niet gehaald, maar met Hey Mama doen de mannen gewoon een nieuwe poging. Leuk feitje: Friday begon in een wegrestaurant aan de A2, waar de twee optraden. De laatste jaren zijn Koen en Quinten serieus aan de slag gegaan met hun droom: met hun muziek hun brood verdienen.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto: YouTube