Nieuws
Top 40 Releases

Davina Michelle brengt I Said No Sir uit

Davina Michelle brengt I Said No Sir uit
Davina Michelle  Sheppard  Justin Timberlake  Di-Rect  Racoon  Zayn  Kenya Grace  Dermot Kennedy  Nothing But Thieves  Sam Fischer 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Davina Michelle, Sheppard, Justin Timberlake en Kenya Grace.

I SAID NO SIR – Davina Michelle
Davina Michelle gaat sinds kort met een donkerder kleur haar door het leven. “Het is een new era,” vertelde ze aan Domien Verschuuren in de Q-Middagshow van Qmusic. “We zijn nu begonnen met de eerste track van het album (I Said No Sir) dat uitkomt, dus dat is nu wel een (nieuwe) periode. Als ik later beelden terugzie met donker haar, dan denk ik: ‘dat was toen, in die periode…’. Ik hang mij haar er een beetje aan op.” Het album, waar nog niet heel veel over bekend is, is volgens Davina zo goed als af. “Het komt in principe uit na de zomer en daar ben ik nu eigenlijk al alle visuals voor aan het schieten. Het album is heel ‘solid’ nu. De liedjes zijn nog niet af, maar we zijn ze op dit moment aan het afmaken. We hebben er sowieso een stuk of zes die al zo goed als af zijn.” I Said No Sir is het eerste voorproefje dat we krijgen. “Het gaat over seksuele intimidatie en dat is best wel een delicaat onderwerp. Ik vind het lastig om daarover te praten, omdat er heel verschillende meningen over zijn, maar ik vind het bizar dat ik geen enkele vrouw ken die nog nooit seksueel geïntimideerd is. Ik had het gevoel dat ik daar een liedje over moest schrijven en dat heb ik gedaan.”

EDGE OF THE EARTH – Sheppard
Als je Sheppard zegt, dan zeg je hits. De Australische familieband, bestaande uit George, Amy en Emma Sheppard, Jay Bovino en Dean Gordon, scoorde vijf Top 40-hits en al die nummers deden het goed in de Nederlandse airplaylijst. Ze zijn dan ook aanstekelijk: je zingt ze zo mee. Van eerste Top 40-hit Geronimo tot aan de laatste, Learning To Fly: de voortstuwende beat, de koortjes en de catchy refreinen zijn geschikt voor ieder moment van de dag. Voor Edge Of The Earth maakten de ‘Aussies’ opnieuw gebruik van dat recept. De boodschap van de track is simpel: de bandleden gaan waar hun geliefden ook gaan. Waar ook ter wereld, wanneer zij er zijn, voelen zij zich thuis. Ook in Nederland, want de groep noemt ook onze hoofdstad.

NO ANGELS – Justin Timberlake
Eerder dit jaar maakte Justin Timberlake zijn comeback met de track Selfish en de aankondiging van zijn album Everything I Thought It Was. Deze week was het langverwachte moment daar: de bundeling van nieuwe songs kwam uit. Die laat de zanger horen, zoals hij klonk ten tijde van zijn succesalbum The 20/20 Experience. No Angels, de nieuwe single, lijkt zo uit dat tijdperk – Everything I Thought It Was is op exact dezelfde dag van de maand verschenen – te komen. Het is dansbaar en heeft een funky vibe. Op de dansvloer waar Justin zich bevindt, is geen brave vrouw te vinden. Zij zijn ‘in control’ en daar heeft de superster geen enkel probleem mee… Voor de fans bevat het album een leuk extraatje: op Paradise is hij samen met zijn maatjes van *NSYNC te horen.

SPHINX – DI-RECT
Op 8 maart kwam het langverwachte album Sphinx uit van DI-RECT. Heel wat nummers daarvan kwam al in de Top 40, zoals Through The Looking Glass, 90s Kid, How My Heart Was Won en OMG It’s Happening. Via My Blood, hun huidige Top 40-hit, verscheen er onlangs al een nieuwe single en nu wordt Sphinx ook opgepikt door een aantal radiostations. Het is geen officiële single, maar je hoort wel waarom de radio met deze track aan de haal gaat: sluit je ogen maar eens en zie een deinende festivalmassa voor je. Met 7 minuten en 37 seconden is het titelnummer van het album wel één van de langste tracks. Het is een soort pamflet: DI-RECT roept op tot meer compassie en empathie, in een wereld waarin mensen steeds meer tegenover elkaar staan.

WHAT I AM – Zayn
Room Under The Stairs. Zo gaat het nieuwe album van Zayn Malik heten, dat op 17 mei uit zal komen. Volgens de zanger zal het zijn persoonlijkste album tot nu toe zijn. Hij werkte er volgens zijn label dik 6 jaar aan op het platteland van Pennsylvania, waar hij een riant huis heeft. “Neem me gewoon voor wat ik ben / 'Want dit is waar ik blijf' / Mijn twee voeten staan in het zand,” zingt hij bijna smekend, maar met flink wat zelfverzekerdheid op What I Am. Eerder liet Zayn al weten dat hij terug naar de basis is gegaan. “Ik wilde dat elk nummer het gevoel zou geven alsof ik de enige was die naast je zit, rechtstreeks voor jou zingend. Het is rauw en gestript en het soort muziek dat ik altijd al hoopte te maken.” Hij kreeg daarbij hulp van producer Dave Cobb, die eerder verantwoordelijk was voor Always Remember Us This Way van Lady Gaga en voor nummers van Waylon Jennings, Elle King en Gavin Degraw.

IT’S YOU OR ME – Racoon
Na een periode van drie jaar waarin Racoon op de Nederlandstalige toer was, maakte de Zeeuwse band afgelopen jaar weer de stap richting Engelstalig werk. Nickel For Goodbye was direct goed voor Top 40-hit nummer 19. En het was meteen ook weer goed raak, want de track behaalde de dertiende plek en stond 19 weken in de lijst. Waar die track al wat meer folk voelde, gaat de groep op It’s You Or Me helemaal richting dat genre. En waarom ook niet, want Noah Kahan bewijst dat met zo’n nummer ook kan scoren. Volgens Racoon gaat It’s You Or Me over ‘pakken wat je pakken kan’. “Meer, meer, meer. Als jij het niet doet dan doet iemand anders het wel. Give me a bucket full of joy. En voor het je weet… throw my joy up in that bucket.”

Ook deze nummers moet je gehoord hebben

IT’S NOT FAIR – Kenya Grace

LESSONS – Dermot Kennedy

SHINE – Toby Romeo x Sam Fischer

TIME :: FATE :: KARMA :: GOD – Nothing But Thieves

ENTOURAGE – Bankzitters

BEEN LIKE THIS – Meghan Trainor & T-Pain

PRETTY GIRLS – Frenna

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify!

(15/03/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi