Alarmschijf voor John Mayer

- Nieuws

 John Mayer
Alarmschijf voor John Mayer

De komende week kun je bij Qmusic extra vaak genieten van de comeback van John Mayer. Last Train Home hoor je daar de hele week als Alarmschijf.

Vier jaar lang hebben we moeten wachten op een nieuw album van John Mayer, maar op 16 juli is het eindelijk zover. Dan is Sob Rock te streamen. John bracht dan wel singles uit als I Guess I Just Feel Like en Carry Me Away, maar een compleet plaatje bleef lang uit. In Search Of Everything, dat in 2017 verscheen, leverde de klassieker In The Blood op, maar geen Top 40-hit. Die track strandde net als Love On The Weekend in de Tipparade.

Toto
Op Last Train Home doet John iets heel slims: zijn track sluit aan op de golf aan hits met een jaren 80-geluid. Denk bijvoorbeeld aan Blinding Lights van The Weeknd, Let’s Love van David Guetta en Sia en bijna alle hits van Dua Lipa’s laatste album Future Nostalgia. Last Train Home lijkt terug te grijpen naar de sound van Toto en dat is niet vreemd. Drummer Lenny Castro en keyboardspeler Greg Phillinganes die aan de track meewerkten, speelden jaren bij de band die Top 40-klassiekers als Africa, Stop Loving You en Pamela maakte. Mocht de stem op de achtergrond je ook bekend voorkomen: dat is Maren Morris. Die ken je van The Middle van Zedd.

Alarmschijf en 'trains'
De Alarmschijf voor dit nummer brengt een leuk feitje met zich mee. Inmiddels is het 37 (!) jaar geleden dat het woord ‘train’ in de titel van een Alarmschijf stond. In totaal kent Last Train Home zes voorgangers. De laatste was in 1984 Stop That Train van Clint Eastwood en General Saint. De eerste was Doomsday Train van Brainbox en die track werd Alarmschijf in 1970. Voor John Mayer is het in totaal zijn vijfde Alarmschijf, na Heartbreak Warfare, Half Of My Heart, Perfectly Lonely en Shadow Days.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!