Tipparade: nummer 1 voor Machine Gun Kelly & Willow

- Hitlijsten

 Machine Gun Kelly Willow CKay Sorana David Guetta Red Hot Chili Peppers Charlie Puth Sigala Matt Simons Tabitha Tate McRae Charli XCX Rina Sawayama Orange Skyline Jnr Choi Sam Tompkins Jax Jones MNEK John Mayer Coldplay Selena Gomez Ed Sheeran Taylor Swift Bløf
Tipparade: nummer 1 voor Machine Gun Kelly & Willow

Met een megasprong van 30 naar 1 is de nieuwe nummer 1 in de Tipparade voor Machine Gun Kelly & Willow met Emo Girl. Verder verwelkomen we 8 nieuwe tracks in de lijst.

Met de 29 plekken winst van Emo Girl van Machine Gun Kelly & Willow hebben we gelijk de snelste stijger van de week te pakken. In de top 3 zien we verder dat Ckay met Emiliana blijft staan op 2 en dat Sorana & David Guetta het brons pakken met redruM. Op nummer 5 staan de Red Hot Chili Peppers, die met hun comebacksingle Black Summer 22 plekken stijgen en mogelijk voor het eerst sinds 2016 weer eens de Top 40 halen. Charlie Puth en Sigala zijn ook nieuw in de top 10. Charlie Puth gaat met Light Switch van 15 naar 8 en Sigala met Melody van 17 naar 9. Buiten de top 10 zijn er nog noemenswaardige verschuivingen voor Matt Simons & Tabitha (Ik Wist Het, van 25 naar 14) en Tate McRae (She’s All I Wanna Be, van 29 naar 15).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

16 (--) BEG FOR YOU – Charli XCX feat. Rina Sawayama
Bij het horen van deze nieuwe track van Charli XCX en Rina Sawayama kan het zomaar zijn dat je een flashback krijgt naar de zeroes. In Beg For You zit namelijk een sample verwerkt van Cry For You. De Zweedse zangeres September kwam er in 2007 tot nummer 4 mee in de Top 40. Charli XCX heeft in haar carrière reeds 6 keer de enige echte gehaald, met als hoogtepunt I Love It (met Icona Pop, #13 in 2013). Rina Sawayama is een wat onbekendere naam. Deze Japans-Britse zangeres is 31 jaar oud en bracht in 2020 haar debuutalbum Sawayama uit, dat erg goed werd ontvangen. Inmiddels heeft ze zelfs al samengewerkt met Elton John en lijkt haar definitieve doorbraak een kwestie van tijd.

21 (--) A FIRE – Orange Skyline
Vorige week vrijdag was het dan zover, de start van de vierentwintigste Olympische Winterspelen in Beijing, China. Ook deze editie is er door de NOS weer een themanummer uitgekozen, dat veelal te horen zal zijn bij de dagelijkse compilaties van het schaatstoernooi. De eer is ditmaal voor de Gronings-Drentse band Orange Skyline, die onder meer bestaat uit de broers Stefan (zang) en Niels van der Wielen (gitarist). Stefan deed inspiratie op voor A Fire tijdens het hardlopen. Dat leidt nu wellicht tot hun allereerste hit in de Lijst der Lijsten.

24 (--) TO THE MOON – Jnr Choi & Sam Tompkins
Met de binnenkomst van To The Moon in de Tipparade maken we ook gelijk kennis met 2 nieuwe acts. De eerste is Jnr Choi, een uit Gambia afkomstige singer-songwriter die ook als model actief is. Hij werkt samen met Sam Tompkins uit het Engelse Brighton. Sam vergaarde bekendheid met zijn cover van Drake’s Hold On We’re Going Home uit 2013. Niet veel later had hij zelf een platendeal op zak. To The Moon is geïnspireerd op de gelijknamige tweet die Elon Musk vorig jaar de wereld in stuurde. Deze zien we ook terug op de cover art van de track.

26 (--) WHERE DID YOU GO – Jax Jones featuring MNEK
Jax Jones leerden we in 2017 kennen via de hit You Don’t Know Me – Na Na Ay (met Raye), waarmee hij 20 weken in de Top 40 stond en tot de zesde plaats wist te komen. De Britse dj en producer wist daarna nog vier keer de Top 40 te halen en dat deed hij vorig jaar voor het laatst via Out Out (met Joel Corry, Charli XCX en Saweetie). Op Where Did You Go werkt Jax samen met zanger Uzo Emineke, die we beter kennen als MNEK. Ook hij heeft een link met Joel Corry: hij verzorgde de vocals op de nummer 1-hit Head And Heart. In 2015 scoorde hij zijn eerste hit in Nederland met Never Forget You (met Zara Larsson).

27 (--) SHOT IN THE DARK – John Mayer
Met Last Train Home was John Mayer vorig jaar, na een afwezigheid van 3 jaar, weer helemaal terug. Het nummer hield het maar liefst 18 weken uit in de Top 40 en werd zijn op een na grootste hit, na Heatbreak Warfare (#3 in 2010). Zowel Last Train Home als Shot In The Dark zijn afkomstig van zijn meest recente studio album Sob Rock. Dit album schreef hij gedurende de coronapandemie in 2020.

28 (--) LET SOMEBODY GO – Coldplay x Selena Gomez
Afgelopen maandag kwam Let Somebody Go officieel uit, maar de track stond natuurlijk ook al op het album Music Of The Spheres van Coldplay. De samenwerking tussen Coldplay en Selena Gomez was bij de release van het album al enorm populair en kwam daardoor hoog in de lijsten van de streamingdiensten. Nu is het nummer dus officieel uitgekomen. De band deelde op Instagram al een sneak peak van de video, die inmiddels ook daadwerkelijk te bewonderen is.

29 (--) THE JOKER AND THE QUEEN – Ed Sheeran feat. Taylor Swift
Dinsdagavond werden in Londen de Brit Awards uitgereikt: de belangrijkste Engelse muziekprijzen. Op het programma stonden onder meer optredens van Adele, Anne-Marie en Ed Sheeran. Ed Sheeran bracht zijn nieuwste single The Joker And The Queen, een track die als solotrack op zijn nieuwste album = is terug te vinden, maar nu als duet met Taylor Swift wordt uitgebracht. De twee zijn geen onbekenden van elkaar, ze werkten eerder samen op Everything Has Changed in 2013 en End Game in 2017 (met Future). Ed Sheeran ontving tijdens de BRITs een award voor Songwriter Of The Year.

30 (--) BITTERZOET – BLØF
Je zou het misschien niet zeggen, maar dit jaar bestaat de Zeeuwse band BLØF alweer 30 jaar. In 1998 scoorden ze hun eerste hit in de Top 40: Liefst uit Londen (#13). Het was het startschot van een zeer succesvolle carrière, die vorig jaar met Horizon (#30) leidde tot hun veertigste hit. Er zijn maar weinig acts die dat hun nadoen. Ter viering van het jubileum staan de heren begin april 2 keer in de Amsterdamse Ziggo Dome. Morgen verschijnt de nieuwste single Bitterzoet, die dan ongetwijfeld ook gespeeld zal worden.