Nieuws
Tipparade

Benson Boone komt top 10 binnen

Benson Boone komt top 10 binnen
Benson Boone  Broederliefde  Froukje  Douwe Bob  21 Savage  Emma Heesters  Armin Van Buuren  Goodboys  YG Marley  David Kushner  Felix Jaehn  Leony  Rondé  Dotan  Justin Timberlake  Purple Disco Machine  Ásdís  Bilal Wahib  Zoë Tauran 

Deze week blijft Broederliefde stationair op 1 met Appel Mint Puur.

In de top 10 vallen deze week twee tracks extra op: Kwijt van Froukje gaat van 9 naar 4 en mist daarmee net het erepodium van de Tipparade. Iets daarachter is er succes voor Douwe Bob, die met Nothing To Lose de top 10 in stijgt. Op plek 14, 15 en 16 vinden we 3 nummers die hard op weg zijn naar de top 10. Allereest is het Redrum van 21 Savage (van 22 naar 14) en vervolgens Haat Me van Emma Heesters. Haat Me stijgt 13 plekken en is daarmee de snelste stijger van de week. Ten slotte doet Forever (Stay Like This) van Armin van Buuren en Goodboys het ook allesbehalve slecht (van 23 naar 16).

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 9 binnenkomers aan je voor.

9 (--) BEAUTIFUL THINGS – Benson Boone
De Amerikaanse singer-songwriter Benson Boone wist ons in 2021 omver te blazen met het gevoelige Ghost Town. Vervolgens deed hij dat een jaar later nog eens dunnetjes over met In The Stars (die de top 3 haalde in de Top 40) en Before You. Vorig jaar was er nog Sugar Sweet, maar die kwam niet verder dan de Tipparade. Met Beautiful Things wil Benson nu weer ouderwets scoren.

17 (--) PRAISE JAH IN THE MORNING – Yg Marley
Bij het zien van de naam Yg Marley zullen velen zich als eerst afvragen: is dit familie van wijlen Bob Marley? Het antwoord is ja! Joshua Omaru Marley, ofwel Yg Marley, is de zoon van Lauryn Hill en Rohan Marley. Rohan is de zoon van Bob Marley. Praise Jah In The Morning is de debuutsingle van de 27-jarige Yg Marley.

24 (--) SKIN AND BONES – David Kushner
TikTok-sensatie David Kushner beleefde vorig jaar zijn doorbraak met de hit Daylight. Het nummer stond 17 weken in de enige echte en het was wachten op de opvolger. Die is er nu met Skin And Bones. Gaat hij hiermee ook weer richting de top 10?

25 (--) WAKING UP – Felix Jaehn & Leony
Felix Jaehn en Leony brachten eerder deze maand Waking Up uit. Dit Duits onderonsje, dat ergens doet denken aan You Spin Me Round (Like A Record) van Dead Or Alive uit 1985, kan zomaar de vierde hit worden voor Felix Jaehn (na All For Love met Sandro Cavazza van vorig jaar). Leony heeft vooralsnog 2 hits op haar naam staan: Far Away From Home (met Sam Feldt en Vize) en Faded Love.

26 (--) UNDECIDED – Rondé
Aan de previews van Undecided te horen op de Instagram pagina van Rondé, laten ze met Undecided weer een nieuwe kant van zichzelf horen. De band uit Utrecht, die vorig jaar en hit scoorde met Break My Heart, gaat vanaf half maart weer op tour.

27 (--) LOUDER – Dotan
Afgelopen najaar kwam Dotan met Diamonds In My Chest, wat zijn succesvolle comeback in de Lijst der Lijsten had moeten worden. Helaas bleef de track, ondanks de nodige airplay, hangen in de Tipparade. Nu is het de beurt aan opvolger Louder. Dotan is eind deze maand te bewonderen in Carré in Amsterdam, vanwege het 10-jarig jubileum van zijn debuutalbum 7 Layers.

28 (--) SELFISH – Justin Timberlake
Justin Timberlake is terug met nieuw solo materiaal. Na de wat teleurstellende comeback van *Nsync voor de film Trolls Band Together is de Sexyback zanger nu weer zelf de studio ingedoken. Zijn laatste solosucces, en tevens zijn grootste hit, was natuurlijk in 2016 met Can’t Stop The Feeling! De hits die hij erna scoorde, waren allemaal collabs met 1 of meerdere acts.

29 (--) BEAT OF YOUR HEART – Purple Disco Machine & Ásdís
Het gebeurt niet vaak dat we artiesten uit IJsland mogen verwelkomen in de Tipparade of de Top 40, maar deze week is dat wel het geval. Ásdís maakte haar debuut in 2020 met de track Only Wanna Dance With You. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en heeft ze ruim 1,3 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Haar samenwerking met de Duitse hitmachine Purple Disco Machine zal waarschijnlijk voor nog meer bekendheid zorgen.

30 (--) VERPEST – Bilal Wahib feat. Zoë Tauran

(25/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi