New Releases: Emma Heesters brengt zomerse track uit

- Releases

 Emma Heesters Kraantje Pappie Lady Gaga Travis Scott Tones And I Celeste Lucas & Steve Ronnie Flex Bilal Wahib Bizzey Brennan Heart Jaap Reesema
Nieuwe releases

Zoals iedere week zetten we weer de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze keer check je nieuwe muziek van onder anderen Emma Heesters, Paul Sinha en Kraantje Pappie, Lady Gaga en Lucas & Steve.

WAAR GA JE HEEN – Emma Heesters
Het verhaal van Emma Heesters en het afgelopen jaar is natuurlijk bekend. Na haar deelname aan dat programma zat haar carriere in de lift en scoorde ze hits met Rolf Sanchez (Pa Olvidarte) en Kris Kross Amsterdam en Tino Martin (Loop Niet Weg). Nu staat ze voor het eerst na Beste Zangeres op eigen benen. Waar Ga Je Heen is een zomerse track, die je nu al doet verlangen naar je vakantie. In de verte klinkt overigens Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey door…

HOE HET LOOPT – Paul Sinha feat. Kraantje Pappie
Ook Paul Sinha schitterde vorig jaar op televisie, maar dan in The Passion. De zanger timmert al jaren aan de weg met aanstekelijke liedjes als Nu Gaan en De Laatste (met Teske). Voor Hoe Het Loopt schakelde hij Kraantje Pappie in en laat die nou net hit na hit scoren de laatste jaren. Op deze track komen twee werelden samen: het vakmanschap van liedjesschrijver Paul en de rollende verses van Kraantje Pappie.

SOUR CANDY – Lady Gaga with Blackpink
Alweer een track van Lady Gaga? Yep! Haar album Chromatica is net uit en Rain On Me, haar nummer met Ariana Grande, komt deze week de Top 40 binnen. Maar om de release van haar album nog meer kracht bij te zetten, is er meteen nog een single verschenen. Het gaat om Sour Candy, dat ze maakte met de Zuid-Koreaanse girlband Blackpink. Deze dames scoorden met Kill This Love onlangs nog een hit in Nieuw-Zeeland, in Canada, in de UK en in de Verenigde Staten. Een slimme zet, want K-pop is ongelooflijk populair en bovendien doet de zangeres hier haar Aziatische fans een groot plezier mee. De zomerse discopop kan haar nog weleens nog een notering in de wereldwijde hitlijsten opleveren. Daarmee zou Blackpink zich nog nadrukkelijker op de kaart zetten.

TKN – ROSALÍA & Travis Scott
Travis Scott stond de afgelopen tijd hoog in de hitlijsten met The Scotts en Kid Cudi. De track The Scotts was onderdeel van de populaire game Fortnite en leverde heel wat streams op. Op TKN is de 28-jarige, Amerikaanse rapper gastartiest en krijgt hij een lesje Spaans van de 26-jarige, Spaanse zangeres ROSALÍA, die alleen al in haar thuisland 5 nummer 1-hits op haar naam heeft staan. De twee zijn geen onbekende voor elkaar, want eerder werkte de Spaanse al mee aan de remix van Travis’ track Highest In The Room. Dat smaakte blijkbaar naar meer en dus horen we de Amerikaan nu in het Spaans rappen. Ondertussen probeert ROSALÍA het in het Engels…

UR SO F**kIng COOL – Tones & I
Never Seen The Rain was na Dance Monkey de volgende hit in de Nederlandse Top 40 voor Tones And I, maar die track zat wel Bad Child en Can’t Be Happy All The Time in de weg. Gelukkig is er nu weer een gloednieuwe track van de Australische zangeres: Ur So F**kIng Cool. Voor wie Toni Watson, zoals ze echt heet, intensief volgt: eerder dit jaar deed ze de track al live tijdens een optreden in Melbourne. Het gaat over een acteur uit de serie Teen Wolf, die Tones op een feestje benadert. Een feestje waar zij de lol totaal niet van inziet. De track eindigt dan ook met een bankhangende zangeres, die haar buik sneller vol heeft van het feest dan van het thuisbezorgde eten.

LETTERS – Lucas & Steve
Afgelopen maand waren Lucas & Steve druk als Ambassadeurs van de Vrijheid, maar door de lockdown hadden ze ook genoeg tijd om aan nieuwe muziek te werken. Dat is dan ook het enige voordeel, want het liefst willen de Limburgers weer voor een groot publiek staan. Dat laat helaas nog op zich wachten. Gelukkig kunnen we genieten van Letters, de opvolger van hun grote hit Perfect. Die track stond 23 weken in de Top 40 en kwam tot de tiende stek. Het is een zomers nummer geworden, dat gaat over een vakantieliefde.

MAŇANA – Team Rush Hour x Giorgio Sanches x Jasha Rudge
Ook Team Rush Hour en Giorgio Sanches zijn in de zomerstemming. Vorig jaar brachten zij al het aanstekelijke Betasten uit en nu droppen zij Mañana. Giorgio, die acteert in de serie Spangas, krijgt gezelschap van Jasha Rudge, die in films speelde als Kankerlijers en Kappen! en All You Need Is Love. Maar de laatste jaren leren we hem ook kennen als rapper en zanger. Zo werkte hij op Baila bijvoorbeeld samen met Cheyenne Toney. Bij Mañana is het niet moeilijk om een heerlijke warme zomeravond in de achtertuin voor te stellen.

LOSE IT ALL – Brennan Heart & Jake Reese
Brennan Heart ken je van zijn hardstyle-nummers. Onlangs werkte hij nog met Armin van Buuren en Andreas Moe samen op All On Me. Dat leverde geen Top 40-hit op. Fabian Bohn, zoals Brennan in het dagelijks leven heet, gaat nu weer verder op de weg waar hij succesvol mee is geworden. Voor de zang werd Jaap Reesema (Jake Reese) ingeschakeld, die onlangs nog een nummer 1-hit in België scoorde. Het levert een verrassend resultaat op, dat in de verte doet denken aan Year Of Summer van Wildstylez en Niels Geusebroek.

DOORHEEN – Bizzey, Bilal Wahib, Ronnie Flex & Ramiks
Met Video Vixen staan Bizzey en Bilal Wahib al weken bij de bovenste tien van Spotify. Op Doorheen werken de twee opnieuw samen en deze keer is Bilal te gast op het nummer. Ook Ronnie Flex heeft een rol. Video Vixen werd een 'fuckboy anthem' genoemd en Doorheen is juist net iets rustiger en romantischer. Wat vaststaat, is dat de stemmen van Bizzey, Bilal en Ronnie prima bij elkaar passen. De productie is in handen van Ramiks.

Wil je meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk de releaselijst.