Artiestafbeelding Billie Eilish

Billie Eilish

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 18-12-2001 (18 jaar)

Officiële websitehttp://www.billieeilish.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  40 weken in Top 40
  •  767 punten
  •  #881 aller tijden
  •  5 Top 40-hits

Biografie

Billie Eilish O’Connell brengt in het najaar van 2015 haar eerste track uit, Ocean Eyes. Haar broer, Finneas O’Connell, schreef het nummer voor zijn band The Slightlys, maar gaf het uiteindelijk aan Billie. Finneas zou uiteindelijk blijven schrijven en produceren voor zijn zus.


In 2017 is het nummer Bored te horen in de serie 13 Reasons Why en niet veel later verschijnt haar eerste ep, Don’t Smile At Me. Met Khalid levert ze via Lovely opnieuw een nummer voor die serie. Van haar debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go, dat op 29 maart 2019 verschijnt, worden When The Party’s Over en Bury A Friend Top 40-hits. Kort na de release van het album wordt ook het meer dansbare Bad Guy populair en later haar eerste top 10-hit. Ook verschijnt er een versie van dat nummer waarop Justin Bieber te horen is. Ondertussen is ze te zien op het podium van Lowlands.
 
Begin september verschijnt er een video bij de volgende track van haar album, All The Good Girls Go To Hell. In november verschijnt er, voor het eerst in 8 maanden tijd, weer nieuwe muziek van Eilish met de track Everything I Wanted. In februari van 2020 verschijnt No Time To Die, de titelsong die ze maakte voor de gelijknamige 25e Bond-film.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter