New Releases: Alesso en Liam Payne maken clip in quarantaine

- Releases

 Sjaak John Mayer Twenty One Pilots Ozuna Armin Van Buuren Mr. Polska Selena Gomez Liam Payne Alesso
Alesso Liam Payne

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe nummers van onder anderen Selena Gomez, Alesso en Liam Payne en Black Eyed Peas, Ozuna en J.Rey Soul.

LEVEL OF CONCERN – Twenty One Pilots

De nieuwste track van Twenty One Pilots is opgenomen in quarantaine. Dat laat de video bij Level Of Concern, zoals het nummer heet, goed zien. Zanger Tyler Joseph en drummer Josh Dun namen hun delen apart van elkaar op en wisten dat op video vast te leggen. Maar Twenty One Pilots zou Twenty One Pilots niet zijn, als er geen fantasierijke gebeurtenissen in de clip zitten. Zo gebruiken ze de post om elkaars werk met elkaar te delen. Dat lijkt in de huidige digitale tijd een weinig efficiënte manier van werken… Level Of Concern is de eerste nieuwe track van het duo, sinds de release van het album Trench in 2018.

MIDNIGHT – Alesso feat. Liam Payne

De naam Alessandro Lindblad zegt je misschien niet veel, maar wanneer we je vertellen dat hij beter bekend is als Alesso gaat er vast een lampje branden. De Noorse dj en producer staat inmiddels op drie Top 40-hits en de laatste scoorde hij vorig jaar met Remedy, dat drie weken in de lijst stond en tot 35 kwam. Net als Twenty One Pilots namen ook Alesso en Liam Payne hun clip in quarantaine op. De Noor filmde zijn deel in de studio in Los Angeles, terwijl we Liam zingend in zijn hometown Londen zien. Hij liet weten genoten te hebben van de opname van de video, omdat hij nu zelf kon bepalen welke bewegingen hij moest maken en welke scènes er in het eindresultaat kwamen.

BOYFRIEND – Selena Gomez

Fans keken er al een tijdje naar uit: Boyfriend van Selena Gomez. De track is nu uit en staat op de deluxe versie van haar album Rare. De track gaat over het verlangen naar – hoe kan het ook anders – een relatie en in het geval van Selena: een vriend. Bij de release van de track liet de zangeres weten dat dit niet de enige boodschap van het nummer is. “Het is een luchtig nummer over vallen en steeds weer opstaan in liefde, maar dat je ook laat beseffen dat je niemand anders nodig hebt dan jezelf om gelukkig te zijn." Nu de coronacrisis de wereld in zijn greep houdt, is een relatie niet het eerste wat in Selena opkomt: “Net als de rest van de wereld bid ik voor veiligheid, eenheid en herstel tijdens deze pandemie. Dat is het belangrijkste momenteel.”

MAMACITA – Black Eyed Peas & Ozuna + J.Rey Soul

Je zou het bijna vergeten nu je opgesloten in je huis zit, maar de zomer komt steeds sneller dichterbij. En dat betekent dat er zo langzamerhand ook weer zomerse tracks je speakers uit zullen rollen. Mamacita is er daar één van en daarop horen we de Black Eyed Peas weer eens. Voor de laatste keer dat we die in de Top 40 zagen, moeten we ver terug in de tijd: in 2011 was Just Can’t Get Enough de laatste track van de Amerikaanse groep die de Lijst der Lijsten wist te halen. Toen hoorden we Fergie nog als zangeres, maar zij heeft de Peas gedag gezegd. Alleen will.i.am, apl.de.ap en Taboo zijn nog over en inmiddels doet J.Rey Soul ook vaak mee. Hij is ook te horen op Mamacita, waarvoor Ozuna ook nog werd ingeschakeld. Hem ken je van de hits Taki Taki (met DJ Snake, Selena Gomez en Cardi B) uit 2018 en China van Anuel AA, Daddy Yankee, Karol G en J Balvin uit 2019.

STILL BETTER OFF – Armin van Buuren & Tim Staar feat. Mosimann

Binnenkort verschijnt A State Of Trance 2020. En daarop zijn weer verschillende collabs van Armin van Buuren te vinden. Afgelopen maand bracht hij al Leka uit, dat hij maakte met het Finse Super8 & Tab en deze week verschijnt Still Better Off, dat hij maakte met de Britse dj en producer Tom Staar en de Zwitserse dj Mosimann. Om de fans lekker te maken voor de nieuwste A State Of Trance, komt er volgende week nog een nummer uit, dat Punisher zal gaan heten. Voor die track dook Armin de studio in met het Amerikaanse viertal Fatum.

INSIDE FRIEND – Leon Bridges feat. John Mayer

De uit Texas afkomstige Leon Bridges timmert al jaren aan de weg, maar een hit in de Nederlandse Top 40 heeft hij nog niet op zak. Zijn debuutalbum Coming Home belandde in Nederland in de top 10 en ook zijn tweede, Good Thing, kwam aardig hoog in de albumlijsten. Leon kent John Mayer al enkele jaren goed en een samenwerking lag dan ook voor de hand. Inside Friend ontstond toen de twee aan het dollen waren over welke date het beste bij Leon zou passen. Hij blijft het liefst thuis en verkiest een avondje op de bank boven een wilde uitgaansnacht. De track schreef zich daarna als vanzelf. Het lag een tijdje op de plank, maar nu in coronatijd vindt Leon het de juiste track voor nu. De opbrengst van Inside Friend gaat naar het MusiCares COVID-19 Relief Fund, dat muzikanten ondersteunt die last hebben van teruglopende inkomsten naar aanleiding van het coronavirus.

BOOM SJAAKALAKAAAAA – Sjaak & Mr Polska

Catchy nummers uitbrengen. Laat dat maar aan Mehdi Chafi over, oftewel: Sjaak. In 2018 was hij te horen op Stap Voor Stap van Kav Verhouzer en eigenlijk kun je de nieuwste track van de rapper in hetzelfde rijtje plaatsen. Aan de tekst is soms geen touw vast te knopen, maar dat is in dit geval geen probleem. Boom Sjaakalakaaaaa laat je even ontsnappen uit deze vervelende tijd.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of check de releaselijst.

Foto: YouTube