Drie keer "die" in de Top 40

- Nieuws

 Sam Smith Billie Eilish Sheppard
Sam Smith

Een jaar geleden konden we de balans opmaken van Top 40-hits met het Engelse woord ‘die’ in de titel; dat waren er twaalf sinds de start van de hitlijst.

Hurricane Smith bracht in 1971 met Don’t Let It Die voor het eerst een nummer in de hitlijst. De single hield het toen zes weken vol en kwam tot nummer 14. De eerste top 10-hit volgde drie jaar later via Albert Hammond met I Don’t Wanna Die In An Air Disaster dat het 14 weken vol wist te houden en op nummer 3 kwam.

'Die' één keer op 1
In 1997 bracht No Mercy met When I Die het nummer voor het eerst op nummer 1. Opvallend genoeg is 1997 een duister jaar bovenaan de Top 40 want ook de Nederlandstalige variant, Leven Na De Dood (van Freek De Jonge en Stips) kwam bovenaan de Top 40.

Drie keer in actuele lijst
Waar er tot 2019 twaalf hits met ‘Die’ in de titel waren loopt de teller nu in een razend tempo op. Na Die Young (van Sheppard) volgde No Time To Die (van Billy Eilish) en wist afgelopen week To Die For (van Sam Smith) in de Top 40 te komen. Die drie hits staan op dit moment in de Top 40 genoteerd.