Guus Meeuwis en Diggy Dex brengen Tabee uit

- Releases

 Diggy Dex Guus Meeuwis
Guus Meeuwis en Diggy Dex brengen Tabee uit

Het was speciaal voor de Ziggo Dome-shows van Guus Meeuwis geschreven, maar de Brabantse zanger en Diggy Dex hebben Tabee toch uitgebracht op Spotify en iTunes.

Afgelopen week in RTL Boulevard twijfelden de twee artiesten nog, of ze hun muzikale jaaroverzicht wel moesten uitbrengen. Het idee voor het nummer kwam bij beide artiesten, toen zij met elkaar aan het schrijven waren. Guus wilde een soort oudejaarsconference, waarin hij zou terugblikken op het bewogen jaar 2016. De samenwerking is zo goed bevallen, dat ze er een traditie van willen maken.

Keuzes
Een paar weken geleden dook hij met Diggy Dex de studio in. De twee hadden een lijst gemaakt met onderwerpen die voorbij moesten komen. Uiteindelijk werd daar een tekst omheen geschreven. De keuze voor de onderwerpen was niet makkelijk. “Je kunt niet alles in het nummer verwerken. Dus je moet keuzes maken.” En dus zitten onder andere het kampioenschap van PSV en het afscheid van Albert Verlinde bij RTL Boulevard en dat van Giel Beelen bij 3FM in het nummer verwerkt

Positief
Uiteindelijk is het ondanks de nare gebeurtenissen van dit jaar, zoals de aanslag in Brussel en de dood van muzieklegendes, toch nog een positieve track geworden. Guus: “Dat mag ook wel, toch? Het jaar is 365 dagen bij ons geweest. Dan mag het wel een beetje liefde krijgen.”