Kritiek op Robbie Williams

- Nieuws

 Robbie Williams

Wat het prijskaartje is blijft een groot geheim maar Robbie Williams zal deze donderdag optreden voor de openingswedstrijd van het WK Voetbal in Rusland.

De Britse zanger deelde het nieuws eerder deze week via zijn sociale media: “Erg enthousiast om terug te komen naar Rusland om de FIFA World Cup te openen”, zo scheef hij bij de belofte voor een onvergetelijke show.

Direct na de aankondiging laaide een verhitte discussie op rond het feit dat een Britse artiest zich zo nadrukkelijk aan Rusland wil verbinden. Eerder was namelijk al duidelijk dat de Britse royals en ministers niet aanwezig zullen zijn vanwege de verdenking dat Rusland oud-dubbelspion Skripal zou hebben vergiftigd op Brits grondgebied. Activist Bill Bowder schreef op Twitter dat Rusland verantwoordelijk moet worden gehouden voor de dood van 10.000 dode Oekraïense soldaten, slachtoffers van de MH17 en noemde ook de namen van onder meer Boris Mentsov en Sergei Magnitsky. “Er zijn veel manieren om geld te verdienen, Robbie Williams. Maar je ziel verkopen aan een dictator hoort daar niet bij”, zo schreef hij.

Verschillende kamerleden van het Britse parlement spreken de hoop uit dat Williams zich op het laatste moment zal terugtrekken. De zanger zelf heeft geen reactie gegeven op de ophef.

(Foto: BSR Agency)