Nieuws
Nieuwe Releases

Releases: Nathan Dawe brengt rammer uit met Bebe Rexha

Releases: Nathan Dawe brengt rammer uit met Bebe Rexha
Nathan Dawe  Bebe Rexha  Zoë Tauran  David Guetta  Ayra Starr  Lil Durk  Douwe Bob  Taylor Swift  Trobi  Ronnie Flex  Tabitha  Niall Horan  Lizzy McAlpine  Alec Benjamin  The Kid Laroi 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Nathan Dawe, Zoë Tauran, David Guetta en Niall Horan nieuwe nummers voor je klaarstaan.

HEART STILL BEATING – Nathan Dawe & Bebe Rexha
Met 0800 Heaven is Nathan Dawe met Joel Corry en Ella Henderson een beetje op de terugweg in de Nederlandse Top 40. Vorig jaar brak de Britse dj en producer uit Burton upon Trent in ons land door met 21 Reason, waarop diezelfde Ella Henderson te horen was. Die hit kwam niet verder dan 25, maar met 0800 Heaven maakte Nathan dat ruimschoots goed door op 4 te pieken. In de UK is de lijst met hits langer, want daar wist hij ook hoog in de chart te komen met onder andere Lighter (met KSI) en No Time For Tears (met Little Mix). Voor Heart Still Beating wist hij Bebe Rexha te strikken, die ook meeschreef aan de tekst. Het resultaat is een track die het niet alleen in de clubs goed kan gaan doen, maar ook in de hitlijsten.

MONSTER – Zoë Tauran
Waar 2022 al een jaar was om niet te vergeten voor Zoë Tauran, is 2023 opnieuw een jaar vol hoogtepunten. De zangeres stond afgelopen zomer in een volle Johan Cruijff Arena als voorprogramma van Coldplay en vorig weekend kon je haar in een volle Gelredome zien tijdens de concerten van The Streamers. Eerder dit jaar wist ze met Therapie nog de vijfde plek in de Top 40 te halen en daarmee is dat nu haar hoogst genoteerde hit in de lijst. Met Monster doet ze een poging om die te overtreffen. Het nummer gaat over een partner die vreemd lijkt te gaan en vanaf de eerste regel is al duidelijk wat Zoë daarvan vindt: “Er ligt een monster in mijn bed…” Qua sound ligt Monster in het verlengde van haar succesnummer Therapie. Op onder andere de Top 40-hit Solo (met Bilal Wahib) bewees ze al dat ze ook prima uptempo nummers aankan.

BIG FU – David Guetta x Ayra Starr x Lil Durk
Als je een hit als I’m Good (Blue) hoort, zou je kunnen denken dat David Guetta niet meer vernieuwt. Maar de Fransman houdt heel precies de muzikale trends bij en komt nu met een track die hem wel degelijk wat uit zijn comfort zone haalt. Op Big Fu experimenteert hij met de klanken van Afropop en wie kan hij daar dan beter bij halen dan Ayra Starr. Oyinkansola Aderibigbe, zoals zij echt heet, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldster die ook in ons land al eens op nummer 1 stond, via de remix van Libianca’s People. De Nigeriaanse heeft op Big Fu gezelschap van de Amerikaanse rapper Lil Durk, die we nog niet eerder in de Lijst der Lijsten hebben gezien. Big FU staat voor ‘big fuck you’ en die is voor een ex, zo zingt Ayra Starr, die haar uit zijn leven heeft verbannen.

LIGHT OF MY LIFE – Douwe Bob
Tot zijn laatste hit This World Is Our Home had Douwe Bob sinds 2016 geen Top 40-hit meer gescoord. De laatste maanden is de zanger helemaal terug aan het hitfront en dat valt niet los te zien van zijn deelname aan Beste Zangers, waarin hij wekelijks liet zien waartoe hij in staat was. Na het wat optimistischere This World Is Our Home komt de zanger nu met een gevoelige ballad: Light Of My Life. Het is de eerste single van het album Where Did All The Cool Kids Go?! dat op Valentijnsdag volgend jaar zal verschijnen. Verwacht dus een album waarop de liefde in al zijn kwetsbaarheid wordt bezongen. Op Light Of My Life vraagt de zanger of hij nog een kans heeft of dat de er totaal geen perspectief meer is op een relatie.

“SLUT!” (TAYLOR’S VERSION) – Taylor Swift
“Slut!” is een track die op Taylor Swifts opnieuw opgenomen album 1989 staat. Het is één van de vijf nooit eerder uitgebrachte songs. “Slut!” (Taylor’s Version) verwijst naar de tijd vlak voor de release van 1989 in 2014. Taylor had destijds verschillende romances met mannen en daardoor werd ze een doelwit van de roddelpers. Ze zou een mannenverslindster zijn, kortweg slet, die op nietsontziende wijze haar slag sloeg. “Slut!” (Taylor’s Version) is daar een reactie op. De track is een ode aan verliefd worden, zonder daarbij rekening te houden met de mening van anderen. De release van 1989 (Taylor’s Version) volgt op het succes van Cruel Summer, dat momenteel op nummer 1 staat in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en dat ook in Nederland hoog in de Top 40 staat.

Ook deze tracks moet je horen
Trobi en Ronnie Flex zijn vier handen op één buik. Eerder werkten de twee al samen op de Tipparade-noteringen Okee Shordy en Meisje Zonder Naam en op de Top 40-hit Love Song. Op Wacht Op Mij hoor je ook nog Tabitha. Niall Horan werkt op You Could Start A Cult samen met Lizzy McAlpine, die je kent van haar hit Ceilings. Maisie Peters is een groot Brits talent en heeft deze week haar album The Good Witch uit. Één van de nummers daarop is het catchy The Last One. Alec Benjamin heeft met Let Me Down Slowly één Top 40-hit op zijn naam staan. Different Kind Of Beautiful is opnieuw een nummer waarop zijn jongensachtige stem goed naar voren komt. Tot slot heeft The Kid Laroi kort na Too Much (met Central Cee en Jung Kook) een nieuwe track uit: What Just Happened. 

WACHT OP MIJ – Trobi ft. Ronnie Flex & Tabitha

YOU COULD START A CULT – Niall Horan with Lizzy McAlpine

THE LAST ONE – Maisie Peters

DIFFERENT KIND OF BEAUTIFUL – Alec Benjamin

WHAT JUST HAPPENED – The Kid Laroi

Wil je meer nieuwe releases? Beluister onze playlist op Spotify!

Foto: instagram.com/nathandawe

(27/10/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Rondé - Undecided
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Hozier - Too Sweet
Details La Fuente - Ratata
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
Details Nemo - The Code
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter