Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Shania Twain terug in de Tipparade dankzij Anne-Marie

Tipparade: Shania Twain terug in de Tipparade dankzij Anne-Marie
Shania Twain  Anne-Marie  Endless Summer  Only The Poets  Niall Horan  Nathan Dawe  Joel Corry  Ella Henderson  Roxy Dekker  Lost Frequencies  Sophie and The Giants  Purple Disco Machine  Peggy Gou  Anotr  Abel Balder  Sofi Tukker  Tiësto 

De top van de Tipparade zit deze week behoorlijk vast met maar liefst 5 tracks in de tip 10 die stationair zijn. Sam Feldt en zijn Endless Summervriend Jonas Blue hebben de dansvloer van de Top 40 nog niet bereikt. Ook voor Only The Poets en Niall Horan is het deze week nog geen eredivisie van de hits.

In de tip 10 schuiven het trio Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson aan en ook Roxy Dekker met Anne-Fleur Vakantie. Lost Frequencies maakt deze week de snelste move naar voren. The Feeling klimt van 22 naar 13, waarbij Sophie And The Giants opnieuw in samenwerking met Purple Disco Machine ook paradijselijk 9 plekken klimt naar nummer 21.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 5 binnenkomers aan je voor.

22 (--) It Goes Like Nanana - Peggy Gou

Peggy Gou is een Zuid-Koreaanse dj en producer gevestigd in Duitsland. Op haar 18e studeerde ze mode aan de London College of Fashion. Na haar afstuderen werkte ze als correspondentredacteur in Londen voor Harper's Bazaar Korea en verhuisde daarna naar Berlijn. Daar leerde ze van een Koreaanse vriendin het dj'en en begon vervolgens haar eigen tracks te maken. Ze bracht meerdere ep’s uit en werd de eerste Koreaanse dj die in de Berlijnse nachtclub Berghain speelde. In 2019 richtte ze haar eigen platenlabel op, Gudu Records. Inmiddels heeft ze haar achtste single uitgebracht: It Goes Like Nanana, haar eerste release bij XL Records. Op deze track wil ze volgens eigen zeggen het gevoel van liefde, warmte en opwinding overbrengen als je je omringd weet door vrienden en geliefden. It Goes Like Nanana is deze week de hoogste binnenkomer in de Tipparade.

27 (--) Relax My Eyes - ANOTR & Abel Balder

ANOTR zijn Jesse van der Heijden en Oguzhan Guney, een Nederlands houseduo uit de bloeiende elektronische Amsterdamse muziekscene. Voor fijnproevers staan ze garant voor een kenmerkend house-geluid dat ze weten te mengen met elementen van disco, funk, jazz en indiemuziek. Van hun debuutalbum The Reset komt de single Relax My Eyes, een samenwerking met de Nederlandse zanger/muzikant Abel Balder. De track staat vanaf april in de onderste helft van de Britse hitparade en komt deze week ontspannen de Tipparade binnen op nummer 27.

28 (--) Jacaré - Sofi Tukker

Het elektronisch muziekduo Sofi Tukker (Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern) staat bekend om de aanstekelijke beats en unieke samensmelting van muziekstijlen, wat niet makkelijk in een hokje te plaatsen valt. Hun nieuwste single Jacaré is een mix van Braziliaanse funk en elektronische muziek, en bevat de zang van de Braziliaanse singer-songwriter MC Zaac. De songtitel verwijst naar een soort krokodil die voorkomt in Brazilië. Deze energieke song zou als opvolger van House Arrest weleens voor verrassingen in de Top 40 kunnen gaan zorgen.

29 (--) Unhealthy - Anne-Marie feat. Shania Twain

De Britse Anne-Marie is vertrouwd geraakt met het scoren van grote hits met dj’s. Zo behaalde zij de felbegeerde nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40 met Clean Bandit en Marshmello en momenteel staat ze met David Guetta in de top 5 (Baby Don’t Hurt Me). Als grote fan van countrypopzangeres Shania Twain heeft Anne-Marie altijd al de wens gekoesterd een samenwerking met haar aan te gaan. Voor haar derde studioalbum, die 28 juli verschijnt, namen ze samen de track Unhealthy op. Deze werd geproduceerd door Conor en Riley McDonough, bekend van hun werk met de Jonas Brothers en John Legend. Wij hopen op een ‘gezonde’ hit voor Anne-Marie en Shania.

30 (--) Drifting - Tiësto

Tijs, Tiësto, Verwest draait al meer dan 25 jaar mee in de top van de pop- en dancescene. Op 12 augustus zal de populairste vaderlandse dj in de Top 40-geschiedenis te zien zijn op Dance Valley. Daar zal hij ongetwijfeld een reeks hits van zijn nieuwe album Drive de revue laten passeren. Met Lay Low pakt hij nog stevig wat Top 40-punten mee en deze track behoort inmiddels tot één van zijn grootste hits. Drifting is een compleet nieuwe track, die vrijdag verschijnt en volgens de vooraankondiging een echte Drum ‘n Bass banger is. We kunnen dus binnenkort wellicht zijn 31e Top 40-hit bijschrijven.

(22/06/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town