Nieuws
Top 40 Releases

Justin Timberlake maakt comeback

Justin Timberlake maakt comeback
Justin Timberlake  Rondé  Bilal Wahib  Zoë Tauran  Purple Disco Machine  Ásdís  Dotan  Lucas & Steve  Friday  Tiësto  Rudimental  Lil Nas X  Jason Derulo  Michael Bublé  The Kid Laroi 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week is er muziek van onder anderen Justin Timberlake, Rondé, Bilal Wahib, Dotan en Lil Nas X.

SELFISH – Justin Timberlake
In 2018 bracht Justin Timberlake Man Of The Woods uit en dat is nog altijd zijn laatste album tot nu toe. Daarop stond onder andere de hit Say Something (met Chris Stapleton). Goed nieuws voor fans van de door Jimmy Fellon benoemde ‘President Of Pop’: er is nieuw werk op komst. Selfish is het eerste voorproefje van het album Everything I Thought It Was, dat op 15 maart zal verschijnen. Vorig jaar onthulde Timbaland al dat hij bezig was aan een nieuw album van de Amerikaanse ster. Volgens hem gaat de zanger terug naar de sound van het album FutureSex /LoveSounds. “Het is niets te zwaar, het geeft je gewoon wat je van ons zou verwachten: niet overdreven, de teksten zijn niet zo diep, het is dansbare R&B-muziek. Muziek is een jonge sport en je moet het leuk houden, leuk en jong.”

UNDECIDED – Rondé
Na Break My Heart werd het qua muziek even wat stiller rondom Rondé en dat had een reden, zo vertelde zangeres Rikki Borgelt in de 1000e Q-Middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic. “We zijn sowieso verder gaan schrijven, maar we hebben ook een tijdje de focus weer gelegd op live. We zijn dat langzaam maar zeker steeds verder aan het uitbreiden. De shows worden groter en daarmee ook onze liefde daarvoor om het steeds groter aan te pakken. We wilden wel pas weer wat uitbrengen als we dachten: daar geloven we in.” Dat moment is nu, via Undecided. “We leven vandaag de dag in een wereld waarin je iedereen in de gaten kan houden. Je kunt Instagram openen of op welke app je ook zit en je kunt zien wat mensen aan het doen zijn. Maar daarbij komt ook kijken dat mensen nare comments maken en heel veel vooroordelen hebben over andere mensen en het gedrag van anderen meteen gaan afkeuren. Ik vind het heel erg belangrijk dat je als persoon heel erg van jezelf kunt houden en eigenlijk je eigen pad blijft volgen. Maak je eigen keuzes, doe wat goed voelt voor jou en luister niet naar de meningen van anderen. Daar gaat Undecided over.”

VERPEST – Bilal Wahib ft. Zoë Tauran
Zoë Tauran begon het jaar goed door naast de grootste Nederlandse acts van dit moment te staan in Rotterdam Ahoy, tijdens Vrienden van Amstel Live. Ondertussen scoort ze ook nog een dikke Top 40-hit met Alles Op Gevoel (met Flemming en Ronnie Flex), de titelsong van de concertreeks. Een volgende Top 40-hit zou zomaar onderweg kunnen zijn, want de zangeres dook opnieuw de studio in met Bilal Wahib. Met hem scoorde ze in 2022 haar eerste hit in de Lijst der Lijsten, via Solo dat tot 26 kwam. Deze keer zijn de rollen omgedraaid en is Zoë te gast op een track van Bilal. Verpest gaat over een verbroken relatie. Bilal zingt dat hij in zak en as zit, omdat zijn grote liefde hem heeft verlaten. Had hij verkeerde keuzes gemaakt? Was hij dan echt zo slecht voor haar? Voor de Amsterdammer kan het zijn eerste Top 40-hit worden sinds Love Song (met Trobi en Ronnie Flex), dat vorig jaar tot 28 kwam.

BEAT OF YOUR HEART – Purple Disco Machine & Ásdís
Afgelopen zomer scoorden Purple Disco Machine, Kungs en Julian Perretta een enorme hit met Substitution, dat 22 weken in de Top 40 stond en piekte op nummer 5. Daarna volgde Something On My Mind, een verrassende combinatie met Nothing But Thieves en Duke Dumont. Dat werd een kleinere hit, maar wel weer een nieuwe in een reeks airplayknallers. Beat Of Your Heart is de nieuwste single van de Duitse producer Tino Piontek, de man die achter Purple Disco Machine schuilgaat. Hiermee gaat hij terug naar de sound van hits als In The Dark, met een disco-achtige groove. De zangeres die je hoort is Ásdís. Een IJslandse, die al jaren in Berlijn woont en al met Deadmau5 werkte en Daði Freyr, die we nog kennen van het Eurovisiesongfestival.

DOPAMINE – Adriaan Persons
Het is puur toeval, maar de nieuwe track van Adriaan Persons verschijnt tegelijk met het nieuwste werkje van Rondé, waar Adriaan jarenlang deel van uit maakte. De singer-songwriter en producer besloot vlak voor het succes van Hard To Say Goodbye de groep te verlaten en zijn eigen koers te varen. Inmiddels is hij een veelgevraagd producer en schrijver voor onder anderen Maan en Flemming, maar hij werkt ook aan een solocarrière. Via Vanavond Komt Ze Naar Mij maakten we al kennis met zijn nieuwe richting: Nederlandstalige muziek, met een flink catchy gehalte. Op Dopamine verwijst de zanger naar ‘het gelukshormoon’ in de hersenen. Iedere keer stimuleren de hersenen gedrag dat we prettig vinden en ze geven daarbij dopemine af. Dat zorgt voor een prettig gevoel. Voor Adriaan is de vrouw van zijn dromen zijn dopamine. Zijn Dopamine is bovendien zeer dansbaar.

Ook deze tracks moet je horen
Dotan, talent Paul Russell, Lucas & Steve, Lil Nas X, Jason Derulo die samenwerkt met Michael Bublé, Lil Kleine, The Kid Laroi… De stroom aan nieuwe muziek is bijna oneindig deze week. Wij gidsen je verder door deze New Music Friday.

LOUDER – Dotan

WHEN I WAKE UP – Lucas & Steve, Skinny Days

SOMETHING ABOUT IT – Friday

WATERSLIDES – Tiësto, Rudimental, Absolutely

SAY CHEESE – Paul Russell

WHERE DO WE GO NOW? (MUSIC FROM LIL NAS X: LONG LIVE MONTERO) – Lil Nas X

SPICY MARGARITA – Jason Derulo & Michael Bublé

JOHNNY – Lil Kleine, Mula B, $hirak

HEAVEN – The Kid Laroi

Meer nieuwe muziek check je in onze playlist op Spotify.

(26/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)