New Releases: John Mayer terug met 80's-sound

- Releases

 John Mayer Billie Eilish Calvin Harris Tom Grennan Roddy Ricch David Guetta Morten John Martin A7S Antoon Blackbear Tate McRae Vize Tokio Hotel
New Releases: John Mayer terug met 80's-sound

Iedere week zetten we de lekkerste en heetste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je tracks van onder anderen John Mayer, Calvin Harris en Tom Grennan en Roddy Ricch.

LAST TRAIN HOME – John Mayer
Sob Rock, dat is de naam van het nieuwe album van John Mayer dat op 16 juli zal verschijnen. Met de nummers op het album wil hij vooral comfort brengen, iets waar we allemaal behoefte aan hebben na een jaar dat in het teken stond van de coronapandemie. De eerste single is Last Train Home. John gebruikt sinds kort TikTok en daarop geeft hij onder meer virtuele jamsessies en hij leert zijn volgers hoe ze zijn nummers moeten spelen. De zanger liet op het platform ook al fragmenten horen van zijn nieuwste track Last Train Home. Dat is de eerste single van Sob Rock. De track knipoogt duidelijk naar de jaren 80.

LOST CAUSE – Billie Eilish
Your Power is nog maar net uit de Top 40 verdwenen of Billie Eilish heeft de volgende track van haar aankomende album Happier Than Ever alweer klaarstaan. Deze week verscheen verrassend de track Lost Cause. De track is een keiharde afrekening met een ex van Billie. Zo zingt ze onder meer dat ze vroeger wilde dat zij altijd de zijne was, maar dat ze nu beseft dat iemand als hij makkelijk van straat te plukken is. Lost Cause is weer geproduceerd door Finneas, de broer van Billie.

BY YOUR SIDE – Calvin Harris feat. Tom Grennan
De Schotse hitmaker Calvin Harris, oftewel Adam Richard Wiles, is weer terug na 2 jaar. Helemaal weggeweest is hij nooit. Vorig jaar werkte hij nog aan zijn project Love Regenerator, waarmee hij als producer terugkeerde naar de sound uit zijn begintijd. De dj scoorde zijn laatste Top 40-hit met een andere grote Engelse naam: Rag’n’Bone Man. Ook ditmaal is de keus gevallen op een landgenoot: Tom Grennan, die momenteel een dikke Top 40 hit scoort met Little Bit Of Love. De kans is groot dat hij binnenkort zijn tweede hit op zijn naam kan schrijven. Voor Calvin Harris zou het hit nummer 22 betekenen.

LATE AT NIGHT – Roddy Ricch
Het kan zijn dat Late At Night van Roddy Ricch je bekend in de oren klinkt. De track vertoont namelijk opvallende gelijkenissen met Late At Night van de Nederlandse groep Maywood, dat in 1980 op de eerste plek van de Nederlandse Top 40 wist te komen. Late At Night is waarschijnlijk de eerste single van zijn nieuwe album, dat nog dit jaar moet verschijnen. Eerder vertelde de rapper al in een interview dat de opvolger van zijn succesalbum Please Excuse Me For Being Antisocial meer tracks zal bevatten, waarin hij zich van zijn kwetsbare kant laat zien. Deze slow jam laat horen dat zijn woorden geen leugens zijn.

IMPOSSIBLE – David Guetta & MORTEN feat. John Martin
Vanaf deze week is David Guetta de succesvolste Top 40-artiest ooit. Een record dat een tijd in handen was van Rihanna. Guetta denkt nog lang niet aan stoppen. Dat blijkt wel uit zijn track Impossible, die deze week op de digitale deurmat lag. Die maakte hij samen met de Deense producer Morten en knalt vol jeugdig elan uit je speakers. Voor de vocals werd John Martin ingeschakeld. Die ken je nog als zanger op Don’t You Worry Child van de Swedish House Mafia uit 2012. Vorig jaar was de Zweed nog te horen op Higher Ground van Martin Garrix.

Ook deze tracks moet je checken
A7S ken je natuurlijk van Breaking Me (met Topic) en van Your Love (9 PM) (met Topic en ATB). Op Nirvana doet Alexander Tidebrink, zoals hij echt heet, het in zijn uppie. Antoon is een Nederlandse rapper, die onder de vleugels van Big2 steeds meer naam maakt. Op Dromen reist hij terug in de tijd naar zijn jongere zelf en vertelt hij over de dromen die hij destijds had. Blackbear werkt op U Love U samen met Tate McRae en Vize werkt verrassend samen met Tokio Hotel, dat in 2007 de top 10 haalde met Monsoon. De twee acts maakten een bewerking van Behind Blue Eyes van The Who, dat je misschien ook nog wel kent in de versie van Limp Bizkit.

NIRVANA – A7S

DROMEN – Antoon

U LOVE U – Blackbear with Tate McRae

BEHIND BLUE EYES – Vize x Tokio Hotel

Wil je meer nieuwe releases checken? Bekijk dan de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify!