Europese tour voor Dotan

- Nieuws

 Dotan
Europese tour voor Dotan

Deze vrijdag verscheen Bones, de nieuwe single van Dotan. Tegelijk met de release kondigde de zanger ook een Europese tournee aan.

De tour van Dotan gaat op 3 oktober van start in Ierland en brengt hem daarna in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Spanje en België. Op 25 oktober besluit hij de reeks van 17 concerten met een show in Bitterzoet, Amsterdam.


Na het 7 Layers album begon Dotan aan nummers voor een nieuw album. Dat leverde uiteindelijk twaalf nummers op. Op het moment dat hij die wilde gaan opnemen realiseerde hij zich dat het niet klopte: “Ik had nummers met mijn hoofd en niet met mijn hart geschreven. Ik wilde iets doen waarvan ik dacht dat mensen dat van me ‘wilde horen’ en vertelde niet meer mijn eigen verhalen. Ik heb daarna meteen de studio geannuleerd en besloot alle nummers weg te gooien en ben weer van voren af aan begonnen. Terug naar mijn woonkamer en terug naar de kern van alles. De volgende dag schreef ik Bones en het was voor de eerste keer in drie jaar dat het weer goed voelde”, zo deelt hij op zijn Facebook.