Nieuws
Nieuws

Tipparade: Billie Eilish en Ava Max doen een gooi naar de Top 40

Tipparade: Billie Eilish en Ava Max doen een gooi naar de Top 40!
Noizu  Anne-Marie  Niall Horan  Master KG  David Guetta  Akon  Antoon  Dua Lipa  John Mayer  Galantis  Little Mix  Snelle  Tesher  Jason Derulo  Billie Eilish  Ava Max  Sian Evans  Aya Nakamura  Tones And I  Alan Walker  Imanbek  Topic  Bebe Rexha 

Noizu voert voor de derde week de Tipparade aan met Summer 91 (Looking Back). Er zijn 7 nieuwkomers in de lijst, waarvan Lost Cause van Billie Eilish het hoogst weet binnen te komen.

Waar het de afgelopen weken allemaal wat vast zat bovenin de Tipparade, is dat nu allerminst het geval. Anne-Marie en Niall Horan openen de top 10, met een winst van 6 plaatsen. Vervolgens zien we op nummer 8 de snelste stijger van de week. Deze is met 14 plekken winst in handen van Master KG, David Guetta en Akon met Shine Your Light. Antoon wist vorige week al behoorlijk wat te stijgen en gaat ook deze week weer flink in de plus: van 14 naar 7. Verder is het echt dringen geblazen in de top 5. Zowel Dua Lipa (+13, met Love Again), John Mayer (+10, met Last Train Home) en Galantis, David Guetta en Little Mix (+5, met Heartbreak Anthem) staan klaar om toe te treden tot de Enige Echte. Buiten de top 10 doen Snelle (Limonade), Tesher en Jason Derulo (Jalebi Baby) en DMNDS en co (Calabria) goede zaken.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

15 (--) LOST CAUSE – Billie Eilish
Your Power is nog maar net uit de Top 40 verdwenen of Billie Eilish heeft de volgende track van haar aankomende album Happier Than Ever alweer klaarstaan. Vorige week verscheen verrassend de track Lost Cause. Het nummer is een keiharde afrekening met een ex van Billie. Zo zingt ze onder meer dat ze vroeger wilde dat zij altijd de zijne was, maar dat ze nu beseft dat iemand als hij makkelijk van straat is te plukken. Lost Cause is weer geproduceerd door Finneas, de broer van Billie.

19 (--) EVERYTIME I CRY – Ava Max
Het is nog maar 3 jaar geleden dat we kennismaakten met Ava Max. De Amerikaanse zangeres met Albanese roots scoorde voor het eerst met Sweet But Psycho, dat gelijk een nummer 1-hit werd in de Top 40. De 7 hits die volgden, haalden allemaal de top 20. Een mooie prestatie. Nu is het tijd voor Everytime I Cry, dat afgelopen dinsdag werd uitgebracht. Na speculaties van haar fans dat deze single de aftrap zou zijn van een nieuw muziektijdperk, reageerde Ava Max via Twitter zelf dat dit nog niet het geval is. De single is een voortzetting van het Heaven & Hell-tijdperk, verwijzend naar haar debuutalbum uit september 2020. Later zal muziek van haar nieuwste project volgen.

23 (--) HIDE U (TINLICKER REMIX) – Sian Evans
Het is zomer 2000, als we in Nederland voor het eerst kennismaken met Kosheen uit Engeland. De band, met als frontvrouw Sian Evans, scoort hier uiteindelijk 2 hits: Hide U en Catch, waarvan die eerste de grootste is. Deze hit is nu onder handen genomen door het Nederlands electronicaduo Micha Heyboer en Jordi van Achthoven, ofwel Tinlicker. Tinlicker begon als soloproject van Heyboer, maar inmiddels genieten ze als duo wereldwijd steeds meer bekendheid. Vorig jaar namen ze de 90’s classic Children van Robert Miles onder handen, nu is het de beurt aan Hide U om de brug naar de charts te maken.

27 (--) BOBO – Aya Nakamura
De hits die Aya Nakamura tot dusver heeft gescoord in de Top 40 lijken onlosmakelijk verbonden met de zomer. Het begon in 2018 met Djadja en ging in 2020 verder met Jolie Nana. Daartussen zat Copines, maar die bleef in de Tipparade steken. Bobo is de nieuwste track van de zangeres uit Frankrijk, die in het echt Aya Coco Danioko heet. De titel staat synoniem voor het hebben van pijn. Met het nummer wil ze iedereen die pijn heeft, aansporen om op te staan en zichzelf te herpakken, zodat de wonden de kans krijgen om te helen.

28 (--) CLOUDY DAY – TONES AND I
Dance Monkey betekende in 2019 de doorbraak van Tones And I, oftewel Toni Watson. De megahit stond maar liefst 15(!) weken op nummer 1 in de Lijst der Lijsten. De opvolgers van Dance Monkey, Never Seen The Rain en Ur So Fxxking Cool deden het minder goed. Na het floppen van Won’t Sleep is het nu aan Cloudy Day om het tij te doen keren. Toni schreef dit nummer na de dood van een vriend. Eerder deze week werd bekend dat het debuutalbum van Tones And I, Welcome To The Madhouse, op 16 juli zal verschijnen. Hierop staan natuurlijk alle eerdergenoemde tracks.

29 (--) SWEET DREAMS – Alan Walker x Imanbek
Alan Walker heeft dit jaar al behoorlijk wat nummers uitgebracht. De laatste was een samenwerking met Conor Maynard, Believers, die onlangs nog in de Tipparade stond. Nu is er een grote dance collab aanstaande met Imanbek, die we kennen van zijn remix van SAINt JHN’s Roses en zijn huidige hit Dancing On Dangerous (met Sean Paul en Sofia Reyes). Gisteren kondigde Alan Walker de release van Sweet Dreams aan op zijn Instagram, met een preview van zowel de track als de bijbehorende filmachtige video. Het lijkt erop dat ze gebruik hebben gemaakt van een oude sample: Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop) van Scatman John (1995).

30 (--) CHAIN MY HEART – Topic x Bebe Rexha
Topic scoorde het afgelopen jaar een grote hit met Breaking Me, samen met A7S. Ook op Your Love (9 PM) werkte het duo weer samen, natuurlijk met medewerking van ATB. Op zijn nieuwste single Chain My Heart lijkt het alsof Topic nu zelf aan de knoppen zit, maar A7S heeft alsnog wel meegeschreven aan het nummer. Verder zien we Bebe Rexha weer terug. Zij scoorde eerder dit jaar nog een kleine hit met Sacrifice.

(10/06/2021)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kenya Grace - Strangers
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Son Mieux - Tonight
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Dua Lipa - Houdini
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Zoë Tauran - Monster
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Loreen - Is It Love
Details Bankzitters - Cupido
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Tyla - Water
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Luke Combs - Fast Car
Details Snelle - Hoodiedate