Niall Horan scoort vijfde Alarmschijf

- Nieuws

 Niall Horan
Niall Horan scoort vijfde Alarmschijf

We hebben dik 3 jaar geen nieuw (solo)werk van Niall Horan gehoord, maar aan die droogte is nu een einde gekomen. Heaven is net uit en hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic. Het is de Alarmschijf.

Dik 3 jaar hebben we qua nieuwe tracks – op Our Song, zijn samenwerking met Anne-Marie na – niets meer van Niall Horan vernomen. Zijn laatste Top 40-hit solo, No Judgement, verdween in april 2020 uit de Top 40. De track kwam van het album Heartbreak Weather dat toch enigszins teleurstellend scoorde. Dat begon al met eerste single Nice To Meet Ya, die in de UK niet verder kwam dan 22 en in de Verenigde Staten op 63 bleef steken. In de Nederlandse Top 40 was 25 de piekpositie. No Judgement had hetzelfde probleem. Ook met die track bleef groot succes uit, met een 97e plek in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en een 32e stek in de UK. In Nederland piekte de ex-Alarmschijf op 28. Een recensent van NME noemde Heartbreak Weather 'een allegaartje'. 

Druk 
Niall is nu terug met Heaven, dat een voorloper is van zijn derde studioalbum The Show. Dat zal op 9 juni verschijnen. Het is een track met een boodschap. “Er is zoveel druk op mensen om op een bepaalde leeftijd bepaalde mijlpalen te bereiken. Je trouwt op deze leeftijd, koopt een huis op die leeftijd, krijgt kinderen op een andere leeftijd”, laat de zanger in een verklaring over de single weten. “Maar ik heb daar nooit naar geleefd en daarom wilde ik schrijven over hoe we ons allemaal zouden moeten concentreren op het genieten van ons leven en doen wat goed voelt, in plaats van ons zorgen te maken over wat er van ons verwacht zou kunnen worden.”

Vijfde Alarmschijf
Heaven is de vijfde Alarmschijf voor Niall Horan. Twee Ierse acts scoorden de schijf vaker: U2 (18) en The Script (10). 1D-collega’s Harry Styles (4), Zayn (3), Liam Payne (2) en Louis Tomlinson (0) hadden de schijf minder vaak te pakken. Via Heaven komt het aantal solo-Alarmschijven van leden van One Direction samen op 14 te staan. Alleen de leden van The Beatles (15, 5 van Paul McCartney), Destiny's Child (18, 15 van Beyoncé) en Take That (19, 18 van Robbie Williams) scoorden samen solo meer Alarmschijven. 

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.