Nieuws
Tipparade

Will.i.am & Britney Spears brengen Mind Your Business uit

Will.i.am & Britney Spears brengen Mind Your Business uit
Niall Horan  $hirak  Josylvio  Boef  Billie Eilish  Sophie and The Giants  Purple Disco Machine  Douwe Bob  Lijpe  D.O.D  Hannah Laing  RoRo  Troye Sivan  Sera  Dimitri Vegas & Like Mike  David Guetta  Afro Bros  Akon  Will.I.Am  Britney Spears 

In zijn dertiende week pakt Niall Horan met Meltdown dan toch nog de nummer 1 positie in de Tipparade. Het is ook gelijk de langst genoteerde track in de lijst.

De Tipparade wordt deze week behoorlijk door elkaar geschud. Er zijn maar liefst 8 nieuwe binnenkomers en 4 tracks die voor het eerst bij de bovenste 10 te vinden zijn. Deze 4 zijn achtereenvolgens Amg van $hirak, Josylvio en Boef (van 16 naar 6), What Was I Made For? van Billie Eilish (van 28 naar 7 en daarmee tevens de snelste stijger van de week), Paradise van Sophie And The Giants & Purple Disco Machine (van 11 naar 9) en ten slotte This World Is Our Home van Douwe Bob (van 15 naar 10).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

17 (--) SABR - Lijpe
Rapper Lijpe brengt met Sabr zijn tweede release van het jaar uit, nadat Hoop (met Ka) in januari tot de Tipparade wist te komen. Haalt hij met deze nieuwe track, na 23 nummers die niet verder kwamen dan deze lijst, dan eindelijk zijn eerste notering in de Top 40?

24 (--) SO MUCH LOVE – D.O.D
De Britse dj en producer Dan O'Donnell, alias D.O.D, is actief sinds 2009. Nummers als Every Step en Still Sleepless doen het goed bij de fans. Hij heeft collabs op zijn naam staan met onder andere Afrojack, Tim-ber, Ekko en Tommy Trash. Na Set Me Free van eerder dit jaar is daar nu So Much Love, een track waarmee hij in zijn thuisland richting de top 20 gaat.

26 (--) GOOD LOVE – Hannah Laing & Roro
Met de binnenkomst van Hannah Laing in de Tipparade, komt er voor de tweede keer in korte tijd weer een vrouwelijke dj de lijst binnen. De laatste keer dat dit gebeurde was met Peggy Gou, die inmiddels met It Goes Like Nanana lekker scoort in de Top 40. Hannah werkt op Good Love samen met de uit Barbados afkomstige zangeres Roro.

27 (--) RUSH - Troye Sivan
Troye Sivan levert een zomerse en vooral ook dansbare track af met Rush. De track zal direct impact maken in de gayscene en Troye laat daar met de beelden ook geen enkel misverstand over bestaan. De afgelopen periode werd de track al veelvuldig gebruikt op TikTok en daarbij werd het motto, ‘I feel the rush; addicted to your touch’ ook al met grote regelmaat toegepast. De inmiddels 28-jarige zanger stond tot twee keer toe in de Nederlandse Top 40 maar deed dat wel via samenwerkingen. Zijn track met Martin Garrix, There For You, schopte het tot nummer 11 in 2017. Vier jaar later stond hij met Regard en Tate McRae op You twee weken op nummer 17.

28 (--) BEST FRIEND – Sera
Na 2 relatief kleine hits in de Top 40 was het onlangs echt raak voor Sera. Head Held High heeft inmiddels de grens van 450 punten gepasseerd en dat schept natuurlijk verwachtingen. Met Best Friend komt de in Sliedrecht geboren zangeres nu met de opvolger. In december trapt ze haar clubtour af in de Tilburgse 013.

29 (--) SHE KNOWS – Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros feat. Akon
Bij het horen van de eerste tonen van She Know is het gelijk duidelijk: Dimitri Vegas & Co hebben een remake gemaakte van Fiësta van The Sunclub (erna vooral bekend van Summer Jam 2003, door The Underdog Project vs. The Sunclub). Ze haken hier in op de remake trend van dit moment. Één van de meest recente voorbeelden is Rock My Body van R3hab, Inna en Sash (vorige week op #13 in de enige echte).

30 (--) MIND YOUR BUSINESS – Will.i.am & Britney Spears
“You are now now rocking with, Will.i.am and Britney bitch”. Het is alweer 11 jaar geleden dat gebeurde wat eigenlijk niemand meer voor mogelijk hield: Britney Spears scoorde na ruim 12 jaar, samen met Black Eyed Peas frontman Will.i.am, nog eens een nummer 1 hit. Hierna bleef het qua hits scoren lang stil, tot haar collab met Elton John van vorig jaar (Hold Me Closer). Nu is het tijd voor de echte opvolger van Scream & Shout: Mind Your Business. Will.i.am zagen we in 2013 voor het laatst terug in de Lijst der Lijsten met #thatpower (met Justin Bieber).

(20/07/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town