Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Kylie Minogue eindelijk terug in de Tipparade

Tipparade: Kylie Minogue eindelijk terug in de Tipparade
Kylie Minogue  Endless Summer  Violet Days  Only The Poets  Niall Horan  Dave ((Omoregie))  Central Cee  Ski Aggu  Joost  Otto Waalkes  Emma Heesters  Maks  Rondé  Nathan Dawe  Joel Corry  Ella Henderson  J Hus  Drake  Jain  Douwe Bob  P!nk  Sophie and The Giants  Purple Disco Machine 

In de elfde week is het Endless Summer en Violet Days gelukt om met Crying On The Dancefloor de top van de Tipparade te bereiken. Ze hebben tevens de langst genoteerde track in handen.

Only The Poets (Jump!) en Niall Horan (Meltdown) maken deze week de top 3 compleet. Daarachter staan Dave & Central Cee te popelen om met Sprinter het erepodium te bestormen. Ski Aggu, Joost & Otto Waalkes (Friesenjung) en Emma Heesters & Maks (HJB) zijn nieuw in de top 10. Gelijk daarachter vinden we op nummer 11 een van de twee snelste stijgers terug. Het is de Utrechtse band Rondé die op weg lijkt te zijn naar hun vijfde hit met Break My Heart (van 27 naar 11). Ook Nathan Dawe, Joel Corry en Ella Henderson maken aanstalten: 0800 Heaven schuift op van 30 naar 14.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

23 (--) WHO TOLD YOU – J Hus feat. Drake
Waar het Drake in de tens (2010 t/m 2019) moeiteloos lukte om een hit te scoren in de Top 40, is dat de laatste jaren toch wel anders. Een enorm verschil met de Verenigde Staten, waar hij in zijn hele carrière al meer dan 275 keer in de Billboard Hot 100 heeft gestaan, een record. Who Told You is een collab met de Britse J Hus, die wat dat betreft pas net komt kijken. Hoewel Momodou Lamin Jallow, zoals J Hus in het echt heeft, in zijn thuisland toch al wat hits op zijn naam heeft staan. Het hoogtepunt tot nu toe was ongetwijfeld Did You See uit 2017, waarmee hij voor het eerst de top 10 haalde. Na een samenwerking met Burna Boy in 2020 pakt hij het nu dus nóg grootser aan met Drake. De streams zijn er al, nu nog de rest.

24 (--) MAKEBA – Jain
De in Congo-Brazzaville wonende Franse zangeres Jain bracht in 2015 haar eerste ep Hope uit, gevolgd door debuutalbum Zanaka later dat jaar. De tweede single van Zanaka ziet in 2016 het levenslicht: Makeba, een ode aan de Zuid-Afrikaans zangeres en anti-apartheidsactiviste Miriam Makeba. Dankzij TikTok staat het nummer, 7 jaar na de release, opnieuw in de belangstelling. Het betekent voor Jain haar debuut in de Tipparade.

27 (--) PADAM PADAM – Kylie Minogue
“Padam, padam, I hear it and I know, padam, padam, I know you wanna take me home”, horen we hier de soundtrack van de zomer van 2023? Dat is nog even afwachten, maar feit is dat de Australische Queen Of Pop na bijna 8 jaar haar terugkeer maakt in de Tipparade. In de periode 1988-2008 scoorde Kylie maar liefst 23 hits in de enige echte. De laatste keer was met Wow in 2008, maar daar kan nu zomaar verandering in komen. Padam Padam is een echte feel good song met een aanstekelijk beat die makkelijk wegluistert. Het is de voorloper van het zestiende studio album van Kylie Minogue: Tension. Aan dat album werkte onder anderen de Nederlandse dj en producer Oliver Heldens mee. De release staat gepland voor eind september.

28 (--) THE WORLD IS OUR HOME – Douwe Bob
Douwe Bob is toe aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. De zanger uit Amsterdam was de afgelopen tijd meer in het nieuws vanwege zijn privéleven, dan vanwege zijn muziek. Vorige week bracht hij The World Is Our Home uit, zijn eerste single bij een nieuwe platenmaatschappij. Het nummer gaat over jezelf thuisvoelen, iets dat Douwe Bob zelf heeft ervaren de laatste tijd. Hij zegt erover: “Ik sta veel duidelijker in het leven. Ik heb veel meer focus. Ik heb een hele fijne, lieve vrouw. Ik heb mooie kinderen. Ik heb een toffe carrière.” Vorige week bungelde hij nog onder een brug in de Amsterdamse grachten (waar hij een nat pak haalde), nu is hij nieuw in de Tipparade.

29 (--) RUNAWAY – P!nk
Voor P!nk was het eerder dit jaar bingo: met de binnenkomst van Trustfall in de Top 40 maakte ze haar eigen Top 40 compleet. Na Madonna en Rihanna is ze pas de derde zangeres die dit voor elkaar weet te krijgen. Nu Trustfall op zijn retour lijkt te zijn, is het tijd voor een nieuwe single. In de (lyric) video van Runaway zien we oude beelden à la Nederland In Beweging, maar dan vanuit Amerika, met sterren als Cher en Jane Fonda. P!nk is te bewonderen op Pinkpop, waar ze ongetwijfeld weer een geweldige show neer gaat zetten.

30 (--) PARADISE – Sophie And The Giants x Purple Disco Machine
Waarom tornen aan een succesformule? Dat zullen Sophie And The Giants (bestaande uit Sophie, Toby, Antonia en Chris) en Purple Disco Machine (dj Tino Piontek) ongetwijfeld hebben gedacht, toen ze besloten om opnieuw samen te werken. De Engels-Duitse samenwerking heeft al 2 keer geleid tot een gigantische hit, die je veelvuldig kon horen op de radio. Zowel Hypnotized (#7 in 2021) als In The Dark (#3 in 2022) werden zelfs de meeste gedraaide tracks op de Nederlandse radio in dat jaar, dat belooft wat voor Paradise.

(15-06-2023)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Roxy Dekker feat. Ronnie Flex - Gaan We Weg?
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Dasha - Austin
Details Myles Smith - Stargazing
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Cyril - Stumblin' In
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Dua Lipa - Training Season
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Marshmello & Kane Brown - Miles On It