Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 47

Top 4: Opgevallen! week 47
Ties  Gerard Joling  Robbie Williams  Toto 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Daan Schuurmans

Afgelopen zaterdag was Daan Schuurmans te gast is het programma Sterren Op Het Doek van Omroep MAX. Terwijl de 51-jarige acteur in het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam poseerde voor drie kunstenaars, sprak hij met presentator Özcan Akyol onder andere over zijn pestverleden en het vroege overlijden van zijn vader. Daarnaast kwam zijn status als tieneridool ter sprake. Uit die periode stamt Daans enige Top 40-hit. Vorige week was het namelijk precies 21 jaar geleden dat hij de 13e plaats haalde met het nummer Denk Aan Mij. Dat liedje was afkomstig uit de jongerenfilm Volle Maan, waarin Daan de rol van Ties Nijboer speelde, een avontuurlijke jongeman die ondanks zijn podiumvrees een succesvolle zanger wil worden. Deze hit werd in navolging van Toen Ik Je Zag van Hero ook uitgebracht onder de naam van zien personage: Ties. Aan het eind van Sterren Op Het Doek ging Daan met het acrylschilderij van de Drentse kunstenares en oud-boerin Koosje Zomer naar huis. Op de andere twee portretten kan nog tot vrijdagmiddag worden geboden. De opbrengst van de veiling gaat naar Edukans.

2 (--) Gerard Joling

Vorige week stond André Rieu op nummer 2 in deze rubriek nadat hij op 17 november een nieuw album had uitgebracht én een vraag was in The Jump. Deze week reserveren we deze positie opnieuw voor een Nederland die een vraag was in The Jump én op op 17 november een album heeft uitgebracht. Dat is Gerard Joling. Zijn nieuwe album heet Dit Ben Ik en bevat 12 Nederlandstalige en 5 Engelstalige nummers, waaronder zijn laatste twee Tipparadenoteringen Dit Is De Tijd en Los Met Z'n Allen uit 2021. In The Jump zat de stelling "Gerard Joling begon zijn carrière als model en danser". De 51-jarige kandidaat Raymon gokte erop dat deze stelling niet juist is en koos voor "In het logo van Reebok staat een reebok". Komende zaterdag zien we pas wat het juiste antwoord moet zijn, maar als we kijken naar 'Jack' in de onderstaande videoclip van Earth & Fire uit 1983, dan zien wij het somber in voor Raymon.

3 (1) Robbie Williams

Robbie Williams is zijn nummer 1-positie in deze rubriek kwijt, maar hij staat nog wel genoteerd. Hij staat nu op nummer 3, net zoals zijn populaire docureeks in Nederlandse Netflix-top 10. In dat lijstje moet hij alleen Ferry: De Serie en het zesde seizoen van The Crown boven zich dulden. In de wereldwijde top 10 is Robbies vierdelige documentaireserie inmiddels naar de 7e plaats gezakt. In de tweede aflevering staat de periode 1998-2002 centraal. In deze periode scoort hij (in eigen land) met Millennium zijn eerste solo-nummer 1-hit, waarna er al gauw meerdere volgen. Hij brengt ook zijn tweede tot en met zijn vijfde studioalbum uit. In deze aflevering zien we ook hoe hij in 1999 in een depressie raakt en tijdens een vakantie aan de Middellandse Zee een bijzondere vriendschap opbouwt met Geri Halliwell. Robbies hit Eternity is opgedragen aan haar. De aflevering eindigt met de breuk met zijn producer, songwritingpartner en goede vriend Guy Chambers, met wie Robbie zijn eerste vijf albums heeft opgenomen.

4 (--) Toto

We besluiten deze top 4 met Toto. Deze Amerikaanse rockgroep was afgelopen weekend de headliner tijdens de 37e editie van Night Of The Proms in het Sportpaleis in Antwerpen. Vrijdag, zaterdag en zondag speelde de band rond Jopseph Williams en Steve Lukather vijf hits, waaronder hun top 3-hits Rosanna, Africa en Stop Loving You. Dit deden zijn, zoals gebruikelijk bij Night Of The Proms, onder de symfonische begeleiding van het Antwerp Philharmonic Orchestra. Tijdens het finalenummer Hold The Line kwamen ook de andere grote namen die dit jaar optraden mee het podium op: James Morrison, Anastacia en de gebroeders Kris en Koen Wauters van Clouseau. Na een wat mindere editie in 2022 mag Night Of The Proms 2023 een groot succes worden genoemd. Op de drie avonden kwamen zo'n 45.000 bezoekers af, waaronder ook veel Nederlanders. Wie het gemist heeft, kan in december tot de kerstdagen nog in verschillende Duitse steden naar Night Of The Proms gaan kijken, al zullen Clouseau en de andere Belgische acts daar niet van de partij zijn. Daarnaast zal de VRT vermoedelijk in de laatste week van december of in de eerste week van januari een compilatie van Night Of The Proms 2023 uitzenden.

(Foto: Arno Dierickx / Caramel Pictures / Vimeo / De Maan Is Kapot - Trailer / CC BY 3.0)

(27/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Dua Lipa - Training Season
Details Eminem - Houdini
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Myles Smith - Stargazing
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details La Fuente - Ratata
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Rondé - Undecided
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Teddy Swims - The Door
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Dua Lipa - Illusion
Details Billie Eilish - Lunch
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist