The Kid Laroi en Justin Bieber blijven concurrentie voor

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Justin Bieber Ed Sheeran David Guetta Farruko Kungs $hirak Yssi SB Ronnie Flex Lil Kleine John Mayer Lost Frequencies Calum Scott Elton John Dua Lipa Tiësto Karol G Enrique Iglesias
The Kid Laroi en Justin Bieber blijven concurrentie voor

The Kid Laroi en Justin Bieber hebben voor de derde week met Stay de grootste hit van ons land in handen.

Als je als componist een nummer 1-hit weet te maken dan is dat, zo’n beetje, het hoogst haalbare. Paul McCartney wist met al zijn werk totaal 87 weken op 1 te staan in de Top 40. John Lennon volgt met totaal 82 weken waar Nederland goed wordt vertegenwoordigd met de 61 weken van John Ewbank op plek 3. Deze week staat Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber opnieuw op nummer 1 en mede daardoor staan Justin Bieber en Ed Sheeran nu op een gedeelde vierde plaats met 43 weken, als het gaat om de nummers waar de heren aan meeschreven. Met die prestatie hebben ze nu ook Max Martin overtroffen, die als componist 41 weken op nummer 1 stond.

David Guetta bereikt (weer) een mijlpaal
Ondertussen blijft Ed Sheeran met Bad Habits op 2 plakken, maar komt Remember van Becky Hill en David Guetta wel dichterbij, door van 4 naar 3 te stijgen. David Guetta klimt daardoor twee plekken in de ranglijst van acts met de meeste weken in de top 3. De Fransman evenaart nu Pharrell Williams en Snelle, die al 44 weken in de top 3 stonden. Recordhouder blijft Marco Borsato, die met 140 weken een ongeëvenaarde prestatie heeft staan. Hij wordt momenteel achtervolgd door Justin Bieber die deze week voor de 113e week in de top 3 staat.

Guetta en top 3-noteringen
David kan meer indrukwekkende cijfers overleggen. Remember is ondertussen zijn negende top 3-hit en daarmee evenaart hij de aantallen van Anouk, George Michael en André Hazes. Slechts 3 mannen scoorden meer top 3-hits: Marco Borsato (22 hits), Michael Jackson (17 solo-hits) en Justin Bieber (13 hits). Geen andere dj scoorde zoveel top 3-noteringen. Calvin Harris en Tiësto staan op 7 top 3-hits.

Pepas dichtbij top 5
Ik Ga Zwemmen van Mart Hoogkamer zakt ondertussen langzaam weg naar de bodem, met deze week een daling van 3 naar 4. Shouse blijft daaronder met Love Tonight op de vijfde plek staan. Farruko gaat met zijn zomerse Pepas van 10 naar 6 en raast daarmee op weg naar de bovenste plekken van de Lijst der Lijsten. OneRepublic em The Weeknd leveren dan weer allebei in: Run gaat één plaats onderuit en staat daardoor op 7, terwijl Take My Breath twee plaatsen moet prijsgeven en op 9 terechtkomt. Leave Before You Love Me blijft tussen deze twee tracks op 8 staan.

Tweede top 10-hit voor Kungs
Never Going Home van Kungs is nieuw in de top 10. Het nummer van de Franse producer komt van 12. Het is de tweede top 10-hit van Valentin Brunel, zoals Kungs echt heet. In 2016 wist hij met Cookin’ On 3 Burners met This Girl tot de derde plaats te komen. Daarna wist hij met Don’t You Know (met Jamie N Commons) en More Mess (met Olly Murs en Coely) niet verder dan de Tipparade te komen. Ruim vijf jaar later is het wel weer raak.

Streamingkanon ruikt top 10
Uhuh van $hirak, Ronnie Flex, Yssi SB en Lil Kleine wordt al weken flink gestreamd en dat zorgt er mede voor dat het viertal nu dichtbij een notering bij de 10 populairste hits van Nederland is. Uhuh stijgt van 14 naar 11 en kan Kungs al een beetje ruiken.

John Mayer 100 weken in de Top 40
Last Train Home van John Mayer is net zo 15 als vorige week. Deze week noteren we een bescheiden mijlpaal voor de zanger. De Amerikaan is bezig met zijn 9e Top 40-hit en staat deze week voor de 100e week in de Top 40. Daarmee is hij de 239e act ooit die dat weet te presteren. De Top 40 heeft inmiddels 5910 acts geteld dus dan sta je gewoon bij de 4% van acts met de meeste weken in de lijst.

21e top 20-notering voor Elton John
Twee gelegenheidsduo zitten daaronder in de lift. Lost Frequencies en Calum Scott stijgen met Where Are You Now van 21 naar 16 en daarmee is de zevende hit in de top 20 een feit voor de Belgische dj en producer. Slechts twee van zijn eerdere Top 40-hits wisten daar niet in te belanden. Voor Elton John en Dua Lipa ligt dat dan weer net even anders. De Britse Top 40-veteraan scoort met de Pnau-remix van Cold Heart zijn 21e notering in de top 20 van de Nederlandse Top 40 en dat op een totaal van in totaal 30 Top 40-hits. Dua Lipa heeft op dit vlak een indrukwekkende 100% score. Al haar 19 Top 40-hits wisten de top 20 te halen. Elton John heeft op zijn beurt een interessant hitfeitje op zijn naam geschreven, waar Dua nog even op moet wachten: hij passeert Ramses Shaffy in de ranglijst van artiesten die Top 40-succes hadden als 70-plusser. Paul McCartney is tot nu toe de meest succesvolle en scoorde na zijn 70e verjaardag in totaal 670 punten.

Bon Gepakt is de hoogste nieuwkomer
Don’t Be Shy van Tiësto en Karol G en Me Pase van Enrique Iglesias en Farruko stijgen buiten de top 20 flink door. Don’t Be Shy gaat van 26 naar 23 en Me Pase sprint van 28 naar 24. Met Bon Gepakt levert Donnie, na zijn succes met Frans Duijts (en het nummer Frans Duits), opnieuw een samenwerking af. De track met René Froger is, op nummer 22, de hoogste van vier binnenkomers. Daarmee keert Froger, na 9 jaar afwezigheid, terug in de lijst. De zanger begon zijn Top 40-serie van hits in 1988 met Winter In America. 33 jaar later is Bon Gepakt zijn 33e Top 40-hit. Hard To Say Goodbye van Rondé (#40), Hold On van Armin van Buuren en Davina Michelle (#35) en Shivers van Ed Sheeran (#25) zijn de andere nieuwkomers. Je leest er hier alles over.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.